Græsk farsbrød

by Maria
Græsk farsbrød

Græsk farsbrød med græske kartofler.

Græsk mad er så skønt – det er smagen af sol og sommer. Så nu lukker jeg lidt sol og sommer ind og så får du opskriften på et lækkert græsk farsbrød. Du kan evt. servere de græske kartofler til – som også er her i indlægget og evt. lave en nem græsk salat til.

Kartoflerne kommes i ovnen samtidig med kødet og begge dele skal også have lige lang tid – nemmere kan det jo ikke være! Imens du venter på maden i ovnen kan du så tilberede salaten.

Du behøves ikke nødvendigvis at bruge svinekød som der fremgår i opskriften. Du kan f.eks anvende hakket lammekød, som jo også er et ret anvendt stykke kød, i det græske køkken.

Græsk farsbrød

Forberedelses tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
5 personer

Ingredienser

Farsbrød

  • 500 g svinekød eller lam
  • 1 dl mælk
  • 1 dl havregryn
  • 50 g smagfuld feta smuldret
  • 1 stort løg finthakket
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk frisk rosmarin. finthakket
  • spsk frisk oregano finthakket
  • tsk salt og lidt peber

Kartofler

  • 1 kg kartofler
  • ½ dl olie
  • 2 tsk salt og lidt peber
  • 1 stor håndfuld friske timian stilke
  • 8-10 fed hvidløg

Fremgangsmåde
 

Farsbrød

  • Ovnen tændes på 180 grader (varmluft).
  • Rør alle ingredienserne sammen i en skål, til kødet samler sig.
  • Den smuldrede feta vendes i farsen.
  • Tag et ovnfast fad og kom et stykke bagepapir i.
  • Farsen formes som et stort franskbrød.
  • Farsbrødet kommes i ovnen i 45 minutter.

Kartofler

  • Skyl kartoflerne og skrub dem rene.
  • Dup dem tørre og skær dem i både (halveret og hver halvdel deles i 3-4 stykker, alt efter størrelse).
  • Kom kartoffelbådende i et stort ovnfast fad med bagepapir.
  • Hæld olie over og drys med salt og peber.
  • Pil hvidløgene og kom dem i fadet sammen med timian kviste.
  • Vend det hele rundt og kom fadet i ovnen samtidig med farbrødet.
  • Vend gerne i kartoflerne et par gange i løbet af de 45 minutter. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Som min mormor sagde, da jeg en dag serverede det for hende; “Det smager da lidt anderledes”. Den sætning kan jeg jo tolke lidt som jeg vil – men anderledes behøves bestemt ikke at være skidt. Græsk mad er jo lidt anderledes, specielt når man mest af alt er vant til dansk mad med sovs og kartofler.

Jeg er vild med opskriften her på græsk farsbrød også fordi det er utrolig nemt at lave.

Du kan finde flere opskrifter og inspiration i kategorien aftensmad!

Leave a Comment

Opskrift Vurdering