Den bedste brownie.
Utrolig lækker brownie – lige som sådan en skal være! Smagen er intens og kagen er dejlig kompakt og lidt konfekt-agtig i kosistensen. Det er en virkelig god kage.
Prøv også denne skønne brownie med marcipan og nougat.
Kagen er lavet med rigtig chokolade og der er ikke tilføjet kakaopulver. Den er super nem at lave og kræver ikke en masse ingredienser.
Det kan også anbefales at servere kagen med is og friske bær, til en lækker dessert.
Brownie
Ingredienser
- 180 g smør
- 200 g god mørk chokolade
- 3 æg
- 200 g sukker
- 100 g hvedemel
- 1 nip flagesalt
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Smelt smør og chokolade ved svag varme i en gryde.Det tages af varmen når det næsten af smeltet færdigt.
- Æg og sukker piskes sammen i en skål.Brug en elpisker og pisk i 2 minutter så massen bliver luftig.
- Den smeltede chokoladeblanding hældes i æggemassen lidt efter lidt.Vend det rundt med en dejskraber.
- Hvedemel sigtes i og vendes også med dejskaberen. Salt kommes i.
- Dejen hældes i en smurt bageform på ca. 30 x 20 cm.
- Kagen bages i 25 minutter og afkøles helt før den skæres ud. Velbekomme!
Hvad er forskellen på brownie og en chokoladekage?
Det kan godt være svært at regne ud, hvad forskellen er på de to kager. Men der er faktisk stor forskel.
Brownien er mere intens i smagen. Der er brugt væsentlig mindre hvedemel, som gør kagen langt mere kompakt og klæg i det – på den gode måde!
Ofte vil man kunne spise mere chokoladekage end brownie, da chokoladekagen er mere luftig.
Typisk vil en brownie blive bagt i en firkantet form og blive skåret ud i mindre kvadratiske stykker.
En chokoladekage er som sagt mere luftig. Det er en lettere kage og i mange opskrifter vil en chokoladekage indeholde kakaopulver i stedet for rigtig chokolade. Til trods for at den kaldes chokoladekage. Det er sådan en kage som man serverer til fødselsdagen, eftermiddagskaffen og gerne spiser som den er.
Brownie er et oplagt valg at lave en dessert af og servere som det søde indslag med fx is og friske bær, efter en god middag til gæsterne.
Kan man bage brownie dagen før?
JA! Man kan sagtens lave en brownie dagen før. Rent faktisk vil jeg næsten anbefale dig at bage den dagen før. Ved at bage kagen dagen inden den skal serveres, kan den få lov til at sætte sig ordentligt. Og det har præcis denne kage god af!
Grunden til at det er en fordel er, at den godt kan føles lidt “underbagt” i timerne efter, at den er kommet ud af ovnen. Det er helt normalt, da den bare skal have tid til at køle helt ned og samle sig.
Det er derfor en god kage at lave, hvis man skal have gæster dagen efter. Så er desserten eller eftermiddagskagen klaret dagen før, og man kan slappe mere af på selve dagen.
Mere inspiration til opskriften.
- I mange brownie opskrifter er der tilføjet hasselnødder. Det kan man også sagtens gøre og det smager virkelig godt. Du kan også udskifte med valnødder, bruge halvt af hver eller helt undlade, hvis du ikke er til nødder. Det vil jeg lade være helt op til dig!
- Jeg er vild med alle slags opskrifter og helst de nemmere slags. Både dem med sukker og smør men bestemt også dem uden både sukker og smør. Du kan finde flere opskrifter på søde sager her.
- Mine andre opskrifter der minder om denne er: Brownie med marcipan og nougat, mini brownie og sukkerfri brownie bidder.