Protein pølsehorn

Protein pølsehorn.

Her kan du finde min bedste opskrift på nemme protein pølsehorn, der er lavet på ganske få ingredienser. Bl.a. æg, havregryn og hytteost. Du kan også lave dem til glutenfri protein pølsehorn ved at bruge glutenfri havregryn.

Hvis du gerne vil prøve andre opskrifter, der også har et højt proteinindhold, kan du prøve mine mini protein pizza med pepperoni.

Pølsehornene er virkelig nemme at lave, da de forskellige ingredienser blot skal røres sammen. Der er ingen hævetid, så pølsehornene skal bare formes og bages. Supernemt!

Protein pølsehorn

Mættende pølsehorn lavet på en proteinrig dej.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 45 minutter
10
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • 250 g havregryn
  • 250 g hytteost
  • 4 æg
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ salt
  • 5 Pølser

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 190 grader.
  • Blend hytteost og æg sammen. Vend det i en skål sammen med resten af ingredienserne.
  • Lad det stå og sætte sig i 15 minutter.
  • Havregrynene suger væsken og det bliver nemmere at forme.
  • Halver pølserne.
    Fugt hænderne med lidt vand og form dejen om pølserne.
  • Du kan evt have en lille skål stående, det gør det nemmere.
  • Placer pølsehornene på en bageplade med bagepapir.
  • Bag dem i ovnen i 18 minutter.
  • Lad pølsehornene køle af på en bagerist. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Jeg har taget udgangspunkt i min helt almindelige opskrift på proteinboller. Det er også den, som jeg har brugt, når jeg blandt andet har lavet protein pizza med skinke og parmesan.
  • Det er ikke sådan en opskrift på pølsehorn, hvor du skal rulle dejen ud i en cirkel og så skære trekanter, som du ruller dine pølser i. I stedet skal du forme pølsehornene i hånden, hvor du klemmer dejen rundt om pølsehornet. Det er nemmere, hvis du kommer noget vand på dine hænder, så hænger dejen ikke ved på samme måde.
  • De kan godt holde sig 2-3 dage i køleskabet.
  • De kan også sagtens fryses ned, hvis du ikke får spist dem alle sammen. Det kan også være en idé at lave dobbelt portion af dem og så fryse den ene portion ned. Så kan du altid tø en eller to op, når du skal bruge det.
Lav dem til glutenfri protein pølsehorn.

Du kan sagtens lave disse pølsehorn glutenfri da de er lavet helt uden hvedemel. I stedet er der brugt havregryn til at samle massen. Der er som udgangspunkt ikke gluten i havregryn, da havre er naturligt uden gluten. Men mange havregryn bliver produceret samme sted, som hvor de producerer mel. Derfor kan der forekomme gluten i dine havregryn. Det fremgår også altid på pakkerne.

Hvis du vil være helt sikker på, at du laver glutenfrie pølsehorn så skal du købe en pakke glutenfri havregryn. Dem bruger du bare i stedet for de almindelige havregryn, som jeg har skrevet i opskriften – så får du glutenfri protein pølsehorn.

Du kan altid se på pakkerne af havregrynene hvilken der er glutenfri. Der plejer at være flere slags at vælge mellem i de større supermarkeder.

 

Nogen vil nok kalde dem for sunde protein pølsehorn, men jeg er ikke så glad for at kategorisere madretter i bokse. Man kan godt se det som om, at det er nogle sunde protein pølsehorn, da det er en større mængde protein, end hvis du laver de bløde pølsehorn med hvedemel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..