Avocado toast med æg

Avocado toast med æg.

Her finder du opskriften på en simpel avocado toast med æg. Den modne avocado moses og kommes på ristet brød og toppes med et spejlæg. Det er egentlig en form for åben sandwich med æg og avocado. Det er nemt og hurtigt at lave og det smager virkelig dejligt.

Ristet brød og avocado det kan altså noget!

Avocado toast med æg

Lækker og nem toast med avocado og æg.
Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 15 minutter
2 brød
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: Spises med det samme

Ingredienser

  • 2 æg
  • 2 skiver brød
  • 1 avocado
  • 2 spsk citronsaft
  • Lidt salt og peber
  • Evt. lidt små tomater

Fremgangsmåde

  • Rist brødet. Halver avocadoen og skrab avocadokødet ud på en tallerken.
    Mos avocadoen med en gaffel og vend med citronsaft og et nip salt og peber.
  • På en varm pande med olie slåes to æg ud til spejlæg.
  • Fordel den moste avocado på de to stykker brød, kom et spejlæg på hver.
    Drys med salt og peber på toppen.
    Anret evt. med lidt små tomater. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Du kan bruge lige det brød du har derhjemme. Det behøver ikke at være helt friskt brød da det alligevel skal ristes.
  • Prøv også med en skive ristet rugbrød. Det smager også virkelig godt.
  • Sådan en avocado toast med æg kan sagtens spises både morgen, middag og aften. En nem aftensmad i ny og næ er lækkert!
  • Er du ikke til den bløde æggeblomme i spejlægget, så vend det om og giv det et minut på den anden side. Så bliver blommen også fast. Du kan også lave scramled æg og komme på toppen i stedet.

Avocado toast med æg

Sandwich med æg og avocado.

En slags åbne sandwich med en god moden avocado og et spejlæg på toppen er altså lækkert.

Kombinationen af æg og avocado er super god, det er noget jeg ofte laver. Ikke altid på ristet lyst brød men også bare æg, avocado og små tomater. Det kan jeg godt finde på at spise til morgenmad eller en nem og mættende frokost.

Oftest foretrækker jeg selv at stege mit spejlæg på begge sider, da det giver en sprød kant og en mindre flydende midste. Hvis jeg giver det kort tid på siden med blommen, så bliver ægget “smilende”, en smule blødt inden. Det er lækkert! Du skal jo bare stege dit æg, ligesom du foretrækker det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..