Bulgurssalat

Bulgurssalat med bagte grøntsager.

En skøn bulgurssalat vendt i en frisk citron/mynte dressing og med lækre bagte grøntsager på toppen.

Alle grøntsagerne på toppen er bagt i ovnen. Imens de bages, tilberedes bulgursblandingen med dressingen. Bagte grøntsager i en salat smager virkelig lækkert. Du kan sagtens komme dem i salaten imens de er varme. Men kolde bagte grøntsager smager også virkelig lækkert.

Det er fx en god måde at bruge resterne af dine tilberedte grøntsager fra dagen før. Det giver resterne nyt liv og det er jo lækkert at kunne trylle sine rester til noget lækkert.

Bulgursalat

Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 40 minutter
4 portioner
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

Salat

  • 1 rød peberfrugt i grove stykker
  • 1 squash i grove stykker
  • 2 rødløg i grove skiver
  • 6 fed hvidløg pillet
  • 2-3 spsk olie
  • 1 tsk salt og lidt peber
  • ½ tsk spidskommen
  • 300 g kogt bulgur (ca. 1½ dl ukogt)
  • 120 g rød spidskål fintsnittet

Dressing

  • 4 spsk olie
  • En god håndfyld mynte
  • ½ tsk salt og lidt peber
  • ½ tsk spidskommen
  • Skal og saft fra 1 citron

Fremgangsmåde

  • Kog dine bulgur efter anvisngen på pakken (brug ca. 1½ dl. ukogt bulgur til denne opskrift).
  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Skyl og skær squash, peberfrugt og løg i grove stykker. Hak hvidløg groft.
  • Kom grøntsagerne på en bagplade med bagepapir. Vend olie, salt, peber og spidskommen med grøntsagerne.
  • Bag grøntsagerne i ovnen i 25 minutter.
  • Imens hakkes mynte og vendes med ingredienserne til dressingen.
  • Kålen snittes fint.
  • Vend den kogte bulgur (må gerne være lun) sammen med dressingen og kål.
  • Blandingen kommes i en stor skål eller et fad og grøntsagerne kommes på toppen, når de er bagt færdigt. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.

  • Man kan med fordel koge bulgur med en halv bouillonterning eller nogle krydderier. Det giver en god smag i bulguren som ikke smager af så meget i sig selv.
  • Du kan også sagtens udskifte bulguren til couscous, perlespelt, hvedekerner – eller måske hvis du har en rest ris til overs fra dagen før. Hold dig ikke tilbage med at lave salaten fordi du ikke lige har bulgur. Brug hvad der er i køkkenet. Jeg selv er super fan af at bruge mine rester op!
  • Som ses på billedet nedenfor, så kan du også smuldre lidt god og cremet feta på toppen. Lidt frisk krydderurter vil også være skønt. Begge dele gør bestemt kun retten endnu bedre. Men har du ikke nogen af delene skal du ikke være ked af det, den smager skønt ligesom den er.

Du kan finde mange flere salatopskrifter lige her.

 

Bulgurssalat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..