Frugtsalat med råcreme

by Maria
Frugtsalat med råcreme

Frugtsalat med råcreme.

Her får du opskriften på en skøn skøn dessert – frugtsalat med råcreme. Frugtsalaten giver jo ret meget sig selv. Her kan du vælge de frugter som du foretrækker i en frugtsalat.

Herhjemme kan vi godt lidt at komme frugter som banan, jordbær, vindruer, æble, blommer og kiwi i.

Du kan også bruge mange, ananas, nektarin og meget meget mere! Det er helt op til jer og hvad der er at finde når i supermarkedet.

I forhold til det som vi foretrækker herhjemme at komme i, så kan du bare bytte ud med den frugt som du/i allerbedst kan lide. Råcremen derimod er en vigtig del af frugtsalat med råcreme. Mmmm det er så godt!

Frugtsalat med råcreme

Skøn dessert med frisk frugt og en lækker creme med vanilje.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 35 minutter
4 personer
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1 dag

Ingredienser

Råcreme

  • 2 æggeblommer evt. pasteuriserede
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 20 g sukker
  • 1 1/2 dl piskefløde

Frugtsalat

  • 1 kiwi
  • 1 blomme
  • 100 g vindruer
  • 100 g jordbær
  • 1 banan
  • 1 æble
  • 1 pære
  • 50 g mørk chokolade

Fremgangsmåde
 

Råcreme

  • Fløden piskes fast i en skål.
  • I en anden skål piskes æggeblommer med sukker og vaniljesukker: Det skal blive lyst og luftigt.
  • Det tager nogle minutter at piske den færdig.
  • Blandingen bliver lidt "sej" i konsistensen og må ikke være flydende.
  • Vend først lidt af fløden i æggeblommerne med en dejskaber og derefter resten.
  • Kom råcremen i en skål.

Frugtsalat

  • Frugten skæres ud i mundrette stykker og blandes sammen i en skål.
  • Hak chokoladen groft og kom i en lille skål til at drysse på toppen af frugtsalaten med råcreme. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Den er faktisk super nem at lave. Den er sød, cremet, let fast og lige som sådan en skal være.

Vend evt. råcremen rundt i frugten eller server den i en skål ved siden af sammen med hakket mørk chokolade. Så kan alle mand selv styre hvad der skal på og ikke på.

Frugtsalat med råcreme er en af vores absolut yndlings desserter. Josefine ELSKER det. Og hun elsker selv at lave det.

Først at vælge hvilke frugter der skal i, dernæst at skære dem ud og så selvfølgelig, at lave råcremen. Den sidste del hjælpes vi ad om. Og jeg synes det er så hyggeligt at lave det sammen!

Frugtsalat med råcreme

Mere inspiration til opskriften.
  • Vil du servere frugt og råcreme hver for sig vil jeg anbefale at du venter med at skære frugten ud til den skal spises. Flere af frugterne vil blive brune af at ligge for længe når de er skåret ud. Fx banan, æble og pære bliver hurtigt kedelige at se på. De andre frugter kan sagtens skæres ud.
  • Hvis du derimod vil lave en frugtsalat hvor cremen er vendt i cremen kan den godt laves lidt før.
  • Men det tager ikke lang tid at skære frugterne ud inden det skal serveres.
  • Du kan sagtens lave råcremen tidligere på dagen.

Leave a Comment

Opskrift Vurdering