Gulerodsmos

Gulerodsmos.

Her kan du få en nem og enkel opskrift på gulerodsmos til baby. Det er oplagt at servere gulerodsmos for babyer, når de er en 4-6 måneder gamle. Mosen kan altså sagtens bruges til noget af det første mad baby får.

Gulerødder er søde i smagen, og det er noget, som babyer godt kan lide, da de er vant til sødmen fra modermælken. Det er ganske nemt at lave en omgang gulerodmos til sin baby. Du skal blot koge gulerødderne i vand og så blende gulerødderne til en lind masse.

Prøv også at lave denne her skønne sveskemos. Server den for din baby som topping på en grød.

Gulerodsmos

En hjemmelavet gulerodsmos til baby.
Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 20 minutter
4 portioner

Ingredienser

 • 200 g gulerod
 • Vand til kogning

Fremgangsmåde

 • Kog gulerødderne møre i en gryde med vand.
 • Det tager ca. 15 minutter.
 • Kom gulerødderne i en minihakker eller brug en stavblender.
  Blend med en lille smule kogevand til der ikke er klumper.
  Tilføj lidt ekstra vand hvis mosen skal være tyndere.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
 • Du kan sagtens fryse denne her mos ned. Det er en god idé at fryse den ned i mindre portioner. På den måde kan du bare tage én portion op af gangen, når du lige har brug for det.
 • Hvis det er til en baby på de 4-6 måneder, skal du gerne sørge for at mosen er helt lind. Der skal altså ikke være store klumper gulerod i, da det kan være farligt for babyen at spise.
 • Konsistensen af mosen kan du også selv styre ved at tilsætte mere eller mindre vand når de kogte gulerødder blendes. Otte skal de helt små børn have det rimelig flydende. Her handler det mere om at de skal smage på andet end modermælk/erstatning som en start.

Hjemmelavet baby gulerodsmos.

Fra babyer er nyfødte er deres primære kost modermælk eller modermælkserstatning. Begge dele har en god sødme, og derfor vil babyer være vant til at få noget sødt, når de spiser.

Gulerødder har nemlig en fin sødme, og derfor er det oplagt at introducere dem for en mos med gulerod. Det er oplagt at lave en majsgrød som noget af det første baby skal spise og så kan du tilføje noget gulerodsmos ovenpå eller vendt i.

Jeg foretrækker at opdele det ved starten af måltidet. Hvis baby nu ikke vil spise det ene eller andet så er det nemt at undlade det. Selvom de den ene gang har virket til at kunne lide det der serveres, så kan det godt være et nej tak gangen efter.

Er det nogle af de første gange, at din baby skal have grød eller mos, er det en god idé at lave den lidt tynd. Så kan du altid gøre den lidt tykkere hen af vejen, når din baby har vænnet sig til det. Du kan enten vælge at lave mosen lidt tynd ved at tilsætte mere vand eller lave den tykkere ved at holde lidt igen med vandet.

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Du vil måske også kigge på..