Grov kartoffelmos med rodfrugter

Grov kartoffelmos med rodfrugter.

En skøn grov kartoffelmos med rodfrugter er altså lækkert tilbehør til aftensmaden.

Denne her udgave er lavet på delvis kartofler og delvis andre rodfrugter såsom gulerødder og pastinakker. Det giver en dejlig smag til mosen og tilfører også nogle ekstra grøntsager. Gulerødderne gør at mosen får en fin orange farve og en let sødlig smag.

Se også denne opskrift på en helt almindelig blød kartoffelmos, der kun er lavet på kartofler!

En grov kartoffelmos med rodfrugter er en god og nem måde at få flere grøntsager inden i måltidet. Det hele bliver tilberedt i samme gryde og moset sammen, så det er ikke mere besværligt at lave.

Grov kartoffelmos med rodfrugter

En skøn mos med rodfrugter og kartofler.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 50 minutter
5 portioner
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1-2 dage

Ingredienser

  • 250 g pastinak/persillerod skrællet i grove tern
  • 250 g gulerødder skrællet i grove tern
  • 500 g kartofler skrællet i grove tern
  • ½-1 dl mælk
  • 20 g smør
  • tsk salt og lidt peber

Fremgangsmåde

  • Skræl kartofler og rodfrugter, skær dem i grove tern.
  • Kom gulerødder, pastinak og kartofler i en gryde og lad det koge under låg i ca. 25 minutter.
  • Du kan stikke med en gaffel og mærke om kartoflerne er møre.
  • Hæld vandet fra og mos blandingen.
    Du kan evt. bruge en kartoffelmoser, en gaffel eller et piskeris.
  • Tilsæt lidt mælk ad gangen, smør, salt og lidt peber.
  • Tilføj ekstra mælk hvis du vil have mosen lidt mere blød.
  • Smag mosen og server. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Kartoffelmos smager altid super dejligt, og så er det et stort hit blandt mindre børn. I og med at rodfrugterne er kogte og moste, så er det nemt for de små børn at spise.

Kartoffelmosen kan bruges som tilbehør til en lang række aftensmadsretter. Hvis du mangler inspiration til efterårets retter, så kan du se her og få en masse bud på lækre efterårsretter.

Det bliver ofte brugt som tilbehør til simreretter og andre gryderetter, og det fungerer godt med retter, hvor der er godt med sovs til.

Eksempelvis kan jeg kun anbefale at prøve opskriften på brændende kærlighed, hvor der er kartoffelmos til. I den opskrift har jeg ikke skrevet gulerødder, men du kan selv bestemme, hvad din mos skal bestå af.

Mere inspiration til opskriften.
  • Jeg har i denne opskrift brugt 500 g kartofler, 250 g gulerødder og så 250 g pastinak/persillerod. Du kan selv vælge, om du vil have flere eller færre gram af det ene eller det andet. Hvis du eksempelvis ikke kan lide pastinak, så kan du blot tage flere gulerødder i. Brug det du foretrækker eller har i grøntsagsskuffen i forvejen.
  • Det er også lækkert, hvis man bruger flere gulerødder, da kartoffelmosen får en skøn orange farve.
  • Man kan også bruge knoldselleri som en del af rodfrugterene.
  • Som nævnt er kartoffelmos et hit blandt børnene, og det er en god anledning til at tage dem med i køkkenet. Børnene kan hjælpe til, når kartoflerne og rodfrugterne skal moses sammen.

Grov kartoffelmos med rodfrugter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..