Pitabrød

Hjemmebagte pitabrød.

Har du før bagt dine egne pitabrød? Måske du tænker at det er svært og besværligt! Men det er faktisk ret nemt. Du skal bare have lidt tid til, at lade dejen hæve.

Her får du i hvert fald en nem opskrift til at lave dine egne. Det smager bare SÅ meget bedre end dem man køber i supermarkedet.

Vil du hive dine børn med i køkkenet så er det nemt at røre dejen sammen. Når den så har hævet så kan I sammen forme brødene og imens de bages kan I snitte grøntsagerne til fyldet.

Server evt. pitabrødene med falafler, stegt kylling, noget hakket oksekød, eller måske I har en rest kød tilbage fra dagen før – mulighederne er mange.

Pitabrød

Nemme luftige hjemmelavede pitabrød.
Forberedelses tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 1 time 52 minutter
8 stykker
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl lunt vand
  • 300 g hvedemel
  • 150 g tipo 00 mel kan evt. erstattes med hvedemel
  • spsk olie
  • tsk salt

Fremgangsmåde

  • Rør gæren ud i vandet, tilsæt olie og salt.
  • Kom melet i og ælt det hele sammen i 5 minutter, gerne på en røremaskine.
  • Saml dejen i skålen, kom husholdingsfilm på og et klæde på toppen.
    Lad dejen hæve 1 time.
  • Drys mel på bordet, tag dejen ud og fordel til 8 boller.
  • Med hænderne trykkes bollerne flade og runde.
    Kom 4 brød på hvert stykke bagepapir og lad dem hæve i 15 minutter.
  • Tænd ovnen på 250 grader og lad bagepladen blive i ovnen.
  • Træk bagepapiret ned på den varme bageplade fra ovnen.
    Skru ned på 220 grader og bag pitabrødende i 10 minutter
    Bag kun en plade af gangen.
  • Lad brødene køle af på en bagerist. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Du kan fx røre en nem rød skyr dressing sammen og servere til eller denne mynte dressing – den er perfekt til krydret kød eller falafler.

Måske du også allerede har nogle forskellige købte dressinger i køleskabet.

Mange har spurgt hvad det hemmelige trick er for at få pitabrødene til at hæve op.

Jeg vil mene at det er rigeligt hævetid og en varm bageplade, som får brødene hule indeni. Til de ekstra proff bagere, så er et bagestål det allerbedste.

Vil du kaste dig ud i denne opskrift så del endelig herinde om det har lykkes dig at få den hule!?

Herhjemme er vi vilde med opskriften og de er klart 100 gange bedre end dem man køber i butikkerne!

Jeg kan anbefale at fylde pitabrødene med lidt tun og grønt, en god klat pesto sammen med de syltede rødløg som du kan finde opskriften på lige her!

De er SÅ nemme at lave og smager fantastisk godt på det meste mad. Jeg er i hvert fald kæmpe fan af at have sådan et glas stående på køl.

10 Responses

  1. Hej!
    Super spændende og overskuelig opskift, dem vil jegjeg prøve i løbet af ugen. Bruger du varmluft eller almindelig over-undervarme når du bager dem?
    De bedste hilsner
    Anne

    1. Hej Anne,
      Tak! Ja den er lige til at gå til ikke 🙂
      Jeg bruger varmluft men undervarme vil helt sikkert også være en fordel for pitabrødene. Bare hav et øje på dem undervejs!
      Jeg håber at du har haft succes med opskriften eller får det, når du kaster dig ud i det!
      Kh. Maria

  2. Hej Maria,
    Nu har jeg lige lavet disse pitabrød, og de blev bare vanvittig gode og hævede op som de skulle
    Tak for en helt fantastisk opskrift.

    1. Hej Mette,
      Hvor er det bare SKØNT at læse! Tak for din besked, det bliver jeg simpelthen så glad for at høre.
      Kh. Maria

  3. Hej Maria
    Bagte “dine” pitabrød i går, og de blev SÅ fine. Var faktisk spændt på, om de ville hæve under bagningen, og det gjorde de 🙂 Det er i hvert fald ikke sidste gang, jeg bager dem.

  4. Hej Pia,
    Hvor er det skønt at læse! Dejligt at de blev gode 🙂 Tak for din tilbagemelding!
    Kh. Maria

  5. Hej Maria.
    De lyder vildt lækre. Kan man mon lave dem med koldhævet dej, som har været i køleskabet over natten?

    1. Hej Annica,
      Beklager mit sene svar til dig.
      Ja det kan du helt sikkert godt.
      Du kan også bare bruge denne opskrift og lade den stå i køleskabet natten over.
      Jeg vil anbefale en smule mindre gær, 5-10 g. mindre, når nu dejen kan stå hele natten over hæve.
      Kh Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..