Protein gulerodsboller

by Maria
Protein gulerodsboller

Protein gulerodsboller.

Her får du opskriften på nogle mættende svampede protein gulerodsboller med solsikkekerner. De bliver let sprøde udenpå og er bløde og svampede indeni. Du vil nok opleve dem som en smule “våde” i forhold til almindelige boller lavet på hvedemel. Men det er fordi de er lavet på en stor mængde af hytteost, æg kombineret med revet gulerod som også afgiver lidt fugt til bollerne.

Prøv også denne opskrift på protein chokoladeboller. Mums!!

Det er en meget nem opskrift på nogle virkelig lækre glutenfri og hæve fri boller. Perfekt til frokosten og til madpakken på farten. Kom lidt pålæg eller måske en skive ost i den sundere bolle – det er helt perfekt!

4 fra 1 stemme

Protein gulerodsboller

Svampede og mættende boller med gulerod og højt proteinindhold
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 40 minutter
10 boller
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage i køleskabet
Kalorier: 179

Ingredienser

  • 100 g gulerødder, revet
  • 50 g solsikkekerner
  • 4 æg
  • 250 g havregryn
  • 250 g hytteost
  • tsk bagepulver
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde
 

  • Tænd ovnen på 190 grader (varmluft).
  • Blend hytteost og æg sammen. Vend det sammen resten af ingredienserne og lad dejen stå og trække i 10 minutter.
  • Fugt en spiseske med lidt vand (du kan evt. have en lille skål stående) og form bollerne i hånden med skeen.
  • Fordel de 10 boller på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter.
  • Lad bollerne køle helt af på en bagerist inden de skæres over. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Protein gulerodsboller

Du kan lave mange udgaver af proteinboller og med mange variationer. Det vigtigste er helt sikkert den tørre ingrediens som her er havregryn, som blandes med æg og hytteost. De to sidstnævnte er begge med et højt proteinindhold.

Mere inspiration til opskriften.
  • For at få en glutenfri version kan du anvende glutenfri havregryn. Derudover kan noget af mængden også udskiftes med boghvedemel. Det bruger jeg ofte når jeg gerne vil bage glutenfrit. Her må du selv afprøve med mængderne.
  • Du kan også tilsætte nødder og tørret frugt til dejen. Du kan også lave denne mere “neutrale” udgave af bollerne som fx kan serveres på morgenbordet, til brunch eller til at snuppe med i madpakken. Hvis du snupper dem med i madpakken kan du lave et par lækre små sandwich med pålæg og grønt i.
  • Bollerne opbevares på køl i en bøtte med låg.

4 comments

Naja 27. april 2021 - 9:00

Virkelig gode og nemme! Tak for opskrift 🙂

Reply
Maria 28. april 2021 - 8:43

Hej Naja,
TAK for din besked. Det er så skønt at få feedback på opskrifterne. Jeg er glad for at du kan lide dem!
Kh Maria

Reply
Cathrine Buchardt 12. januar 2022 - 17:22

4 stars
Er det 179 kcal pr 100 gr?
Mange hilsner
Cathrine

Reply
Maria 13. januar 2022 - 16:57

Hej Cathrine,
Det er 179 kcal pr. bolle 🙂
Kh Maria

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering