Home bagværk Proteinboller

Proteinboller

by Maria
Proteinboller

Proteinboller

Her får du opskriften på nogle meget nemme, svampede og lækre proteinboller. Uden hævetid, uden mel eller gær og med kun 6 ingredienser. Det er super hurtigt at bikse denne omgang sammen, forme dejen til boller og komme dem en tur i ovnen.

Bollerne er et super nemt og sundere alternativ til almindelige hjemmebagte boller. Her er der skruet op for proteinindholdet og ned for glutenindholdet.

Server fx bollerne på morgenbordet, til brunch eller snup nogle med i madpakken. De opbevares på køl i en bøtte med låg. Du kan også prøve at lave opskriften med chokolade. Eller dem her med squash.

Proteinboller

Proteinboller

print
portioner: 12 boller forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.6/5
( 45 voted )

ingredienser

  • 250 g havregryn
  • 250 g hytteost
  • 4 æg
  • 1½ tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 2 spsk flydene honning

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 190 grader (varmluft)
  • Blend hytteost og æg sammen
  • Vend det i en skål sammen med resten af ingredienserne
  • Er massen meget våd så lad det stå og sætte sig i 20 minutter, havregrynene suger væsken
  • Fugt hænderne med lidt vand (du kan evt have en lille skål stående) og form bollerne i dine hænder
  • Fordel de 12 boller på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i 22 minutter
  • Lad bollerne køle af på en bagerist. Velbekomme!

Proteinboller

 

Der findes flere forskellige måder at lave proteinboller på. Det vigtigste er helt sikkert den tørre ingrediens som blandes med æg og hytteost. De to sidstnævnte er begge med et højt proteinindhold.

For at få en glutenfri version kan du anvende glutenfri havregryn. Derudover kan noget af mængden også udskiftes med boghvedemel. Det bruger jeg ofte når jeg gerne vil bage glutenfrit.

Du kan også tilsætte hakket chokolade til dejen og lave en portion lækre og sundere chokoladeboller.

Du kan også se opskriften på disse broccoli boller. De er glutenfri og også meget nemme at lave.

29 comments

Mette 3. marts 2020 - 14:28

er det ikke en kopi af mummum opskrift på protein boller

Reply
Maria 3. marts 2020 - 14:53

Hej Mette,
Nej det ville være utrolig dumt og dårlig stil at kopiere opskrifter. Jeg har dog godt set på Instagram at de laver den slags men har ikke set nærmere på deres opskrifter.
Jeg er sikker på at du vil kunne finde mange andre der laver noget der minder om også af andre opskrifter. Sådan er det med opskrifter på de forskellige madblogs.
Kh Maria

Reply
Mette 19. marts 2020 - 21:23

Kan man bytte hytteost ud med f.eks. Ymer/yoghurt?

Reply
Anonym 6. oktober 2020 - 11:28

Hej,
DU kan sagtens bruge skyr i stedet for hytteost 🙂

Reply
Trine 15. maj 2020 - 15:40

Hej Maria,
Er bollerne egnet til fryseren?
Vh Trine

Reply
Maria 18. maj 2020 - 21:07

Hej Trine,
Ja de kan sagtens fryses.
Det har jeg selv gjort flere gange.
Kh Maria

Reply
Tenna 28. april 2021 - 7:32

Hejsa
Har du beregnet kalorier i opskriften ?

Reply
Maria 28. april 2021 - 8:44

Hej Tenna,
Nej det har jeg ikke. Så det kan jeg desværre ikke hjælpe dig med. Men jeg arbejder på at det bliver en del af mine opskrifter fremadrettet 🙂
Kh Maria

Reply
Simone 2. oktober 2020 - 12:11

Hejsa, min vil aldrig hæve og bliver nogle flade nogle – hvad gør jeg galt? Bh Simone

Reply
Maria 6. oktober 2020 - 21:05

Hej Simone,
Det er heller ikke meget at de hæver.
Men prøv at lade blandingen stå og trække i fx 20 minutter inden de formes til boller og bages. Hvis de flader ud kan det måske være fordi at massen er for flydende. Hvis de får lov til at stå lidt så suger havregrynene væsken.
Håber at det lykkes.
Kh Maria

Reply
Caroline 19. oktober 2020 - 14:17

Anbefaler du at blende hytteost og æg sammen i en blender eller med en håndmixer?

Lad mig høre fra dig.

