Fiskefrikadeller med spidskålsråkost.
Her får du opskriften på nogle lækre fiskefrikadeller med spidskålsråkost. Det er en skøn og nemmere omgang aftensmad som egner sig fint til hele familien. Perfekt til hverdagen!
Hvis du gerne vil have nogle kartofler til, kan du lave de her sprøde ovnbagte kartofler.
Fiskefrikadellerne er de helt klassiske men med det twist af gulerod og frisk persille i fiskefarsen. Det er nemt lige at rive lidt ekstra gulerødder, nu hvor man alligevel river gulerødder til spidskålsråkosten.
Fiskefrikadeller med spidskålsråkost
Ingredienser
Fiskefrikadeller
- 450 g torsk eller anden hvid fisk
- 2 æg
- ½ dl mælk
- 1 stor håndfuld persille dild
- 80 g gulerod, fintrevet
- 1 løg i kvarte
- Skal fra ½ citron
- 60 g mel
- 1½ tsk salt lidt friskkværnet peber
- Olie til stegning
Spidskålsråkost
- 400 g spidskål
- 300 g gulerødder
- 1 æble
- 50 g mandler
- rosiner
- Saft fra ½ citron
Fremgangsmåde
Fiskefrikadeller
- Kom fisken i en minihakker/foodprocessor med salt og kør det på maskinen.
- Fjern stilkene fra persillen og kom det ned til fisken sammen med løget.
- Tilsæt også æg, mel og gulerod og kør det hele til en ensartet masse.
- Farsen kommes på køl i 30 minutter
- Dellerne formes med en ske og steges i olie på en varm pande.Ca. 4-5 minutter på hver side.
- Du kan også brune dellerne af ved høj varme og derefter komme dem i en ovnfast fad.Giv dem 10-15 minutter ved 170 grader.
Spidskålssalat
- Rist mandlerne på en tør middelvarm pande, giv dem ca. 5-7 minutter.Lad dem køle af.
- Snit spidskålen fint og riv gulerødderne på den grove side af rivejernet.
- Del æblet i kvarte, fjern kernehuset og riv æblet med skrællen.Bland alle tre ingredienser sammen. Pres citronsaften over.
- Hak mandlerne groft og drys dem og rosinerne på toppen. Velbekomme!
Dressingen til retten.
Der er ikke en opskrift på dressingen som ses på billedet. Men det er blot noget yoghurt/cremefraiche som blendes med et par håndfulde krydderurter. Her kan du fx bruge dild og persille. Derudover er dressingen sagt til med citronsaft salt og peber. En meget simpel dressing men god hvis man lige synes der mange lidt til retten!
Kan fiskefrikadeller fryses ned?
I praksis kan man godt fryse fiskefrikadeller ned, men de kan desværre godt gå hen og blive en smule vandende, når man optøer dem.
Det kan dog hjælpe lidt, hvis man putter fiskefrikadellerne en tur i ovnen, så samler de sig en smule.
Alternativt kan det være en fordel blot at fryse farsen ned og ikke når de er tilberedt. Så rører man lige rundt i farten, når den er optøet, og så kan man gå i gang med at tilberede fiskefrikadellerne på panden.
Et godt tip er at man skal huske, at fiskefars og fiskefrikadeller allerhelst skal tø langsomt op. Det gør man bedst ved at optøe dem i køleskabet. Så husk at tage dem ud af fryseren i god tid.
Mere inspiration til opskriften.
- Hvis I ikke får spist alt spidskålsråkosten, så er det også en råkost, der sagtens kan holde sig til dagen efter. Giv en lille portion med i børnenes madpakker, så de får lidt grønt.
- Ligesom med almindelige frikadeller så kan du lave lidt ekstra fiskefrikadeller, nu hvor du er i gang. De kan også bruges til frokosten på et stykke rugbrød eller til aftensmaden dagen efter.
- Det er oftest, at man bruger torsk til at lave fiskefarsen, men du kan faktisk bruge lige den hvide fisk, som du vil. Det kan være en god idé at tjekke efter de fisk, der er i sæson, når du skal lave opskriften.