Grønkålssalat med appelsin

by Maria
Grønkålsalat med appelsin

Grønkålssalat med appelsin og valnødder.

Sprød og velsmagende grønkålssalat med appelsin og valnødder.

Opskriften er ret simpel, og der bruges ikke så mange ingredienser til at lave salaten. Alligevel smager den virkelig godt. Kombinationen af sprød grønkål med frisk appelsin, ristede valnødder og en god dressing er virkelig lækker.

Find mange forskellige opskrifter på grønkålssalater her!

Salaten kan eksempelvis anbefales at sætte på julebordet til julemiddagen d. 24 december. Den frisk, syrlig og let sød salat som passer godt til den fede julemad.

Grønkålssalat med appelsin

Sprød vintersalat med grønkål, vanødder og frisk appelsin.
Forberedelses tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
4 portioner
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: Spises samme dag

Ingredienser

Salat

  • 140 g grønkål
  • 1 appelsin
  • ½ granatæble
  • 1 stor håndfuld valnødder

Dressing

  • 3 spsk olie
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1 tsk salt og kværnet peber
  • ½ appelsin, saft og skal
  • 2 tsk flydende honning

Fremgangsmåde
 

Dressing

  • Riv skallen fra appelsinen og pres derefter saften ned i en skål.
    Bland det sammen med resten af ingredienserne og sæt skålen til side.

Salat

  • Rist valnødderne på en varm tør pande. Ca. 5 minutter til de er gyldne.
  • Hak grønkålen fint.
  • Fjern skrællen fra appelsinen, også det hvide og skær i små både.
  • Pil kernerne fra granatæblet.
  • Hæld dressingen i kålen og klem det sammen med hænderne.
    På den måde får du dressingen og smagen godt ind i den grove kål.
  • Fordel kålen på et fad og anret appelsin, granatæble og valnødder på toppen.
    Valnødderne kan også hakkes i mindre stykker. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Kan salaten laves på forhånd?

Jeg vil anbefale dig at lave salaten så tæt på, at den skal serveres som muligt. Så kålen er allermest sprød, og dressingen har ikke gjort at den bliver “slatten” og falder lidt sammen.

Du kan sagtens forberede alle delene inden den skal serveres.

  • Rist valnødderne af på panden.
  • Skyl og hak kålen.
  • Pil kernerne fra granatæblet.
  • Skær appelsinen ud.
  • Dressingen kan røres sammen.

Gem alle delene hver for sig og så går det trods alt meget hurtigere at vende salaten sammen når den skal serveres. Og det kan også sagtens gøres sagen før!

Mere inspiration til opskriften.
  • Hvis du gerne vil have lidt ekstra i salaten, så kan du også prøve at tilføje æbletern.
  • Har du ikke valnødder, eller måske ikke kan lide dem, så kan ristede hasselnødder også bruges i stedet.
  • Hvis du rister hasselnødder, så gøres dette på samme måde som valnødderne. Den eneste forskel er, at der sidder en hinde på nødderne som løsner sig når de er blevet opvarmet. Den skal “nulres” af og så kan de drysses på salaten, evt. efter de er blevet grofthakket.

Grønkålsalat med appelsin

Leave a Comment

Opskrift Vurdering