Frikadeller og grønkålssalat med rødbeder.
Her finder du en god omgang aftensmad med en portion lækre frikadeller og grønkålssalat med rødbeder.
Du kan også servere frikadeller med stuvet hvidkål.
Grønkålssalaten er med bagte rødbeder, æble og avocado. Det er altid en god idé at kombinere både grøntsager og frugter i salater. Det giver nogle skønne smage i salaten.
Du kan fx lave en god dip til denne ret, hvis du synes der mangler lidt. Du kan finde opskrifter på dip, dressing og pesto her.
Frikadeller og grønkålssalat med rødbeder
Ingredienser
Grønkålssalat med rødbeder
- 80 g grønkål
- 400 g rødbeder
- 1 tsk salt og lidt peber
- 3 spsk olie
- 1 avocado
- 1 æble
- 30 g mandler
- Saft fra ½ citron
Frikadeller med havregryn
- 450 g hakket kalv- og flæsk
- 1 æg
- 1 lille løg
- 40 g havregryn
- 1,25 dl mælk
- 2 tsk salt og lidt peber
- Fedtstof til stegning
Fremgangsmåde
Grønkålssalat med rødbeder
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Skræl rødbederne, skær dem i mundrette stykker og vend i 2 spsk olie på en bageplade med bagepapir. Drys med 1 tsk salt og lidt peber.
- Bag rødbederne i 20-25 minutter og vend i dem en gang undervejs.
- Hak grønkålen. Sørg for at fjerne den midterste tykke stilk, den skal ikke spises.
- Vend olie og citronsaft i kålen, klem det evt. lidt med hænderne så det bliver "arbejdet" lidt ind i den grove kål.
- Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus og skær æblerne i tynde både.
- Halver avocadoen og skær i tern. Hak mandlerne groft.
- Når rødbederne er bagt kan de vendes i lune eller du kan vente til de er kølet af.
- Anret alle ingredienserne på et fad eller i en skål og drys med en smule ekstra salt og peber. Velbekomme!
Frikadeller med havregryn
- Rør kød og salt sammen, gerne på en røremaskine.
- Hak løget meget fint. Evt. på en minihakker.
- Tilsæt resten af ingredienserne og sørg for at farsen bliver godt samlet.Har du mulighed for det, så stil farsen på køl en halv time.Farsen sætter sig og bagefter kan den ofte bruge en lille ekstra sjat mælk.
- Tænd en pande på middelhøj varme, kom fedtstof på og form til frikadeller med en ske.Steg frikadellerne ca. 5 minutter på hver side.Tilsæt løbende fedstof hvis det mangler på panden. Velbekomme!
Frikadeller med havregryn.
Denne her opskrift på frikadeller er med løg, havregryn, mælk samt salt og peber. Det vigtige når man skal lave en god frikadellefars er, at man skal have rørt farsen godt sammen.
Du kan godt lave farsen et par timer før og så stille den på køl for så at tilberede frikadellerne efterfølgende. Det har dog ikke nogen stor effekt på smagen, så det er mere, hvis du gerne vil være i god tid. Alternativt kan du tilberede frikadellerne og så lune dem inden servering.
Frikadeller bliver oftest tilberedt på panden, men du kan også godt lave denne opskrift i ovnen. Det er dog en god idé lige at stege frikadellerne af på panden, så frikadellerne får en god skorpe. Put dem herefter i ovnen 7-8 minutter ved 170 grader.
Mere inspiration til opskriften.
- Du kan vælge at lave en god honning viagrette dressing, hvis du gerne vil have noget dressing til. Her skal du bruge dobbelt så meget olie, som du bruger af honning.
- Ost er altid god i salater, så hvis du ønsker, kan du godt tilføje en god feta. Feta er super god i de fleste salater, og den har en god cremet konsistens.
- Du kan godt forberede salaten lidt i forvejen. Hakke kålen og bage rødbederne. Jeg vil anbefale at vente med at skære æble og avocado. Det kan godt blive lidt brunt. For at undgå det brune kan du presse noget citronsaft ud på avocado- og æblestykkerne.
- Lav en god stor portion af frikadellerne så kan du fryse flere af dem ned. Det fede er så, at du kan tage dem ud af fryseren på de dage, hvor det hele skal gå lidt stærkt.