Fuldkorns fladbrød med hvidløgsolie og timian!
Lækre og hjemmebagte fuldkorns fladbrød – et lækkert indslag til aftensmaden.
Når sommeren rammer os betyder det for mange, hygge i haven og masser af mad over grillen. Til sådanne anledninger vil det være oplagt at servere disse fuldkorns fladbrød. Du kan enten følge opskriften og bage dem i ovnen eller også kaste dig ud i, at bage dem på grillen. Jeg har ikke selv prøvet bagning på grill (endnu), men jeg er slet ikke i tvivl om, at det vil være lækkert!
Brødende er utrolig nemme at lave og har masser af lækker smag i sig.
De kan sagtens holde sig til dagen efter – og der vil det være lækkert at drysse lidt ost på og lune dem i ovnen.
God fornøjelse!
Fuldkorns fladbrød
Lækre og hjemmebagte fuldkorns fladbrød - et lækkert indslag til aftensmaden.
Forberedelses tid: 1 time time 45 minutter minutter
Samlet tid: 2 timer timer
8 stykker
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1 dag
Ingredienser
Dejen
- 2 dl lunt vand
- 25 g gær
- 1 spsk honning
- 1 tsk salt
- 1½ rapsolie
- 200 g fuldkorns spelt mel
- 100 g hvedemel
Toppen
- ½ dl olie
- 2 fed hvidløg
- Friske timian kviste
- flagesalt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i det lune vand og tilsæt olie, salt og honning.
- Melet kommes i væsken og dejen æltes godt igennem i 4-5 minutter. Gerne på røremaskine ved lav hastighed og ellers håndkræft også halt fint.
- Tag dejen ud på et mel drysset bord og ælt den igennem med hænderne.
- Læg dejen til hævning, tildækket og gerne lunt i 45 minutter.
- Dejen deles i 8 boller og hver bolle rulles ud med en kagerulle, evt. med lidt mel på bordpladen.
- Det gør ingenting at de ikke er helt runde, personligt synes jeg det ser lækkert og rustikt ud, at de er lidt forskellige i form.
- Kom alle fladbrødende på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve yderligere i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 220 grader (varmluft).
- De 2 fed hvidløg presses ud i olien og blandes godt sammen.
- Olien fordeles på de 8 brød og drysses med flagesalt og peber.
- Timian fjernes fra kvistene og drysses også ud på brødende - vær gerne gavmild med timian, det smager så skønt og der kan nok ikke komme for meget på.
- Bag brødende i ovnen i 11 minutter - du kan se at hvidløgs stykkerne bliver gyldne og server gerne med det samme. Velbekomme!
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Du kan finde flere opskrifter og inspiration i bagværk!