Grønkåls hummus

by Maria
Grønkåls hummus

Grønkåls hummus.

Her får du opskriften på en lækker grønkåls hummus. Denne udgave er inspireret af efteråret og vinteren. Den tid på året hvor det skønne grønkål bugner i butikkerne.

Denne hummus får en skøn grøn farve og minder stadig om den mere velkendte udgave hvor hovedingrediensen er kikærter. Det er der også stadig i opskriften ligesom den velkendte smag fra spidskommen, hvidløg og Tahin.

Server hummus med lækkert brød som du kan dyppe ned i skålen. Til pitabrød eller bare som noget tilbehør til aftensmaden.

Grønkåls hummus

Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
1 Mellemstørelse skål

Ingredienser

  • 50 g grønkål
  • 1 dåse kikærter
  • 2 spsk tahin
  • 4 spsk olie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk spidskommen
  • ½ tsk cayennepeber
  • 3 spsk citronsaft
  • ½ tsk salt og lidt peber

Fremgangsmåde
 

  • Kom alle ingredienserne i en foodprocessor eller brug en stavblender. Skal din humus være mere blød og cremet skal der bare tilføjes lidt ekstra olie.
  • Tilføj evt. et par spsk. vand og blend igen, hvis din humus ikke “samler sig” og bliver en ensartet masse.
  • Smag til - måske skal din hummus have en ekstra skvat citronsaft og et nip salt. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Vil du prøve en udgave helt uden kikærter – så prøv denne rødbede hummus.

Leave a Comment

Opskrift Vurdering