Kødboller i tomatsauce

by Maria
Kødboller i tomatsauce

Lækre og smagfulde kødboller i tomatsauce.

Absolut en hverdags favorit! Skønne kødboller i tomatsauce – en cremet sauce der er tilsmagt fløde, hvor det er helt op til dig om det skal være den fede eller lettere udgave. 
Smagen er god, tilpas krydret og alligevel i en mild og rund sauce. Retten smager fantastisk og hele familien kan spise med.

Prøv også denne udgave med kødboller i butternutsquash sauce.

Top retten med masser af høvlet parmesan og friske krydderurter – basilikum er lækkert!

Kødboller i tomatsauce

Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 35 minutter
4 personer

Ingredienser

Kødboller

  • 350 g hakket oksekød
  • 150 g squash revet
  • 1 fed hvidløg presset
  • 50 g løg revet
  • 40 g revet parmesan
  • 1 lille tsk salt og lidt friskkværnet peber
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk basilikum
  • 1 æg

Tomatsauce

  • 50 g løg hakket
  • 50 g squash i tern
  • 1 fed hvidløg presset
  • 1 dåse flået tomater
  • ½ dåse vand
  • 1 tsk basilikum
  • 3 spsk tomatpuré
  • ½-1 tsk salt og lidt peber
  • dl fløde
  • 2 tsk sukker
  • 400 g frisk pasta

Fremgangsmåde
 

  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
  • Rør kødet godt sammen med salt og derefter resten af ingredienserne i, klem væsken fra den revet squash, før den vendes i blandingen.
  • Form ca. 32 små kødboller og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Bag dem i 15 minutter i ovnen og imens laves saucen.
  • Sauter løg, hvidløg og squash i en varm gryde med lidt olie.
  • Kom de flåede tomater i gryden, sammen med tomatpuré, krydderier og fyld dåsen halvt op med vand (så får du også lige de sidste tomatrester med) og hæld vandet i gryden.
  • Kog saucen op og blend så din tomatsauce. Du kan bruge en stavblender (jeg bruger min almindelige blender, kommer det hele i, giver det en hurtigt tur og hælder det tilbage i gryden, når det har fået en ensartet konsistens).
  • Kog igen saucen op, hæld fløden i gryden og lad det simre i 5-10 minutter. Smag til.
  • Tag kødbollerne ud af ovnen og kom dem i tomatsaucen - vil du gerne have lidt stegeskorpe på bollerne kan du vende dem på en varm pande med lidt olie.
  • Server  med enten frisk pasta, spaghetti eller måske skruer - hvis I er mere til det. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Kødboller i tomatsauce

Du kan fx lave dobbeltportion af kødbollerne og bruge dem i en anden ret. I en god salat eller måske hvis du laver en tomatsuppe. De kan sagtens fryses ned og så er det nemt at hive dem op, på de ekstra travle dage,

Du kan jo også bare lave dobbelt opskrift og have endnu en portion kødboller i tomatsauce dagen efter. Det er så dejligt i hverdagen, når maden både er nem og lækker.

Vi er vilde med den slags hverdags mad herhjemme. Både fordi det er nemt at lave og fordi det egner sig rigtig fint til børnene, Ligesom lasagne og boller i karry også gør. Det er nogle af de retter, som vi altid spiser med jævne mellemrum.

Du kan finde flere retter med oksekød lige her. Eller se i alle mine aftensmad opskrifter – lige her.

2 comments

Line 10. november 2020 - 14:30

Hej ! Kan man lave kødbollerne dagen i forvejen og så putte dem i køleskabet til dagen efter ?
Og tak for en dejlig blog! benytter den jævnligt !

Reply
Maria 10. november 2020 - 21:34

Hej Line,
Ja det kan du sagtens gøre.
Alt kan laves klar, retten kan godt gemme på køl i nogle dage.
Og TAK for dine søde ord, det betyder rigtig meget!
Kh Maria

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering