Protein chokoladeboller

Sundere protein chokoladeboller.

Her får du en meget nem opskrift på nogle virkelig lækre protein chokoladeboller. De sunde chokoladeboller er perfekte til den søde tand, eftermiddagshyggen eller der hvor du trænger til et sødt lille indslag.

Prøv også disse proteinboller med gulerod og solsikkekerner. Gode med pålæg til madpakken!

Bagningen bliver ikke nemmere end det her. Bollerne kræver nemlig ingen hævetid og heller ikke mange ingredienser. Alle kan være med og de smager virkelig skønt.

Protein chokoladeboller

Lækre sundere chokolade boller med et højt proteinindhold.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
12 boller
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage i køleskabet

Ingredienser

  • 250 g hytteost
  • 4 æg
  • 250 g finvalsede havregryn
  • 3 spsk flydene honning
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker, kan undlades
  • 80 g mørk chokolade
  • Lidt flagesalt

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 190 grader.
  • Blend æg, hytteost og honning sammen.
  • Kom de tørre ingredienser i skålen og vend æggeblandningen i.
    Lad massen stå og trække i skålen i 10 minutter.
  • Med en ske formes bollerne, fugt gerne skeen med lidt vand.
    Fordel bollerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i 18 minutter.
  • Lad dem afkøle på en bagerist. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til bollerne.
  • Du kan også tilsætte nødder og tørret frugt til dejen. Det kan være i stedet for chokoladen eller blot som supplement.
  • Du kan også lave denne udgave af proteinbollerne som sagtens kan serveres på morgenbordet, til brunch eller til at snuppe nogle med i madpakken.
  • Skal bollerne med i madpakken kan du lave et par lækre små sandwich med pålæg og grønt i. Prøv at smøre bollerne med philidelphia, det smager smadder godt.
  • Chokoladebollerne opbevares på køl i en bøtte med låg.
  • De kan også sagtens fryses ned. Så kan man for eksempel lave en større portion på en gang.

 

Protein chokoladeboller

 

Sunde chokoladeboller.

Du kan lave mange udgaver af proteinboller og med mange variationer. Det vigtigste er helt sikkert den tørre ingrediens som her er havregryn, som blandes med æg og hytteost. De to sidstnævnte er begge med et højt proteinindhold.

For at få en glutenfri version kan du anvende glutenfri havregryn. Derudover kan noget af mængden også udskiftes med boghvedemel. Det bruger jeg ofte, når jeg gerne vil bage glutenfrit. Her må du selv afprøve med mængderne.

De er virkelig gode, hvis du mangler lidt til den søde tand, men hvor du gerne stadig vil passe lidt på dit indtag. Du kan spise dem, som de er eller putte lidt smør på. De er virkelig gode, og man kan med fordel spise dem lidt lune.

18 Responses

    1. Hej Nanna,
      Ja det kan du helt sikkert godt men jeg kan ikke sige den præcise mængde da jeg ikke har lavet dem med skyr endnu.
      Men prøv dig frem og kom lidt i af gangen.
      Så længe at dejen hænger godt sammen så skal det nok blive fint.
      Kh Maria

    1. Hej,
      Hvor er det skønt at høre! Herhjemme ryger de også meget hurtigt. Så er det dejligt at det er så nemt at lave en ny portion 🙂
      Kh Maria

  1. Hej og tak for lækker opskrift!
    De er allerede i ovnen 🙂
    Har du erfaring med, om de kan fryses?
    Hilsen Linda

    1. Hej Linda,
      Selv tak 🙂 Dejligt at den kan bruges.
      Ja de kan fryses, det har jeg også gjort flere gange.
      Kh Maria

  2. Kan se du har rigtig mange spændende / lækker retter.
    Men du jeg spiser efter en kostplan med bestemt antal protein, Fedt og kulhydrat pr. måltid. Vil høre om du kan anbefalede en bestemt App/webside eller andet sådan det er muligt at beregne antal?
    På forhånd tak
    John

    1. Hej John,
      Tak for din besked. Det er jeg glad for at høre!
      Jeg har ikke selv så stor erfaring med det område men har hørt mange nævne “lifesum” som er en app på telefonen.
      Der kan man holde regnskab med kalorier 🙂
      Kh Maria

  3. Hej Jannick,

    Såfremt du bruger Cheasys hytteost på 1,5 % fedt og 70 % mørk chokolade er der omkring 114 kcal i en bolle fordelt på: 4.7g fedt, 12,6g kulhydrat og 5,4g protein ☺️

    Kh. Natascha

  4. Jeg har luret på disse lidt tid. I formiddags bagte jeg dem med min datter.
    De var SÅ lækre!
    Eneste anke herfra er, at de forsvandt for hurtigt 😉

  5. Der er Ca 870 kcal i hele portionerne, så er det bare med at dividere med det antal du får ud af det. Mvh. Tina Fischer

    1. Hej Dorte,
      Det er almindelig 🙂
      Når der ikke står varmluft ved graderne i mine opskrifter, så er det fordi jeg bruger almindelig ovnvarme.
      Kh Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..