Vegansk Buddha bowl.
Her får du opskriften på en skøn Buddha bowl med en utrolig lækker og yderst nem Tahin dressing.
Buddha bowl er “navnet” på en stor skål/bowle fyldt med en masse lækre grøntsager. Rå, stegte, dampet, ovnbagte, ja faktisk alt det du har lyst til. Og en kombination af det er virkelig skønt at servere.
Hvis du forbereder dit køleskab med grøntsager til ugens løb, så er det meget nemmere at lave salaten. Fx kan du have kogt quinoan, bagt de søde kartofler og taget edemamebønner, majs mm. ud fra frost. Det gør det meget nemmere i en travl hverdag.
Buddha bowl
Ingredienser
Bowl
- 200 g søde kartofler i tern
- 3 store håndfulde babyspinat
- 100 g edemamebønner
- 1 gulerod, revet
- 6 cherrytomater halveret
- 100 g kogt rød quinoa
- ½ avocado, i tern
- 100 g majs
- 2 spsk sesamfrø
Tahin dressing
- 2 spsk lys tahin
- Saft fra ½ citron
- ½ dl vand
- 1 knsp salt og lidt peber
Fremgangsmåde
Bowl
- Skal du koge quinoa og ovnbage søde kartofler så start med det.
- Quinoaen koges efter anvisning på pakken - ca. 15 minutter og skylles derefter i kold vand i en si.
- De søde kartofler skæres i ca. 2 cm. bredde stykker og vendes i lidt olie, salt og peber på en bageplade med bagepapir. De bages i ca. 20-25 minutter ved 170 grader. De må gerne være møre men ikke splatte ud, så hold øje med dem.
- Alle ingredienserne anrettes i 2 mellemstore skåle, som vist på billedet.
- Dressingen kommes til sidst over salaterne.
Tahin dressing
- Kom tahin og citronsaft i en skål og pisk det godt sammen med en gaffel.
- Kom derefter vandet i og pisk igen grundigt til der ikke er flere klumper.
- Smag til med salt og peber. Velbekomme!
Når jeg forbereder mig til en ny uge med forskellig grønt i køleskabet, så opbevarer altid mine grøntsager i forskellige bøtter. Du kan lige her læse mere om mine erfaringer med holdbarhed af nogle af de forskellige grøntsager som jeg har i mit køleskab!
Mere inspiration til opskriften.
- Du kan evt. bruge opskriften som inspiration til at lave din egen udgave. Jeg ser ofte hvad jeg har i mit køleskab og min fryser, og derudfra laver jeg en dejlig Budda bowl med ingredienserne.
- Så længe der er tilsat bønner/quinoa/linser/kikærter mm. så er det ikke nødvendigt for mig, at tilsætte kød i salaten. Så fungerer salaten godt som en mættende måltidssalat.
- Snup opskriften som en inspiration til din egen Budda bowl og husk den lækre Tahin dressing til – den gør underværker for grøntsagerne!