Grønkålssalat med bagte rødbeder.
Her får du opskriften på en skøn grønkålssalat med bagte rødbeder, æble og avocado. En kombination af friske og bagte grøntsager er virkelig lækkert i salater.
Salaten er helt perfekt til de koldere måneder på året hvor både grønkål og rødbeder er at finde i alle butikkerne.
Der er ikke en dressing til salaten men den er blot vendt med lidt olie og citronsaft. Olien kan du variere alt efter hvad du er til, om den skal være neutral eller med smag. Fx en god olivenolie. Nogle gange er det skønt at lade ingredienserne give smagen og ikke vende for meget dressing i.
Grønkålssalat med bagte rødbeder
Skøn vintersalat med rødbeder, grønkål og æbler.
Forberedelses tid: 15 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
4 portioner
Frysegnet: Nej
Holdbarhed: 1-2 dage
Ingredienser
- 80 g grønkål
- 400 g rødbeder
- 1 tsk salt og lidt peber
- 3 spsk olie
- 1 avocado
- 1 æble
- 30 g mandler
- Saft fra ½ citron
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Skræl rødbederne, skær dem i mundrette stykker og vend i 2 spsk olie på en bageplade med bagepapir. Drys med 1 tsk salt og lidt peber.
- Bag rødbederne i 20-25 minutter og vend i dem en gang undervejs.
- Hak grønkålen. Sørg for at fjerne den midterste tykke stilk, den skal ikke spises.
- Vend olie og citronsaft i kålen, klem det evt. lidt med hænderne så det bliver "arbejdet" lidt ind i den grove kål.
- Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus og skær æblerne i tynde både.
- Halver avocadoen og skær i tern. Hak mandlerne groft.
- Når rødbederne er bagt kan de vendes i lune eller du kan vente til de er kølet af.
- Anret alle ingredienserne på et fad eller i en skål og drys med en smule ekstra salt og peber. Velbekomme!
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
- Savner du en dressing kan du fx lave en honning vinaigrette. Blandingsforholdende: Brug dobbelt så af olie som flydende honning. Mix det sammen og tilsæt citronsaft. Du kan vende det over salaten eller stille det i en lille skål ved siden af.
- I denne grønkålssalat med bagte rødbeder kan du også tilføje noget ost. Fx feta som er meget brugt i salater. Det giver noget ekstra smag og er virkelig lækkert i denne kombination af ingredienser.
- Du kan også supplere med noget kød, eller fisk. Evt. bare lægge det rundt på salaten og servere fadet som et helt måltid. Som et helt måltid er der nok til 2 personer.
- Laver du salaten noget tid i forvejen, så kom noget citronsaft på avocado og æbler. Syren gør at de ikke får en brun overflade.
- Salaten kan sagtens holde sig til dagen efter og bruges i madpakken. Du skal bare være opmærksom på at rødbederne farver de andre ingredienser. Men smagen er stadig skøn!