Home aftensmad Frikadeller med kartoffelsalat

Frikadeller med kartoffelsalat

by Maria
Frikadeller med kartoffelsalat

Frikadeller med kartoffelsalat

De bedste frikadeller med kartoffelsalat. Det får du opskriften på lige her!

Kartoffelsalaten er dejlig cremet og er en nem og ligetil opskrift. Når årstiden er til det kan fx skiver af radisser vendes i salaten. Du kan også udskifte karsen med purløg.

Måske du også synes at der hører sig en agurkesalat til.

Frikadellerne steges i halv olie og halv smør. Det giver en skøn stegeskorpe på dellerne. Derudover så kan smør også tåle højere varme når der tilsættes olie og det betyder at smørret ikke branker.

Frikadeller med kartoffelsalat

Frikadeller med kartoffelsalat

Frikadeller med kartoffelsalat De bedste frikadeller med kartoffelsalat. Det får du opskriften på lige her! Kartoffelsalaten er dejlig cremet og er en nem og ligetil opskrift. Når årstiden er til det kan fx skiver af radisser vendes i salaten. Du… aftensmad Frikadeller med kartoffelsalat European print
portioner: 3-4 personer forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 450 g hakket svine/kalvekød
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 50 g hvedemel
  • 2 tsk salt og lidt peber
  • 1 stort løg
  • Rigeligt smør og olie til stegning
  • KARTOFFELSALAT:
  • 600 g kolde kogte kartofler
  • 4 spsk mayonaise
  • 4 spsk creme fraiche
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 bdt forårsløg, ca. 4 stk, snittet i ringe
  • 1 tsk salt og peber
  • 1 lille bakke karse

Sådan gør du:

  • Rør kødet godt sammen med salt
  • Hak løget fint, en minihakker kan anbefales og vend så resten af ingredienserne til farsen sammen til en ensartet masse. Stil farsen til side og lave kartoffelsalaten imens
  • Del kartoflerne i kvarte og kom dem i en skål med forårsløg og karse
  • Bland dressingen sammen og vend det i skålen med kartoflerne. Lad kartoffelsalaten stå på køl imens du steger dellerne
  • På en varm pande med olie og smør steges dellerne i ca. 5 minutter på hver side, form dem med en spiseske
  • Gør det gerne over to gange så de ikke ligger for tæt og kan få en dejlig god stegeskorpe. Tilsæt undervejs smør/olie når der mangler fedtstof på panden
  • Server kartoffelsalaten sammen med de nystegte frikadeller og gerne nogle friske tomater og en hjemmelavet agurkesalat til. Velbekomme!

Når jeg skal lave en kartoffelsalat så koger jeg ofte kartoflerne dagen før. Det gør at kartoflerne er blevet helt kolde og har samlet sig igen efter at de er blevet kogt.

Så er de meget nemmere at røre med dressingen uden at de vil falde fra hinanden. Husk ikke at koge kartoflerne for meget.

Du kan også se opskriften på denne kartoffelsalat i en senneps/honning dressing. Det er en af mine favoritter.

Leave a Comment