Rødkålssalat

Rødkålssalat med grønkål og æbler.

Her får du opskriften på en sprød og lækker rødkålssalat vendt i en frisk citron dressing med honning.

Derudover er salaten vendt med frisk grønkål, æbletern og ristede hasselnødder.

Prøv denne lækre og cremede grønkålssalat, hvor der også er rødkål i.

Når efteråret og vinteren er over os klæder det ofte aftensmadsbordet med en farverig salat.

Årstiden byder på mange lækre grøntsager og de ellers lidt tungere vinterretter står virkelig godt sammen med fx en hjemmelavet rødkålssalat.

Rødkålssalat

Rødkålssalat med grønkål, æbler og en dejlig dressing.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 35 minutter
6 portioner
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 dage i køleskabet

Ingredienser

Salat

  • 400 g rødkål
  • 100 g grønkål
  • ½ granatæble
  • 2 små æbler eller 1 stort
  • 50 g hasselnødder

Dressing

  • Skallen fra 1 hel citron
  • Saften fra ½ citron
  • 4 spsk rapsolie
  • 2 spsk akacie honning
  • tsk flagesalt og lidt peber

Fremgangsmåde

  • Snit rødkålen fint og skyl den godt.
  • Pluk grønkålen fri fra den miderste stilk, (den kan ikke spises), skyl det og hak den godt.
  • Skær æblerne i tern og pil granatæblekerne fri.
  • Bland det hele sammen i en stor skål.
  • Opvarm en tør pande og kom hasselnødderne på.
  • Rist dem af i ca. 10 minutter.
  • Hold godt øje med dem så de ikke brænder på.
  • Tag nødderne af og lad dem køle af på et tørt spækbræt.
  • Bland ingredienserne sammen til dressingen og hæld det over salaten.
  • Når hasselnødderne er afkølet kan den brune overflade nuldres af.
  • Hak derefter hasselnødderne og kom dem i salaten - gem evt. lidt til at pynte af med.
  • Bland salaten godt sammen og kom den i en stor serverings skål og drys de sidste hasselnødder over. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Det er en skøn salat som jeg synes, at du sagtens kan servere for dine middagsgæster. Denne portion er rimelig stor. Så har du rester tilbage fra aftensmaden kan du sagtens gemme det i køleskabet, i en bøtte med låg.

Du kan eventuelt servere den til jul, hvis I ønsker, at der skal være lidt mere grønt på bordet. Der passer rødkålssalaten perfekt til.

Jeg elsker æbler i en salat, da de er dejligt sprøde, og så giver de en god smag til salaten.

Derudover har jeg hertil lavet en dressing af skallen fra en citron, saften fra 1/2 citron, rapsolie, akacie honning, salt og peber. Det er en dejlig let dressing, der nemt kan vendes i salaten.

Hvis man ikke er så meget til dressing, kan den sagtens undgås, men jeg synes nu, at den samler salaten meget godt.

Rødkålssalat

Mere inspiration til opskriften.
  • Tag det med til frokosten dagen efter eller gem det til næste dags aftensmad. Denne salat holder sig nemlig stadig lækker og sprød.
  • Den er nem at lave og de enkelte elementer kan sagtens skiftes ud. Hvis du fx hellere vil have appelsin i, i stedet for æble. Eller måske du foretrækker grofthakkede saltbagte mandler eller saltbagte græskarkerner på toppen i stedet for hasselnødderne. Hasselnødderne kan dog virkelig anbefales. De får en helt anden smag når de ristes på panden

2 Responses

  1. Hej
    Det er en fantastisk god rødkålssalat. Men hvordan kan du lave den på 20 minutter, som du har skrevet i opskriften?

    Den tog mig 1,5 timer at lave med alt den snitten og hakken af rødkål og grønkål.

    Bh
    Birgitte

    1. Hej Birgitte,
      Det er rigtig dejligt at du kan lide salaten. 🙂
      Der er godt nok også afsat 15 minutter til forberedelse – i alt 35 minutter.
      Men tilberedningstiden er selvfølgelig meget individuel. Alt efter hvor hurtig man er med kniv og kål.
      Så det kan nogle gange være lidt svært at skrive den præcise tid. 🙂
      Kh Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..