Løgkompot

Løgkompot.

Her finder du en nem opskrift på løgkompot, der er lavet på rødløg. Kompotten er tilberedt på panden sammen med mørk balsamico og honning. Det giver den skønneste smag. Den har både lidt syrlig og lidt sød smag, der gør den så lækker.

Løgkompot fungerer godt som tilbehør til fx oste, i en god hjemmelavet burger eller på tapasbordet.

er du til rødløg som tilbehør til maden? Så prøv også at lave de her syltede rødløg.

Det er virkelig nemt at lave denne kompot, og det vil du ike fortryde.

Løgkompot

Lækker sød kompot af rødløg, honning og mørk balsamico.
Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 15 minutter
3 dl
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1 uge

Ingredienser

  • 3 rødløg
  • 2 spsk olie
  • spsk honning
  • 3 spsk mørk balsamico
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Pil rødløgene. Halver dem og skær i tynde skiver.
  • På en varm pande med olien steges rødløgene af.
    Efter 4-5 minutter falder de lidt sammen og så tilsættes honning og mørk balsamico.
  • Giv det yderligere 4-5 minutter så honningen karamellisere løgene.
    Smag til med salt og peber.
    Opbevar kompotten i en bøtte med låg på køl.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Den kan sagtens holde sig en uges tid på køl. Derfor hvis du gerne vil forberede maden lidt, så kan du lave sådan en portion løgkompot et par dage før, at dine gæster kommer til middag.
  • Det er en form for stegte løg, så du kan også godt komme det i en god burger. Der smager det faktisk virkelig godt oven på en helt klassisk bøf af oksekød.
  • Hvis du er vild med løgkompot, kan det være, at du også vil være vild med syltede rødløg. De bliver marineret i en lage af sukker og eddike.

 

Løgkompot

Opskrift på løgkompot.

Det er dejlig nemt at lave løgkompot, og i denne her opskrift på løgkompot bruger jeg kun ganske få ingredienser. Det er ingredienser, som du højst sandsynligt allerede har i dit køkken, og ellers kan du skaffe det forholdsvist nemt.

Du skærer blot dine rødløg i tynde skiver og kommer dem på panden med en smule olie. Så ligger de lige så stille og bliver bløde, hvorefter honning og den mørke balsamico tilsættes.

Når det hele er stegt godt sammen, så smager du til med salt og peber. Hvis du gerne vil have din kompot med løg en smule sødere, kan du tilsætte mere honning eller lidt sukker.

Da jeg lavede denne her portion kompot med løg brugte jeg dem på toppen af små sprøde brød med gedeost. det er en perfekt kombi. En simpel men virkelig lækker lille hapser.

Kompotten fungerer godt til mange retter. Som tilbød, i en sandwich, en hjemmelavet bruger og meget mere.

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..