Reply
Maria 26. oktober 2020 - 8:43

Hej Caroline,
Med en blender eller minihakker 🙂
Sådan så hytteost og æg får en ensartet konsistens og bliver en flydende masse.
Kh Maria

Reply
Caroline 25. december 2020 - 17:42

Vil du tro jeg kan gøre det med en håndmixer? 🙂

Reply
Maria 28. december 2020 - 15:09

Hej Caroline,
Du får det ikke blendet ordentligt sammen med en håndmixer.
Men det er ikke umuligt og kan sagtens lade sig gøre.
Boller får bare en lidt grovere konsistens.
Kh Maria

Reply
Susanne Finseth 8. januar 2021 - 19:25

Jeg havde ikke fanget at man skulle blænde hytteost og æg. Er det en “vigtig” detalje ? Jeg blandede det bare lige hurtigt med en ske. Mine hævede heller ikke ret meget.

Reply
Maria 9. januar 2021 - 16:49

Hej Susanne,
Ja det betyder noget i denne opskrift.
Når hytteosten blendes bliver det en mere flydende masse som bruges til at samle dejen med æggene.
De hæver ikke lige så meget op som almindelige lyse gærboller gør.
Kh Maria

Reply
Vicki 6. februar 2021 - 18:27

Jeg blendede ikke hytteost og æg, og det blev nogle rigtig dine boller (ikke flade)
Super opskrift.

Reply
Maria 7. februar 2021 - 11:04

Hej Vicki,
Det er godt at høre. Har hørt fra et par andre, at der ikke var så god succes når æg og hytteost ikke var blendet.
Tak for din besked og feedback 🙂
Kh Maria

Reply
Pernilla 7. februar 2021 - 12:33

Hvor længe holder de i køleskabet ?

Reply
Marlene Kragelund-Leer 5. marts 2021 - 13:02

Jeg har også blendet det hele sammen uden først at blende æg og hytteost. No problem. Puttede bagepulver i bagefter… Men et spørgsmål: hvorfor skal de i køleskabet?

Reply
Maria 13. marts 2021 - 17:00

Hej Marlene,
Det lyder godt:-)
Det er heller ikke sikkert at det er nødvendigt at komme dem i køleskabet. 🙂
Men det er så meget hytteost og æg i, så jeg synes det virker bedst at opbevare dem køligt.
De er ikke helt som almindelige boller hvor de mest af alt er lavet på lidt væske og hvedemel.
Håber mit svar kan bruges til noget. 🙂
Kh Maria

Reply
Katrine Lindved 20. marts 2021 - 13:00

Hej Maria
Kan man blande revet gulerod i og skal der så mere af de tørre ingredienser i?
Mvh. Katrine

Reply
Maibritt 25. marts 2021 - 13:00

Mega lækker opskrift !
Har lavet dem så mange gange. Jeg supplerer med 200-250g gulerødder i til inspiration

Reply
Maria 27. marts 2021 - 15:13

Hej Maibritt,
DEJLIGT at at du er glad for opskriften 🙂 Tak for din feedback.
Det smager virkelig også godt med gulerødder i.
Jeg har også lavet en udgave med det i og dem kan jeg også mægtig godt lide.
Kh Maria

Reply
Emil 9. april 2021 - 17:14

Hej ved du hvad nærings inholdet er i de her boller

Reply
Emil 9. april 2021 - 17:16

Hej.
ved du hvad næringsinholdet er i de her boller

Reply
Kirstine 28. april 2021 - 11:48

Jeg har lige prøvet at lave disse og dem med chokolade. De blev ikke super gode, men nu ser jeg at det nok er fordi jeg ikke har blendet hytteost og æg. Jeg har nemlig ingen blender.
Men du skriver at man kan bruge skyr i stedet for hytteost.
Bytter man så bare hytteost ud med skyr som i opskriften eller skal der ændres noget?

Og skal det være med varmluft? Jeg synes mine blev ret brune, og jeg slukkede endda varmluft undervejs

Reply
Maria 1. maj 2021 - 21:31

Hej Kirstine,
Det har stor indflydelse på resultatet at hytteost og æg er blendet sammen.
Jeg har ikke selv brugt skyr til bollerne før men det skriver flere andre at de har prøvet 🙂 Jeg tror det er lige over i mængden hytteost/skyr.
Du kan også bruge en stavblender eller mini hakker til at blende hytteost og æg sammen, hvis du har det.
Kh Maria

Reply
Vandringsmand 5. maj 2021 - 15:05

Kan man lave bollerne uden gær eller bagepulver?

Reply

Leave a Comment