Home bagværk Bløde pølsehorn

Bløde pølsehorn

by Maria
Bløde pølsehorn

Bløde pølsehorn

Her får du opskriften på de lækreste, bløde pølsehorn med kærnemælk i dejen.

Kærnemælk er virkelig en skøn ingrediens i bagværk. Ligesom andre surmælksprodukter er, såsom ymer, A38 og neutrale yoghurts produkter. Kærmælken giver den skønneste bløde krumme og dejligt bagværk.

Disse pølsehorn kan roligt kaldes nogle af de allerbedste. I hvert fald af de slags hvor både fuldkornsmel og kerner er undladt i dejen. De smager virkelig godt og er SÅ bløde!

Bløde pølsehorn

Pølsehorn

Bløde pølsehorn Her får du opskriften på de lækreste, bløde pølsehorn med kærnemælk i dejen. Kærnemælk er virkelig en skøn ingrediens i bagværk. Ligesom andre surmælksprodukter er, såsom ymer, A38 og neutrale yoghurts produkter. Kærmælken giver den skønneste bløde krumme… bagværk Bløde pølsehorn European print
portioner: 12 stykker forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.7/5
( 3 voted )

ingredienser

  • 25 g gær
  • 2 dl kærnemælk
  • 1 dl vand
  • 1 æg
  • 450-480 g hvedemel
  • 1 tsk sukker
  • 2/3 tsk salt
  • 30 g blødt smør
  • 6 hele pølser
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du:

  • Kom kærnemælk og vand i en skål og opløs gæren deri
  • Bland derefter æg og sukker i skålen. Sørg for at ægget er helt rørt ud
  • Tilsæt så hvedemel og ælt dejen godt. En røremaskine er en fordel, ælt dejen ca. 5 minutter og til sidst æltes smør og salt i dejen
  • Lad dejen hæve i skålen med et stykke husholdningsfilm over i 45 minutter
  • Drys mel på bordet og på toppen af dejen inden du ruller dejen ud til en stor cirkel
  • Skær i gennem lodret og vandret
  • Du har nu 4 stykker som hver deles i 3 (ialt 12 stykker)
  • På hver trekant lægges ½ pølse på den brede ende og dejen rulles om pølsen ned til den spidse ende
  • Kom pølsehornene på en bageplade med bagepapir og læg dem så spidsen ligger nedad. Så går dejen ikke op når den hæver eller bages (fordel dem evt på 2 plader)
  • Lad pølsehornene efterhæve i 30 minutter under et klæde. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  • De pensles med sammenpisket æg og bages i 18 minutter (hold lidt øje med ovne kan svinge i grader)
  • Pølsehornene afkøles på en bagerist. Velbekomme!

I denne opskrift kan du sagtens drysse mel på bordet når dejen skal rulles. Den er nemlig så blød og til den klistrede side, at det ikke har nogen indflydelse på det færdige resultat.

Et andet lille fif når du skal forme boller er, at du kan udskifte det mel dryssede bord med en smule neutral olie. Ligeledes også på dine hænder. Jeg bruger altid en smags neutral rapsolie. En let klistret dej vil så slet ikke hænge fast på hænderne på denne måde.

Jeg anbefaler altid at man bruger en røremaskine hvis det er muligt. Faktisk til alt det bagværk som kræver en del æltning. Når det bliver rørt godt og flere minutter på maskinen, så får melet lov til rigtig at arbejde og får masser af luft æltet i. Det er med til at give det allerbedste bagværk.

Kærnemælk bruger jeg bl.a. også i disse lækre kærnemælksboller.

6 comments

Trine 23. marts 2020 - 12:54

Er de også egnet til fryseren? 🙂

Reply
Maria 23. marts 2020 - 22:23

Hej Trine,
Ja de kan sagtens fryses.
Det har jeg gjort før.
Kh Maria

Reply
Trine 24. marts 2020 - 16:16

Perfekt!
Tak for svar.

Reply
Stine 2. april 2020 - 9:43

Måske et dumt spørgsmål men det vand som gæren skal opløses i skal det være koldt eller lunt? Tak for alle dine skønne opskrifter Maria

Reply
Maria 2. april 2020 - 14:12

Hej Stine,
Nej det er slet ikke dumt. Mange har spurgt. Hvis væsken er iskold kan det have en indflydelse på gæren og hvor meget dejen hæver.
Men hvis du bruger varmt vand, så vil det udligne sig meget godt med den kolde kærnemælk.
Så jeg har har rettet det i opskriften nu, til varmt vand. Så der ikke er forvirring mere 🙂
Og tak for dine søde ord!
Kh Maria

Reply
Pernille 14. september 2020 - 7:12

Når man fryser dem ned, tager man dem så bare op om aftenen (når man smører madpakke) og så tør de i løbet af natten? Så bliver de ikke tørre?

Reply

Leave a Comment