Fuldkorns fladbrød

Fuldkorns fladbrød med hvidløgsolie og timian!

Lækre og hjemmebagte fuldkorns fladbrød – et lækkert indslag til aftensmaden.

Når sommeren rammer os betyder det for mange, hygge i haven og masser af mad over grillen. Til sådanne anledninger vil det være oplagt at servere disse fuldkorns fladbrød. Du kan enten følge opskriften og bage dem i ovnen eller også kaste dig ud i, at bage dem på grillen. Jeg har ikke selv prøvet bagning på grill (endnu), men jeg er slet ikke i tvivl om, at det vil være lækkert!

Brødende er utrolig nemme at lave og har masser af lækker smag i sig.

De kan sagtens holde sig til dagen efter – og der vil det være lækkert at drysse lidt ost på og lune dem i ovnen.

God fornøjelse!

Fuldkorns fladbrød

Lækre og hjemmebagte fuldkorns fladbrød - et lækkert indslag til aftensmaden.
Forberedelses tid: 1 time 45 minutter
Samlet tid: 2 timer
8 stykker
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1 dag

Ingredienser

Dejen

  • 2 dl lunt vand
  • 25 g gær
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk salt
  • rapsolie
  • 200 g fuldkorns spelt mel
  • 100 g hvedemel

Toppen

  • ½ dl olie
  • 2 fed hvidløg
  • Friske timian kviste
  • flagesalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Opløs gæren i det lune vand og tilsæt olie, salt og honning.
  • Melet kommes i væsken og dejen æltes godt igennem i 4-5 minutter. Gerne på røremaskine ved lav hastighed og ellers håndkræft også halt fint.
  • Tag dejen ud på et mel drysset bord og ælt den igennem med hænderne.
  • Læg dejen til hævning, tildækket og gerne lunt i 45 minutter.
  • Dejen deles i 8 boller og hver bolle rulles ud med en kagerulle, evt. med lidt mel på bordpladen.
  • Det gør ingenting at de ikke er helt runde, personligt synes jeg det ser lækkert og rustikt ud, at de er lidt forskellige i form.
  • Kom alle fladbrødende på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve yderligere i 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 220 grader (varmluft).
  • De 2 fed hvidløg presses ud i olien og blandes godt sammen.
  • Olien fordeles på de 8 brød og drysses med flagesalt og peber.
  • Timian fjernes fra kvistene og drysses også ud på brødende - vær gerne gavmild med timian, det smager så skønt og der kan nok ikke komme for meget på.
  • Bag brødende i ovnen i 11 minutter - du kan se at hvidløgs stykkerne bliver gyldne og server gerne med det samme. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Du kan finde flere opskrifter og inspiration i bagværk!

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..