Cremet karamel

Den nemmeste cremet karamel.

Her får du opskriften på den lækreste cremet karamel lavet på kondenseret mælk. Det bliver også kaldt for dulce de leche.

Mangler du noget til den søde tand? Så lav de her jordbær med råcreme og makroner. Det er en nem og frisk dessert.

Karamellen bliver lavet på den simple måde, at man koger en dåse kondenseret mælk i tre timer.

Efter de tre timer får man den blødsteste og lækreste karamel (dulce de leche).

Cremet karamel

Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 4 timer 5 minutter
1 dåse
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 uger

Ingredienser

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • Flagesalt, kan undværes

Fremgangsmåde

  • Fjern mærkaten fra dåsen.
  • Kom dåsen i en gryde med vand.
  • Lad det koge op og skru derefter ned så vandet blot simre.
  • Lad det simre under låg i 3 timer og sørg for at dåsen er dækket med vand hele tiden.
  • Hæld vandet fra og lad dåsen afkøle.
  • Tag indholdet ud, kom det i en skål og pisk det sammen.
  • Drys lidt flagesalt i, det smager virkelig godt i karamellen.
  • Opbevar det i en beholder med låg på køl. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Må kondenseret mælk koges i dåsen?

Der tales om at dåsen ved tilberedning kan frigive nogle giftstoffer, men uden at vide det med sikkerhed.

Her kan nævnes at en dåse ikke er fremstillet med fordel at bruges til at tilberede mad. Derfor kan det være en god idé at bruge et andet alternativ.

Vil man være på den sikre side kan man komme dåsens indhold, altså den kondenseret mælk, i et henkogningsglas. Et glas som er egnet til opvarmning. Det kan være et sylteglas med låg.

Er du i tvivl om, hvilke glas der kan bruges, så undersøg det ved køb eller søg på nettet, om de glas du har derhjemme kan tåle at blive varmet op.

Jeg vil dog sige, at jeg koger min sødet mælk i dåsen hver gang, og det er også den mest udbredte måde at koge det på.

 

Cremet karamel

Hvad er kondenseret mælk?

Kondenseret mælk er koncenteret mælk som er sødet med sukker. Det er altså en tyk hvid mælkelignende masse som kan bruges lige fra dåsen. Prøv fx at bruge det i disse lækre Bountybarer med få ingredienser.

Mælken kan også bruges til at lave nemme is, i stedet for at bruge fløde. Og generelt er det et produkt som bruges til kager og desserter.

Du kan efterhånden købe det i alle supermarkeder, men hvis du skal være helt sikker, så skal du hen i et større supermarked. Det står typisk sammen med bageartiklerne.

Hvad er Dulce de leche?

Dulce de leche er mælk med sukker som langtidskoges ved svag varme. Efter 3 timer i simrende vand under låg, bliver det til en tyk karameliseret masse.

Det minder om en tyk karamelsauce og kan anvendes i kager og desserter.

 

Cremet karamel

Er kondenseret mælk det samme som dulce de leche?

Selve indholdet i begge dele er det samme. Forskellen er blot, at den kondenserede mælk er det sødende hvide masse. Denne masse skal koges, for at det bliver til karamellen, altsåndet vi også kalder Dulce de leche.

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..