Græskarsalat med grønkål.
Her kan du finde opskriften på græskarsalat med grønkål. Det er en nem og skøn salat med grønkål og græskar hvor stykker af Hokkaido er bagt i ovnen.
Er du til kålsalater? Så prøv også denne her lækre rødkålsalat med æbler, grønkål og hasselnødder.
Det er altså en perfekt salat at lave i de kolde måneder på året, hvor butikkerne bugner med både hokkaido græskar og grønkål.
Græskarsalat med grønkål
Ingredienser
- 500 g hokkaidogræskar
- 2 spsk olie
- 2 rødløg
- ½ tsk salt og peber
- 100 g grønkål
- 4 spsk græskarkerner
Dressing
- 1 tsk dijonsennep
- 1 tsk honning
- 1 spsk hvidvinseddike
- 3 spsk olie
Fremgangsmåde
- Skær græskar i grove tern. Det skal ikke skrælles.Pil rødløget og skær det i både.
- Kom begge dele på en bageplade med bagepapir.Vend olie, salt og peber i.
- Bag det i ovnen ved 190 grader varmluft i 18 minutter.
- Imens ordnes kålen. Pluk bladende fra den midterste slik.Skyl kålen godt, dup den tør og hak det.
- Rist græskarkernerne gyldne på en varm tør pande.
- Pisk ingredienserne til dressingen sammen.
- Kom kålen på en stor tallerken.
- Fordel de bagte grøntsager ovenpå.
- Hæld dressingen over og kom kernerne på toppen.Drys med lidt flagesalt og server. Velbekomme!
Mere inspiration til opskriften.
- Den sprøde grønkålssalat med græskar går rigtig godt til and. En salat som jeg selv har serveret til Morten aften middagen.
- Du kan også bruge butternut squash i stedet for hokkaido. Det skal bages på samme måde som græskarret.
- Salaten toppes med ristede græskarkerner. Andre nødder kan også sagtens bruges. Det er altid en god idé at se hvad køkkenskabene indeholder og så bruge det. Her er det bare vigtigt og lækkert at det er noget knasende på. Prøv fx disse saltbage mandler på din salat.
Salat med grønkål og græskar.
Når kalenderen siger efterår lander en masse nye lækre råvarer i butikkerne. Blandt andet grønkål og hokkaido græskar. 2 grøntsager hvor man kan trylle en masse skønne retter. I sær salat med grønkål og græskar i alle mulige udgaver er jeg vild med. Det smager fantastisk godt med det bagte hokkaido kombineret med den friske sprøde grønkål.
Når man spiser rå grønkål er det altid en god idé at skære de grove kålblade i mindre stykker. Bliver de for store kan det godt være lidt svært at tykke i.
et trick kan være at “massere” olie eller noget dressing ind i kålen. Det vil blødgøre kælen en smule da den olien på en måde marineres lidt i kålen. Så føles den ikke så grov. Nogle gange hakker jeg den meget fint. På den måde kan man opleve kålen forskellige i sine salater, alt efter hvordan den serveres.
Har du lidt feta derhjemme så kom lidt af det på salaten. det smager fantastisk godt sammen med grønkål og bagt hokkaido.
2 Responses
Nydelig grønkålssalat
Hej Anne Marie. Tusind tak for din besked.
Jeg er glad for, at du kan lide salaten 🙂
Kh Maria