Home aftensmad Fiskefrikadeller med gulerod

Fiskefrikadeller med gulerod

by Maria

Fiskefrikadeller med gulerod

Her får du opskriften på nogle skønne fiskefrikadeller med gulerod, persille og citronskal.

De er lækre i konsistensen med lidt struktur og bid. Dellerne er med forholdsvis få ingredienser og er nemme at lave. Derfor kræver de heller ikke det store indkøb.

Fiskefrikadeller med gulerod

Fiskefrikadeller med gulerod Her får du opskriften på nogle skønne fiskefrikadeller med gulerod, persille og citronskal. De er lækre i konsistensen med lidt struktur og bid. Dellerne er med forholdsvis få ingredienser og er nemme at lave. Derfor kræver de… aftensmad Fiskefrikadeller med gulerod European print
portioner: Ca. 16 stykker forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 450 g torsk eller anden hvid fisk
  • 2 æg
  • ½ dl mælk
  • 1 stor håndfuld persille
  • 80 g gulerod, fintrevet
  • 1 løg i kvarte
  • Skal fra ½ citron
  • 60 g mel
  • 1½ tsk salt lidt friskkværnet peber
  • Olie til stegning

Sådan gør du:

  • Kom fisken i en minihakker/foodprocessor med salt, kør det på maskinen og kom fisken i en skål
  • Persille og løg hakkes på samme måde og kommes i skålen med fisken
  • Tilsæt de resterende ingredienser i skålen, rør det godt sammen og stil farsen på køl i 20 minutter (du kan lave dit tilbehør til imens)
  • Dellerne formes med en ske og steges i olie på en varm pande. Ca. 4-5 minutter på hver side. Velbekomme!

I stedet for at stege dellerne helt færdige på panden kan du også komme dem en tur i ovnen. Brun dem af ved høj varme, kom dem i en ovnfast fad og giv dellerne 10 minutter ved 180 grader.

Om sommeren kan de fx serveres med nye kartofler, en smørsauce og friske grøntsager. Sådan en portion stegte gulerødder til vil være lækkert. En nem råkostsalat og en gang ovnbagte kartofler er også lækkert.

Du kan sagtens udskifte torsken til en anden lys fisk. Det er altid en god idé, at bruge den fisk som er i sæson i Danmark.

Du kan fx også lave asiatisk inspireret fiskedeller, hvis du vil lave et lille tvist af den mere klassiske udgave. Ved at tilsætte friske koriander, chili og citrongræs, så får du endnu mere smag i dellerne.

På fiskedage hjemme hos os spiser vi mest fiskefrikadeller, rødspættefileter og andre “almindelige” fiskeretter. Den slags som de fleste børn helst vil have.

Leave a Comment