Cremet kartoffelsalat med krydderurter.
Her får du opskriften på en lækker cremet kartoffelsalat med dild og persille.
Dressingen er lavet på cremefraiche og sammen med krydderurterne og lidt citronsaft smager den virkelig godt!
Der er brugt nye kartofler til opskriften og de smager i sig selv helt fantastisk. Husk altid at sådan nogle nye kartofler skal koges ganske kort tid.
Cremet kartoffelsalat
Forberedelses tid: 10 minutter minutter
Samlet tid: 35 minutter minutter
4 portioner
Ingredienser
- 500 g nye kartofler
- 250 g cremefraiche 18%
- 2 spsk persille hakket
- 2 spsk dild hakket
- 1 spsk citronsaft
- ½ tsk salt og lidt peber
Fremgangsmåde
- Skrub kartoflerne godt for jord og den løse skræl. Der må meget gerne sidde skræl på kartoflerne.
- Kog kartoflerne i 10-15 minutter (alt efter størrelse). Sluk for varmen og lad dem stå i yderligere 5 minutter i gryden.
- Skyl kartoflerne i koldt vand, sigt dem godt og dup dem tørre.
- Bland cremefraiche, krydderurter, citronsaft, salt og peber sammen i en skål. Smag til. Du kan evt. komme en lille smule flydende honning i hvis der mangler lidt sødme.
- Skræ kartoflerne i kvarte og vend i dressingen. Velbekomme!
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
- Du kan sagtens koge kartoflerne dagen forinden.
- Er de nye kartofler ikke i sæson, så kan du sagtens bruge en anden slags.
- Prøv også med andre krydderurter i dressingen, hvis du fx ikke er så glad for dild.
- Kartoffelsalaten kan sagtens laves nogle timer inden den skal serveres, så er det nemt at forberede tilbehøret til aftenens mad.
- Nogen foretrækker sådan en dressing til kartoffelsalat af halv mayo og halv cremefraiche. Det kan man også sagtens bruge i denne opskrift.
- Hvis du ønsker grøntsager i så kan du fx vende friske ærter, skiver af radiser og stykker af grønne asparges i kartoffelsalaten.