Falafler

by Maria
Falafler

Skønne falafler med persille

Her får du opskriften på nogle lækre falafler. Måske du også har en eller flere kødfrie dage om ugen? I så fald er disse falafler et god bud på en god vegetarisk maddag.

De bliver sprøde udenpå og har en let krydret smag fra spidskommen og stødt koriander. De smager super godt og er slet ikke besværlige at lave. Det kræver dog en smule forberedelse, da de tørre kikærter skal sættes i blød dagen før.

Falaflerne er x lækre i et pitabrød. Eller serveret med en frisk salat, hokkaidomos og spinat vafler – begge dele ses på billedet.

Et lille tip! Skal du spise dem i pitabrød, kan du med fordel lave dem til små halvflade “bøffer”. Så er de nemlig meget nemmere at komme ind i pitabrødet.

Falafler

Forberedelses tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time
28 falafler

Ingredienser

  • 180 g tørre kikærter (lagt i vand natten over, mindst 16 timer)
  • ½ løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 2 gode håndfulde persille
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 tsk salt og friskkværnet peber
  • 2 tsk stødt koriander
  • 2 tsk spidskommen
  • Rigeligt med olie til stegning

Fremgangsmåde
 

  • Tørre kikærter stilles i vand natten over. Husk rigeligt med vand. Inden brug hældes vandet fra og de skylles godt (de skal ikke koges).
  • Kikærterne og resten af ingredienserne, undtagen ægget, kommes i en foodprocessor/blender.
  • Det køres godt på maskinen, indtil det har fået en ensartet konsistens.
  • Til sidst blandes ægget i. Lad massen stå og trække i køleskabet en halv times tid.
  • Imens kan du snitte salat eller hvad du skal have til falaflerne.
  • En pande med rigeligt olie tændes på middel til høj varme.
  • Massen formes til kugler med en teske.
  • Falaflerne steges på alle sider ca. 5 minutters tid, til de er blevet gyldenbrune.
  • Laver du en stor portion og gemmer til dagen efter, kan de sagtens lunes i ovnen ved 180 grader i 6-7 minutter så bliver de helt sprøde igen. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Falafler

 

Herhjemme har vi ofte kødfrie dage. Nogle uger er flere af dagene vegetariske og andre lidt færre. Jeg går ikke så meget op i hvor ofte det er og samtidig tænker jeg heller ikke over, hvis vi ikke har spist kød flere dage i træk. Jeg synes faktisk at det er sjovt, at finde på gode og nemme retter uden kød. Jeg er vild med idéen og tanken om, at man så også skåner miljøet lidt, det gør jo bare den kødfrie dag endnu bedre.

4 comments

Karina 30. september 2019 - 22:07

Tak for utrolig lækker, nem og smagsfuld opskrift! Jeg er vild med dit lille univers.

Reply
Maria 1. oktober 2019 - 9:41

Hej Karina,
TAK for din søde besked!
Det er jeg virkelig glad for at læse.
Kh Maria

Reply
Frederikke 24. marts 2020 - 17:47

Hej

har du opskriften på din orange masse? er det sødkartoffel eller gulerod? den ser virkelig lækker ud!

Reply
Maria 26. marts 2020 - 11:32

Hej Frederikke,
Ja det har jeg 🙂 Jeg har linket til det i indlægget nu. Det er hokkaidopuré. Du kan også søge i søgefeltet øverst på siden, så kommer opskriften også frem.
Du kan sagtens følge opskriften og bruge sødkartoffel eller gulerod i stedet. Eller en blanding. Blot en tanke 🙂
Kh Maria

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering