Græsk salat – den allerbedste slags!
Her finder du en fantastisk lækker græsk salat. Ikke nok med den ser super fin ud på middagsbordet, så smager den også utrolig godt.
Om du laver frikadeller, kyllingelår eller en god bøf, så kan du sagtens servere salaten. Til en lækker grill aften i haven, til picnic turen eller som en let frokost. Salaten kan nemlig også sagtens nydes uden andet tilbehør.
Græsk salat
Forberedelses tid: 15 minutter minutter
Samlet tid: 25 minutter minutter
4 portioner
Ingredienser
- 2 håndfulde feldsalat eller evt. babyspinat
- 300 g modne tomater ca. 3 store
- 1 agurk
- ½ gul peberfrugt
- ½ rød peberfrugt
- 1 rødløg
- 50 g oliven gerne kalamata
- 100 g græsk feta
- 3 spsk olivenolie
- 3 spsk hvidvins eddike
- 1 tsk tørret oregano
- Flagesalt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skyl tomater og agurk.
- Skær tomaterne i halve eller kvarte - alt efter størrelsen på tomaterne.
- Skræl agurken og halver den på den lange led. skrab det midterste våde stykke ud med en ske og skær i skiver.
- Fjern kærnehus fra peberfrugterne og sær i skiver. Pil rødløg og skær i tynde skiver.
- Kom salaten i bunden af fadet og fordel grøntsagerne over.
- Fetaen brækkes i mindre stykker og fordeles på toppen sammen med oliven.
- Bland olie og eddike sammen, hæld over salaten og drys med oregano.
- Drys lidt salt og peber på og server. Velbekomme!
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Måske du skal lave en græsk aften. Så kan du servere salaten sammen med et græsk farsbrød. Det passer selvfølgelig helt perfekt til og en portion af disse pandebrød til at dyppe ned i tzazikien.
I salater, grønt og tilbehør kan du finde mere inspiration til salater.