Home aftensmad Græske kartofler med feta og oliven

Græske kartofler med feta og oliven

by Maria
Græske kartofler med feta og oliven

Græske kartofler med feta og oliven

Her får du opskriften på de bedste og lækreste græske kartofler med feta, oliven og tomat. Fadet er lige toppet med lidt ekstra god olivenolie, friske basilikums blade og salt.

Olien og den høje varme gør kartoflerne lækre sprøde i kanten. De er perfekt at servere sammen med en portion af denne tzaziki.

Græske kartofler med feta og oliven

Græske kartofler med feta og oliven

Græske kartofler med feta og oliven Her får du opskriften på de bedste og lækreste græske kartofler med feta, oliven og tomat. Fadet er lige toppet med lidt ekstra god olivenolie, friske basilikums blade og salt. Olien og den høje… tilbehør til aftensmad Græske kartofler med feta og oliven European print
portioner: 2-3 personer forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 600-800 g kartofler
  • 4 spsk olie
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk salt og lidt peber peber
  • 50-70 g god feta
  • 10 små tomater, halveret
  • Et par håndfulde gode oliven
  • Friske basilikums blade
  • Lidt ekstra olivenolie til toppen

Sådan gør du:

  • Tænd ovn på 190 grader (varmluft)
  • Skyl kartoflerne og skrub dem rene
  • Dup dem tørre og skær dem i både (halveret og hver halvdel deles i 3-4 stykker, alt efter kartoflernes størrelse)
  • Kom kartoffelbådende på en bageplade med bagepapir. Hæld olie over, drys med oregano, salt og peber. Vend det godt sammen og sørg for at bådene er godt fordelt på bagepladen
  • Kom bagepladen i ovnen bag dem i 45 minutter og vend i kartoflerne et par gange undervejs
  • Når kartoflerne er taget ud af ovnen, kommes de i et serveringsfad. Tomater, feta, oliven, basilikums blade, lidt olie, salt og peber fordeles på kartoflerne og serveres i mens de stadig er lune. Velbekomme!

Sådan en portion er virkelig lækkert tilbehør til aftensmaden.

Specielt i sommertiden hvor man spiser “lidt mere let”. Ofte vil vi i sommertiden gerne lave skønt tilbehør som kan serveres når vi griller og i det hele taget bare spise udendørs.

græske kartofler med feta og tomat

Leave a Comment