Falafel vaffel

by Amalie Janning
Falafel vafler

Falafel vaffel.

Her får du opskriften på en lækker sprød falafel vaffel. Det er en falafel vaffel opskrift som er inspireret af denne opskrift på falafler. Der er tilføjet et par ekstra ingredienser til farsen og i stedet for at lave små sprøde falafler, så er dejen kommet i en vaffeljern.

Du kan fx toppe dine falafel vafler med avocado, dressing og syltede rødløg som her. Det smager fantastisk godt!

Deter oplagt at laves dobbelt portion af falafelfars opskriften og så lave en portion falafler og bruge den anden portion til at lave de her lækre falafel vafler.

Falafel vaffel

Lækre sprøde madvafler med smag af falafel.
Forberedelses tid: 30 minutter
Samlet tid: 10 timer 30 minutter
6 vafler
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

 • 1 portion falafelfars
 • 1 æg
 • 1 dl mælk
 • 1 tsk bagepulver
 • 6 spsk hvedemel

Fremgangsmåde
 

 • Falafelfarsen vendes godt med æg, mælk, bagepulver og hvedemel.
 • Opvarm vaffeljernet, pensl overfladerne med olie og kom ca. 3 spsk vaffeldej til hver vaffel.
 • Vaflerne skal tilberedes i ca. 5 minutter.
  Løft forsigtigt låget. Vaflen slipper når den er færdig.
  Fortsæt til der ikke er mere dej.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
 • Hvor mange vafler du får ud af opskriften afhænger lidt af, hvilket vaffeljern du har. Jeg bruger et vaffeljern til at lave belgiske vafler. Det har ingen betydning hvilket slags vaffeljern du hae. Men hav et øje på vaflerne når de tiberedes, alt efter størrelsen på jernet skal de måske have lidt kortere eller længere tid.
 • Du kan sagtens fryse dine falafel vafler ned. Derfor kan du med fordel også lige lave lidt ekstra, når du alligevel er i gang med at lave denne her opskrift. Det er nemt at tø dem op en dag, hvor du har brug for en hurtig frokost eller aftensmad.
 • Vaflerne kan sagtens gemmes på køl i et par dage.
 • Falafel vaflerne er allerbedst lige når de er blevet lavet. Det kan anbefales at lune vaflerne i ovnen, hvis du fx har haft dem i fryseren eller i køleskabet.

Falafel vafler

Falafel vaffel opskrift.

Selve opskriften udspringer af min opskrift på falafler. Her er tilsat et par ingredienser så dejen er helt perfekt til at komme i et vaffeljern.

Du kan bruge den som enhver anden madvaffel, som jeg har flere forskellige opskrifter på. Jeg bruger ofte madvafler som en erstatning for brød, hvor der kommer en masse lækkert på toppen.

Du kan eksempelvis toppe den med noget avocado, hummus, grøntsager eller noget stegt kylling. Du kan putte det fyld på, som du lige har liggende, og som du godt kan lide.

Det er en virkelig god falafel vaffel opskrift, hvor du får den gode smag fra de klassiske falafler.

 

Kødfri aftensmad.

Måske du også har en eller flere kødfrie dage om ugen? I så fald er disse mad vafler et god bud på en god vegetarisk maddag. De får den gode smag af falafler med spidskommen og stødt koriander.

Kikærterne som vaflerne er lavet af er gode at bruge til de kødfrie dage. De er mættende og en god kilde til protein når man ikke spiser kød.

Herhjemme har vi ofte kødfrie dage. Nogle uger er flere af dagene vegetariske og andre lidt færre. Jeg går ikke så meget op i hvor ofte det er og samtidig tænker jeg heller ikke over, hvis vi ikke har spist kød flere dage i træk.

Jeg synes faktisk at det er sjovt, at finde på gode og nemme retter uden kød. Den her opskrift er et godt bud.

Leave a Comment

Opskrift Vurdering