Grøntsags brød

Grøntsags brød lavet på æg og grønt

Grøntsags brød er et meget nemt og sundt alternativ til brød. Hvis du ønsker at begrænse mængden af kulhydrater i din mad måske bare skære lidt ned på brødet nogle dage, så prøv de nemme “brød” her.

Du kan fx bruge dem til en sandwich. Komme fyld i og klappe to sammen. Så får du nemt en masse grøntsager og samtidig en lækker frokost. Prøv også at komme dem i tosteren evt. med ost og skinke.

Bare i en bøtte med dine grøntsags brød og så holder de sig fint i køleskabet i flere dage.

Grøntsags brød

Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 45 minutter
12 brød

Ingredienser

  • 9 stykker frossen spinat optøet (ca. 250 g)
  • ½ broccoli inkl. stilk ca. 250 g
  • 3 æg
  • 4 spsk mandelmel
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  • Tag den frosne spinat ud af fryseren, du kan evt. overhælde spinaten med lidt varmt vand.
  • Hæld det overskudende vand fra og pres spinaten godt sammen med hænderne. Blend alle ingredienserne til en ensartet masse (jeg bruger en foodprocessor).
  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
  • Massen fordeles med en ske til 12 klatter på 2 bageplader med bagepapir.
  • De runde grøntsags brød skal være ca. ½ cm. tykke.
  • Bag dem i 30 minutter. Efter 20 minutter vendes de med palet, så de også bliver bagt lidt på den anden side.
  • Brødende tages ud af ovnen og afkøles på en rist. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Du kan se her for mere frokost inspiration.

Det kræver lidt forberedelse og planlægning at være sund – det kan vi ikke komme uden om. Men det tager ikke mange minutter at lave denne opskrift og så har du “brød” til flere dage, som sagtens kan holde sig i køleskabet.

Du kan lave en sandwich til madpakken evt. med lidt dijon sennep, lidt philidelphia, kylling pålæg evt, lidt ost og så lidt friske ruccola/baby spinat blade. Det smager altså bare super skønt.

Det er selvfølgelig en lidt anderledes smags oplevelse, hvis du ikke har prøvet det før. Men prøv! Det er jo en nem måde at få grøntsager på. Jeg er selv vild med, at prøve noget andet end det vi altid “lige plejer”.

15 reaktioner

  1. Tak for en god og hyggelig blog/instagram. Jeg ved ikke, om det bare er min telefon. Men jeg kan ikke kommentere under opskriften på proteinpandekager uden banan. Så nu skriver jeg bare her – tak for en virkelig lækker opskrift og et godt alternativ til bananpandekager. Glæder mig allerede til i morgen tidlig 🙂

    1. Hej Maj,
      Ja det kunne jeg godt se – der var gået noget skævt med kommentar feltet! Det er rettet nu 🙂
      Tak for din besked, hvor er jeg glad for at du synes, at det er en skøn blog og instagram!
      Og lige så skønt at du kunne bruge opskriften på pandekagerne 🙂
      De bedste hilsner fra Maria

  2. Hej, kan jeg bruge noget andet end mandelmel? Det bliver lidt dyrt i længden med mandelmel, og ikke afgørende for mig, om der er gluten/hvede i?
    Tak for super opskrifter

    1. Hej Mia,

      Du må virkelig undskylde, at din besked er smuttet i svinget! Men nu besvarer jeg alligevel lige. 🙂
      Jeg har ikke prøvet at lave med almindelig mel i denne opskrift, men jeg er helt sikker på, at du sagtens kan udskifte til almindelig hvedemel.
      Hvis du ikke allerede har kastet dig ud i et forsøg?

      De bedste hilsner Maria

  3. Hejsa
    Grønsagsbrødene er de bløde og slatne. Eller bliver de faste så fyldet ikke falder ud når man spiser dem
    Mange hilsener
    Zita

    1. Hej Zita,

      Måske de skulle have haft lidt længere tid?
      De bliver selvfølgelig ikke lige så faste som almindelige brød. Men de skulle da meget gerne holde formen som de er!?
      Kh Maria

  4. Hej Maria.
    Tusinde tak for alle dine inspirerende opskrifter, jeg bruger dem jævnligt Jeg har nu prøvet grøntsags brødet og anvendte dem til burgere og der var SÅ godt! De blev sprøde og lækre,. Jeg er ikke så vild med smagen af bagt broccoli, men jeg kunne næsten ikke smage det, så lækkert! Godt alternativ til brød.
    Tak for en mega god blog og gode opskrifter.

    1. Hej Ann,
      Tak for at du skriver, hvor er det bare dejligt at læse!
      Det varmer helt utrolig meget, at du kan bruge opskrift-universet herinde. 🙂
      Det lyder lækkert med burger, det må vidst snart på vores madplan herhjemme!
      Rigtig god fredag til dig,
      Kh. Maria

  5. Hej, lige et praktisk spørgsmål: hvad svarer 9 stykker spinat til?
    Er det 9 klumper frossen spinat, eller? Da jeg ikke bor i DK, er jeg ikke sikker på, om spinaten her hvor jeg bor, er pakket på samme måde, så en vægtangivelse ville være dejlig.
    På forhånd tak

    1. Hej Jette,
      Ååhh jeg havde ikke set din besked, ellers så havde jeg da været lidt hurtigere på tasterne!
      Det sker at mine opskrifter ikke bliver angivet i vægt. Jeg vil bestræbe mig på at gøre det fremadrettet 🙂
      I opskriften her er det de frosne klumper spinat jeg mener.
      Ha´ en god aften.
      Kh. Maria

    1. Hej Susanne,
      Det er jeg ret så sikker på, at jeg har gjort før.
      Jeg håber at du fandt ud af det, efter jeg har været så længe om at svare dig!
      Kh. Maria

  6. Jeg har nu bagt disse 4 gange – og er helt ekstatisk. Jeg har ikke spist brød i 1,5 år – udover noget stenalderbrød nogle få gange. Jeg har forsøgt med nogle forskellige grøntsagsbrød før. Dog uden den store succes. Indtil nu – hvor er det fantastisk. Jeg spiser dem mest med ost på – men også nutella kan bruges Tusinde tak for en god og simpel opskrift!!!

  7. I really wanted to make these so I ran this through a translator and got this:

    9 pieces of frozen spinach, thawed (about 250 g.)
    ½ broccoli incl. stalk (about 250 g.)
    3 eggs
    4 tbsp. almond flour
    1 tsp. salt

    HERE’S HOW YOU DO IT:

    Take the frozen spinach out of the freezer you can possibly. Pour the spinach with a little warm water
    Pour off the excess water and blend all ingredients to a uniform mass (I use a food processor)
    Turn on the oven at 180 degrees (350º fahrenheit)
    The pulp is distributed with a spoon for 12 patties on 2 baking sheets with baking paper
    The round vegetable bread should be approx. ½ cm. thick
    Bake them for 30 minutes. After 20 minutes they are turned with the pallet, so they are also baked a little on the other side
    Bread is taken out of the oven and cooled on a grill

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..