Grøntsagssauce
Her får du opskriften på en lækker og cremet grøntsagssauce.
Den er fyldt med masser af smag og en masse skønne grøntsager. Brug denne grøntsagssauce til fx kødboller og pasta. Til et stykke kylling med noget tilbehør eller noget helt tredie.
Her kan du finde en opskrift på kødboller i tomatsauce. Der kan du bruge denne grøntsagssauce sammen med kødbollerne.
En sauce som du kan bruge til mange retter.
Grøntsagssauce
Forberedelses tid: 15 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
5 portioner
Ingredienser
- 1 løg hakket
- 2 fed hvidløg presset
- 3 store gulerødder i tern
- 1 porre i grove stykker
- 1 peberfrugt i grove stykker
- 2 spsk tomatpuré
- 1 dåse hakkede tomater
- 2½ dl vand
- 1 tsk tørret basilikum
- 1 tsk paprika
- 1 tsk salt og lidt peber
- 1½ dl madlavningsfløde
- Lidt olie til stegning
Fremgangsmåde
- Svits løg og hvidløg i et par minutter i en gryde med lidt olie.
- Kom gulerod, porre, peberfrugt i gryden og giv det et par minutter mere. Tilsæt tomatpuré.
- Hæld tomat og vand i gryden og bland det sammen med basilikum, paprika, salt og peber.
- Kom låg på gryden og lad den simre i ca. 10 minutter.
- Blend det med en stavblender ned i gryden, tilsæt madlavningsfløde lad det småsimre lidt og smag til. Velbekomme!
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Har du noget grøntsagsauce tilbage? Så kan du sagtens komme den i en bøtte og fryse den ned.
2 Responses
Tænker i opskriften at den ene peberfrugt skal være gulerødder? Der står peberfrugt 2 gange.
Hej Lars,
Helt korrekt 🙂
Det er rettet i teksten og tak.
Kh Maria