Fiskefrikadeller med gulerod.
Her får du opskriften på nogle skønne fiskefrikadeller med gulerod, persille og citronskal.
De er lækre i konsistensen med lidt struktur og bid. Dellerne er med forholdsvis få ingredienser og er nemme at lave. Derfor kræver de heller ikke det store indkøb.
Om sommeren kan fiskefrikadellerne fx serveres med nye kartofler, en smørsauce og friske grøntsager. Sådan en portion stegte gulerødder er lækkert til. En nem råkostsalat og en gang ovnbagte kartofler er også lækkert.
I juletiden er de oplagt at sætte på frokostbordet med remoulade og rugbrød til.
Fiskefrikadeller med gulerod
Ingredienser
- 450 g torsk, eller anden hvid fisk fx kuller/kulmule
- 2 æg
- ½ dl mælk
- 1 stor håndfuld persille
- 80 g gulerod
- 1 løg i kvarte
- 60 g mel
- 1½ tsk salt lidt friskkværnet peber
- Skal fra ½ citron
- Olie til stegning
Fremgangsmåde
- Kom fisken i en minihakker/foodprocessor med salt.Kør det på maskinen og kom fisken i en skål.
- Persille og løg hakkes på samme måde og kommes i skålen med fisken.
- Riv guleroden fint.
- Tilsæt de resterende ingredienser i skålen og rør det godt sammen.Stil farsen på køl i 20 minutter (du kan lave dit tilbehør til imens).
- Dellerne formes med en ske og steges i olie på en varm pande.Ca. 4-5 minutter på hver side. Velbekomme!
Kan fiskefrikadeller fryses ned?
Det er ikke umuligt at fryse fiskefrikadeller ned. Men de kan opleves en smule vandende efter der er optøet fra frost. Her kan det hjælpe at komme dem en tur i ovnen. Varm dem igennem ved ca. 170 grader i 10-15 minutter.
Husk altid at tø dit fisk op i køleskabet så det gøres langsomt.
Kan fiskefars fryses ned?
Ja det kan det sagtens. Jeg vil klart anbefale at lave en fiskefars og fryse ned i stedet for at fryse de færdige fiskdeller ned. Når fiskefarsen er tøet op i køleskabet kommes farten i en skål og røres godt igennem. Måske vil farsen opleves en smule vandet men det hjælper når der røres godt i den og måske en ekstra lille smule hvedemel kan hjælpe på at samle den igen.
Mere inspiration til opskriften.
- Du kan sagtens udskifte torsken til en anden lys fisk. Det er altid en god idé, at bruge den fisk som er i sæson i Danmark.
- Du kan fx også lave asiatisk inspireret fiskedeller, hvis du vil lave et lille tvist af den mere klassiske udgave. Ved at tilsætte friske koriander, chili og citrongræs, så får du endnu mere smag i dellerne.
- I stedet for at stege dellerne helt færdige på panden kan du også komme dem en tur i ovnen. Brun dem af ved middelhøj varme, kom dem i en ovnfast fad og giv dellerne 10-15 minutter ved 170 grader.