Home efterårsretter Grønkålssalat med bagte rødbeder

Grønkålssalat med bagte rødbeder

by Maria
Grønkålssalat med bagte rødbeder

Grønkålssalat med bagte rødbeder

Her får du opskriften på en skøn grønkålssalat med bagte rødbeder.

En kombination af friske og bagte grøntsager er virkelig lækkert i salater. Og selvom denne opskrift er ret simpel.

Salaten er helt perfekt til de koldere måneder på året hvor både grønkål og rødbeder er at finde i alle butikkerne.

Der er ikke en dressing til salaten men den er blot vend med lidt olie og citronsaft. Olien kan du variere alt efter hvad du er til, om den skal være neutral eller med smag.

Savner du en dressing kan du fx lave en honning vinaigrette.

Blandingsforholdende: Brug dobbelt så af olie som flydende honning. Mix det sammen og tilsæt citronsaft. Du kan vende det over salaten eller stille det i en lille skål ved siden af.

Nogle gange er det skønt at lade ingredienserne give smagen og ikke vende for meget dressing i.

Grønkålssalat med bagte rødbeder

Grønkålssalat med bagte rødbeder

print
portioner: 3-4 portioner forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 80 g grønkål
  • 400 g rødbeder
  • 1 tsk salt og lidt peber
  • 3 spsk olie
  • 1 avocado, i tern
  • 1 æble
  • 30 g mandler, grofthakket
  • Saft fra ½ citron

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 180 grader
  • Skræl rødbederne, skær dem i mundrette stykker og vend i 2 spsk olie på en bageplade med bagepapir. Drys med 1 tsk salt og lidt peber. Bag rødbederne i 20-25 minutter og vend i dem en gang undervejs
  • Hak grønkålen. sørg for at fjerne den midterste stilk, den skal ikke spises
  • Vend olie og citronsaft i kålen, klem det evt lidt med hænderne så det bliver "arbejdet" lidt ind i den grove kål
  • Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus og skær æblerne i tynde både. Halver avocadoen og sær den i tern
  • Når rødbederne er bagt kan de vendes i lune eller du kan vente til de er kølet af
  • Anret alle ingredienserne på et fad eller i en skål og drys med en smule ekstra salt og peber. Velbekomme!

I denne grønkålssalat med bagte rødbeder kan du også tilføje noget ost. Fx feta som er meget brugt i salater. Det giver noget ekstra smag og er virkelig lækkert i denne kombination af ingredienser.

Du kan også supplere med noget kød, eller fisk. Evt. bare lægge det rundt på salaten og servere fadet som et helt måltid.

Jeg vil mene at der så er til 2 personer i sådan en salat.

Laver du salaten noget tid i forvejen, så kom noget citronsaft på avocado og æbler. Syren gør at de ikke får en brun overflade.

Salaten kan sagtens holde sig til dagen efter og bruges i madpakken. Du skal bare være opmærksom på at rødbederne farver de andre ingredienser. Men smagen er stadig skøn!

Grønkålssalat med bagte rødbeder

Leave a Comment