Home aftensmad Flæskesteg

Flæskesteg

by Maria
Flæskesteg

Flæskesteg med sprøde svær.

Her får du opskriften på en god flæskesteg med sprøde svær. Sådan en flæskesteg kan tilberedes på mange måder. Der findes nemlig mange forskellige tips og tricks til, at få de bedste sprøde svær på stegen.

Både hvor den langtidssteges og sværen grilles til sidst. Nogle skærer sværene af og tilbereder dem for sig. Og så er der tilberedningen hvor stegen først vendes med toppen ned af i et fad med vand, så sværen kan suge væsken og derefter vendes og tilberedes færdig.

Der er altså MANGE måder og meninger til en god saftig flæskesteg og ikke mindst den sprøde svær på toppen.

Denne tilberedning

Sprød svær er som sagt næsten en kunst at få lige i skabet hver gang. Denne tilberedning og opskrift er nem at gå til for alle. Du får en god steg og selvfølgelig de sprøde svær som man meget gerne vil have på toppen.

Server stegen med hjemmelavet rødkål – opskriften finder du her!

Flæskesteg

Flæskesteg

Flæskesteg med sprøde svær. Her får du opskriften på en god flæskesteg med sprøde svær. Sådan en flæskesteg kan tilberedes på mange måder. Der findes nemlig mange forskellige tips og tricks til, at få de bedste sprøde svær på stegen.… Julemiddag Flæskesteg European print
portioner: 4-6 personer forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 1,3 kg. svinekam uden ben
  • 2½ tsk groft salt og friskkværnet peber
  • 6 laurbærblade
  • 1 liter vand

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 225 grader
  • Sørg for at alle svær er snittet ned til fedtkanten og ellers skær dem til
  • Gnid salt ned mellem sværene og drys resten på toppen. Kværn peber på og fordel laurbærblade i mellem sværene
  • Kom 1 liter vand i et ovnfast fad og stil det på en bageplade i ovnen
  • Læg flæskestegen på en rist. Den skal ligge så lige som muligt så sværene tilberedes ensartet. Skær fx en kartoffel over og brug til at lægge under stegen.
  • Kom så risten i ovnen over det ovnfaste fad. Væsken som drypper af stegen skal ned i fadet med vand og bruges til sauce
  • Giv stegen 20 minutter på de 225 grader og skru derefter ned på 160 grader og giv stegen 50 minutter mere. Brug evt. et stegetermometer for at sikre at stegen ikke bliver tør
  • Er sværene stadig ikke blevet helt sprøde når stegen har en kernetemperatur på 50 grader så skru igen op på 250 grader til termometeret rammer 65 grader og så tages stegen ud af ovnen.
  • Lad stegen trække i 15 minutter før den skæres i skiver og serveres. Imens kan saucen laves. Velbekomme!
Resterne fra den gode steg

Gem endelig resterne af stegen til dagen efter. Server den kold med rugbrød, hjemmelavet agurkesalat og rødkål til. Laver du fx flæskesteg til juleaften så kan du med fordel lave ekstra steg og have til 1. juledag.

Skal du ikke bruge væsken fra stegen så gem det endelig til en anden dag hvor du vil lave sauce. Du kan sagtens fryse det ned.

Flæskesteg

Hjemmelaver rødkål

Det smager så skønt med en hjemmelavet rødkål til stegen. Mange bliver nok lidt skræmt væk når det skal laves selv og køber i stedet en færdiglavet på glas. Det er nok mest fordi man ikke har prøvet det før.

Her kan jeg kun anbefale at prøve det af – det slet ikke så svært!

Det kan virkelig anbefales at laves en portion rødkål selv. Det er slet ikke så svært og smager simpelthen så godt med en hjemmelavet udgave.

Hjemmelavet rødkål

Leave a Comment