Frikadeller med kartoffelsalat

Frikadeller med kartoffelsalat.

De bedste frikadeller med kartoffelsalat. Det får du opskriften på lige her!

En skøn klassisk aftensmadsret som ikke slår fejl.

Kartoffelsalaten er dejlig cremet og er en nem og ligetil opskrift. Når årstiden tillader det kan for eksempel skiver af radiser vendes i salaten. Du kan også udskifte karsen med purløg.

Måske du også synes at der hører sig en agurkesalat til!

Frikadellerne steges i halv olie og halv smør. Det giver en skøn stegeskorpe på dellerne. Derudover så kan smør også tåle højere varme når der tilsættes olie og det betyder at smørret ikke branker.

Frikadeller med kartoffelsalat

Lækre klassiske frikadeller med en cremet kartoffelsalat.
Forberedelses tid: 20 minutter
Samlet tid: 1 time
4 personer
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

Frikadeller

  • 500 g hakket svine/kalvekød
  • 1 æg
  • dl mælk
  • 50 g hvedemel
  • tsk salt og lidt peber
  • 1 løg
  • Rigeligt smør og olie til stegning

Kartoffelsalat

  • 600 g kolde kogte kartofler
  • 4 spsk mayonaise
  • 4 spsk creme fraiche
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 bdt forårsløg, ca. 4 stk
  • 1 tsk salt og peber
  • 1 lille bakke karse

Fremgangsmåde

Frikadeller

  • Rør kødet godt sammen med salt.
  • Hak løget fint, en minihakker kan anbefales så det bliver ekstra fint.
    Vend så resten af ingredienserne til farsen sammen til en ensartet masse.
    Stil farsen til side og lave kartoffelsalaten imens.

Kartoffelsalat

  • Del kartoflerne i kvarte og kom dem i en skål med forårsløg og karse.
  • Bland dressingen sammen og vend det i skålen med kartoflerne.
    Lad kartoffelsalaten stå på køl imens du steger dellerne.
  • På en varm pande med olie og smør steges dellerne i ca. 5 minutter på hver side.
    Form dem med en spiseske. Ca. 18 deller i alt.
  • Gør det gerne over to gange så de ikke ligger for tæt og kan få en dejlig god stegeskorpe.
    Tilsæt undervejs smør/olie når der mangler fedtstof på panden.
  • Server kartoffelsalaten sammen med de nystegte frikadeller og gerne nogle friske tomater og en hjemmelavet agurkesalat til. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Hvordan laver man en god frikadellefars?

Først og fremmest skal det hakkede kød røres godt med salt. Salten samler kødet og det er derfor vigtigt at det røres godt sammen før resten af ingredienserne tilsættes.

Du kan selv bestemme om der skal bruges hakket kalv/flæsk eller om det skal være ren svinekød. Begge dele fungerer fint til gode frikadeller.

Jeg vil anbefale at man hakker sit løg i en minihakker. For det første er det skønt at slippe for de vide øjne og dernæst så bliver løget hakket så fint at det tilfører en masse smag til frikadellefarsen. Ikke store stykker af løg som ikke brdrager til så meget men meget finthakket løg er altså at foretrække.

Sådan en frikadellefars må gerne være til den våde side. Med den menes at der skal godt med mælk, æg og røres med hvedemel så væsken bindes sammen.

På den måde vil du få en saftig og blød midte mens frikadellens ydre bliver rigtig god sprød.

Frikadellerne formes med en ske som dyppes i et glas med vand så farsen ikke hænger ved og så steges de i rigeligt smør/olie som giver den bedste sprøde frikadelle.

Kog kartoflerne dagen før til kartoffelsalat.

Når du skal lave kartoffelsalat så kan kartoflerne med fordel koges dagen forinden. Det gør at kartoflerne er blevet helt kolde og har samlet sig igen, efter at de er blevet kogt.

Kartoflerne er meget nemmere skære ud og arbejde med når de er helt kolde. De er også nemmere at vende med dressingen, uden at de falder fra hinanden.

Husk ikke at koge kartoflerne for meget. Det er vigtigt at de er kogt så der stadig er lidt bid i og ikke sådan, at når du stikker en kniv i kartoflen, så falder den fra hinanden. Så vil du få en kartoffelsalat med smattede kartofler.

Du kan også se opskriften på denne kartoffelsalat i en senneps/honning dressing. Det er en af mine favoritter!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..