Home aftensmad Falafel vaffel

Falafel vaffel

by Maria
Falafel vaffel

Falafel vaffel med persille

Prøv at lave en falafel vaffel med lækkerier på toppen til din frokost eller aftensmad. Det smager simpelthen så skønt – en sjov og anderledes måde at spise falafler på.

Hvilket vaffeljern?

Jeg bruger Tefal snack collection (affiliate link). Jeg synes at det fungerer virkelig godt og så kan man tilkøbe forskellige plader.

Falafel vaffel

Falafel vaffel

Falafel vaffel med persille Prøv at lave en falafel vaffel med lækkerier på toppen til din frokost eller aftensmad. Det smager simpelthen så skønt – en sjov og anderledes måde at spise falafler på. Hvilket vaffeljern? Jeg bruger Tefal snack collection (affiliate… Vegetar Falafel vaffel European print
portioner: 5 stykker forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 240 g kikærter (1 dåse i drænet vægt)
  • 2 æg
  • 2 fed hvidløg
  • 1½ spsk citronsaft
  • 1 stor håndfuld persille (bredbladet eller kruspersille)
  • 1½ tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • ½ tsk salt og lidt peber
  • Olie til stegning

Sådan gør du:

  • Kom alle ingredienserne i en foodprocessor, minihakker eller hvad der fungerer for dig. Kør det til det har en ensartet konsistens - bruger du en blender skal du nok røre lidt rundt med en ske også, da det bliver en tyk dej
  • Bruger du kikærter fra dåse, så husk først at skylle dem rigtig godt
  • Opvarm vaffeljernet og kom pensel lidt fedstof på pladerne. Kom ca. 2 store spsk. på hver vaffelplade
  • Giv dem ca. 5-7 minutter og så er de klar til toppings
  • Server dem med det samme eller gem i køleskabet til dagen efter. (Dog ikke i flere dage da de bliver tørre).

Jeg kan godt lide at bruge tørrede kikærter som jeg sætter i blød dagen forinden. De skal nemlig stå i 12-16 timer og derefter koges. Men selvom det er en lidt omstændig proces, så kan du med fordel koge en stor potion og så fryse dine kogte kikærter ned. Så har du dem klar til brug lige fra fryseren.

Når du først har de kogte kikærter er det super nemt at tilberede dem. I blenderen eller foodprocessor med alle ingredienserne og derefter er de klar til at blive bagt i vaffeljernet.

Tag en falafel vaffel med i madpakken og hav dit tilbehør ved siden af. Så er det nemt at “anrette” en lækker frokost vaffel på arbejdet til frokosttid.

Prøv en super nem udgave med hytteost, finthakket tomat, et skvat limesaft og lidt krydderureter på toppen – salt & peber. Det er så simpelt og smager virkelig godt!

Falafel vaffel

Prøv også dette til dine vafler:

3 comments

Michelle 11. marts 2019 - 19:26

Jeg har lavet dem her i dag, men Jeg måda vist have lavet en fejl et sted:( Efter megen kamp fik jeg de første to ud, men når man spiste den smuldrede det godt nok helt i små stykker. 2. hold fik vi aldrig ud af jernet kun i 1000 stykker.. forstår ikke helt hvorfor, måske var jeg for fedtet med mængden men det forklarer stadig ikke den smuldrende konsistens, vi endte med. Jeg er ellers helt vild med konceptet, kunne godt bruge et fif??

Reply
Maria 12. marts 2019 - 8:15

Hej Michelle,
Tak for din besked. Det lyder da også rigtig øv, når du nu havde besluttet dig for at lave dem.
Jeg tror at jeg vil prøve og lave opskriften snart, det er et stykke tid siden men har lavet dem flere gange hvor de fungerede fint.
Jeg kan ikke lige svare på hvad der er gået galt.
Kh. Maria

Reply
Anonym 2. oktober 2019 - 8:56

tænker at det kan være fordi der er benyttet dåse kikærter eller at kikærterne er blevet kogt.
Det er vigtig at man benytter kikærter der har lagt i vand ca 24 t, men ikke kogt. 😉

Reply

Leave a Comment