Hjemmelavet rødkål.
Her finder du opskriften på en skøn hjemmelavet rødkål. En opskrift som er ret nem at gå til og er perfekt at servere til julemiddagen.
Server rødkålen til flæskesteg , julesauce og brunede kartofler. Så har du alt til din julemiddag.
I en hjemmelavet udgave kan du sætte dit eget præ på smagen med forskellige krydderier. Under opskriften funder du mine bedste tips og tricks til en skøn hjemmelavet rødkål.
Hjemmelavet rødkål
Ingredienser
- 500 g rødkål
- 15 g smør
- ½ dl æbldecidereddike
- 50 sukker
- 2-3 spsk ribgele
- 2 lauerbærblade
- 2 kanelstænger
- 1 nip salt og lidt friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Snit rødkålen en smule groft.Sauter kålen af i en gryde med det smeltede smør.
- Kom de resterende ingredienser i og lad det simre i ca. 15 minutter.
- Kom låg på og rør jævnligt i det.
- Ønsker du at kålen skal være mere blød, så lad den simre i lidt længere tid.
- Skal rødkålen ikke serveres med det samme, så lad det køle af.Kom kålen i en beholder med låg og opbevar på køl. Velbekomme!
Opskrift på hjemmelavet rødkål.
Denne opskrift på rødkål til flæskesteg og andesteg er super nem at gå til. Den kræver ganske få ingredienser og man får virkelig en skøn rødkål når man laver sin egen.
I opskriften er der eksempelvis tilføjet kanelstænger, som giver lidt ekstra julet smag til rødkålen. Det bliver ikke en intens smag af kanel, men nok til at det giver lidt ekstra.
Den er derfor helt oplagt og virkelig god til julefrokosterne og julemiddagen.
Hjemmelavet rødkål er altså bare bedre end de færdigkøbte varianter. Og det vil nok overraske de fleste, som ikke har lavet det før, hvor nemt det er at lave!
Et lille tip! Du kan SAGTENS tilberede kålen længere tid end de 15 minutter som fremgår i opskriften. Du vil opleve at kålen koges lidt mere ud og får en dybere og lidt mere smag karamelliseret smag. Prøv dig frem og tag kålen af varmen når du synes den har fået nok.
Hvis du i stedet gerne vil have en frisk rødkålssalat til julemiddagen, så vil jeg klart anbefale denne med frisk æble og granatæblekerner.
Kan man lave hjemmelavet rødkål dagen før?
Du kan sagtens lave rødkålen dagen før. Faktisk vil jeg sige, at du kan lave den flere dage før. Rødkålen vil slet ikke blive mindre god af den grund. Den vil stå og trække smag og så skal du heller ikke tænke på at lave hjemmelavet rødkål juledag. Der er rigeligt andre ting at tage sig til.
Huks bare på at opbevare den tilberedte rødkål i en bøtte med låg.
Til julemiddagen skal rødkålen blot opvarmes og så er den klar til servering.
Krydderier i hjemmelavet rødkål.
Er du ikke vild med smagen af kanel, kan kanelstængerne udlades. Byt det eventuelt ud med krydderier såsom nelliker og stjerneanis der også giver en dejlig og lidt mere intens smag af jul.
Prøv dig frem, start med en lille smule og så kan du altid tilsætte lidt mere. Når rødkålen er tilberedt kan krydderierne tages op hvis du ønsker en mild krydret smag. Lader man fx kanelstængerne ligge i kålen når den opbevares i køleskabet, så vil kanelsmagen blive mere fremtræden. Men absolut ikke dårlig!
Du kan også sagtens undlade alle krydderierne og lave en version som mere minder om rødkålen som man finder det på glas i supermarkederne.
Hjemmelavet rødkål kan også laves som tilbehør uden for julesæsonen, til eksempelvis en god flæskestegssandwich. Udlad blot “jule-krydderierne” og lav den mere neutral i smagen. Du kan også tilsætte et par timian stilke, det er også virkelig lækkert.
Hvor lang tid kan hjemmelavet rødkål holde sig?
Du kan sagtens forberede rødkålen nogle dage før at den skal bruges. Rødkålen kan sagtens holde sig i køleskabet i minimum 5 dage. Opbevar rødkålen i et sylteglas eller andet opbevaring med en tæt lukning.