Protein gulerodsboller

Protein gulerodsboller.

Her får du opskriften på nogle mættende svampede protein gulerodsboller med solsikkekerner. De sunde gulerodsboller bliver let sprøde udenpå og er bløde og svampede indeni.

Prøv også denne opskrift på protein chokoladeboller. Mums!!

 

Du vil nok opleve dem som en smule “våde” i forhold til almindelige boller lavet på hvedemel. Men det er fordi de er lavet på en stor mængde af hytteost, æg kombineret med revet gulerod som også afgiver lidt fugt til bollerne.

Protein gulerodsboller

Svampede og mættende boller med gulerod og højt proteinindhold
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 40 minutter
10 boller
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage i køleskabet

Ingredienser

  • 100 g gulerødder, revet
  • 50 g solsikkekerner
  • 4 æg
  • 250 g havregryn
  • 250 g hytteost
  • tsk bagepulver
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 190 grader (varmluft).
  • Blend hytteost og æg sammen og vend det sammen resten af ingredienserne.
    Lad dejen stå og trække i 10 minutter.
  • Fugt en spiseske med lidt vand og form bollerne i hånden med skeen.
    Du kan evt. have en lille skål med vand stående.
  • Fordel de 10 boller på en bageplade med bagepapir.
    Bag bollerne i ovnen i ca. 20 minutter.
  • Lad bollerne køle helt af på en bagerist inden de skæres over. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Det er en meget nem opskrift på nogle virkelig lækre glutenfri og hæve fri boller. Perfekt til frokosten og til madpakken på farten. Kom lidt pålæg eller måske en skive ost i den sundere bolle – det er helt perfekt!

Du kan lave mange udgaver af proteinboller og med mange variationer. Det vigtigste er helt sikkert den tørre ingrediens som her er havregryn, som blandes med æg og hytteost. De to sidstnævnte er begge med et højt proteinindhold.

 

Mere inspiration til opskriften.
  • For at få en glutenfri version kan du anvende glutenfri havregryn. Derudover kan noget af mængden også udskiftes med boghvedemel. Det bruger jeg ofte når jeg gerne vil bage glutenfrit. Her må du selv afprøve med mængderne.
  • Du kan også tilsætte nødder og tørret frugt til dejen. Du kan også lave denne mere “neutrale” udgave af bollerne som fx kan serveres på morgenbordet, til brunch eller til at snuppe med i madpakken. Hvis du snupper dem med i madpakken kan du lave et par lækre små sandwich med pålæg og grønt i.
  • Bollerne opbevares på køl i en bøtte med låg.

 

Protein gulerodsboller

Sunde gulerodsboller.

Du får her en mættende og lækker bolle uden hvedemel. Gulerødderne er med til at gøre bollerne dejlig svampet og det smager virkelig skønt i bagværk.

Du kan bruge dem som en form for sandwichboller. Jeg har også lavet en anden opskrift på protein sandwichboller, hvis du gerne vil prøve den af.

De her boller er et stort hit herhjemme, særligt fordi at de bare skal røres sammen og ikke engang skal hæve. Det er altså en meget nem opskrift.

 

Kan bollerne fryses?

Gulerodsbollerne kan sagtens fryses ned. Gør det gerne når de er nybagte, så vil de være lige så gode når de tages ud af fryseren igen. Hvis du eksempelvis laver en dobbelt portion, så vil der helt sikkert være lidt til fryseren og det er jo så nemt når man i forvejen er i gang. Så kan man altid tage en eller to op af gangen, hvis man lige mangler lidt brød.

6 Responses

    1. Hej Naja,
      TAK for din besked. Det er så skønt at få feedback på opskrifterne. Jeg er glad for at du kan lide dem!
      Kh Maria

  1. 4 stars
    Jeg har netop bagt dine proteinboller i gulerodsversionen – de smager dejligt. Jeg bagte i min airfryer – 165 grader i ca 17 min. Og det bliver ikke sidste gang, de skal bages

    1. Hej Jytte,
      Ej hvor er det smart at bage dem i en airfryer. Godt tip, tak 🙂
      Jeg er glad for at du kunne lide dem og at de blev gode.
      Tak for din besked.
      Kh Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..