Home Frokostbordet Hjemmelavet rødkål

Hjemmelavet rødkål

by Maria
Hjemmelavet rødkål

Hjemmelavet rødkål.

Her finder du opskriften på en skøn hjemmelavet rødkål.

Hjemmelavet rødkål er altså bare bedre end de færdigkøbte varianter. Og det vil nok overraske de fleste, som ikke har lavet det før, hvor nemt det er at lave!

I en hjemmelavet rødkål kan du sætte dit eget præ på smagen. Denne version er der eksempelvis kanelstænger, som giver en meget fremtrædende og julet smag til rødkålen. Den er derfor helt perfekt og virkelig god til julefrokosterne og julemiddagen.

Find andet tilbehør til julemiddagen her!

Hjemmelavet rødkål

Hjemmelavet rødkål

Hjemmelavet rødkål. Her finder du opskriften på en skøn hjemmelavet rødkål. Hjemmelavet rødkål er altså bare bedre end de færdigkøbte varianter. Og det vil nok overraske de fleste, som ikke har lavet det før, hvor nemt det er at lave!… Julemiddag Hjemmelavet rødkål European print
portioner: Ca. 6 portiioner forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 500 g rødkål
  • 15 g smør
  • ½ dl æbldecidereddike
  • 40 sukker
  • 2 spsk ribgele
  • 2 lauerbærblade
  • 2 kanelstænger
  • 1 nip salt og lidt peber

Sådan gør du:

  • Sauter rødkålen af i en gryde med den smeltede smør
  • Kom de resterende ingredienser i og lad det simre i 10-15 minutter
  • Kom låg på og rør jævnligt i det
  • Skal rødkålen ikke serveres med det samme, så lad det køle af, kom det i en beholder med låg og opbevar det på køl. Velbekomme!

Hjemmelavet rødkål

Krydderier

Er du ikke vild med smagen af kanel, kan kanelstængerne udlades. Byt det eventuelt ud med krydderier som nelliker og stjerne anis der også giver en dejlig smag af jul.

Den kan også laves som tilbehør uden for julesæsonen, til eksempelvis en god flæskestegs sandwich. Udlad blot “jule-krydderierne” og lav den mere neutral i smagen. Du kan også tilsætte et par timian stilke, det er også virkelig lækkert.

Opbevaring

Du kan sagtens forberede rødkålen en dag eller to før den skal bruges, da den kan holde sig frisk i køleskabet i omkring 5 dage. Obevar rødkålen i et sylteglas med en tæt lukning, eller i en beholder som denne – bøtte fra Sistema, der passer perfekt i størrelsen til denne potion.

Leave a Comment