Sveskemos

by Maria
Sveskemos

Sveskemos.

Her finder du en nem opskrift på sveskemos til baby. Det er en ligetil sveskemos opskrift, som du hurtigt kan lave. Det kræver kun svesker og vand.

Sveskemosen kan for eksempel bruges til at toppe grøden med. Nogle vælger at lave dele af babymaden selv, og hvis man gør det, så kan en mos af svesker være god mulighed.

Portionerne i opskriften svinger selvfølgelig alt efter hvor meget der bruges ad gangen til grøden. Men portionerne er beregnet ud fra, at man bruger sveskemosen som tilbehør.

Sveskemos

Nem hjemmelavet sveskemos til baby.
Forberedelses tid: 5 minutter
Samlet tid: 20 minutter
16 portioner
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 1 uge

Ingredienser

 • 200 g svesker
 • 7 dl vand

Fremgangsmåde
 

 • Klip eller skær sveskerne i mindre stykker.
  Kom dem i en gryde med vandet og lad det simre under låg i 15 minutter.
  Blend med en stavblender og kom mosen i en bøtte med låg.
  Opbevar det i køleskabet.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
 • Det er en virkelig nem opskrift, og det gode ved den er, at du kan fryse den ned. Jeg plejer at fryse den ned i små portioner. En silikoneform med små huller er genial. Så kan man tø en enkelt terning op af gangen, så man kun får det, som man skal bruge.
 • Det er en god idé at tænke sveskemos som en slags topping på den almindelige grød. Fx hvis du laver majsgrød. På den måde kan baby få både nogle skefulde med og ud mos på. Og man kan variere smagene lidt.
 • Man kan også lave sveskemos sammen med andre frugter. Fx en kombo med æblemos. Kog et æble eller to sammen sveskerne og så får man en skøn mos med noget frisk frugt i også.

 

Sveskemos

 

Sveskemos opskrift til små børn.

Det er virkelig det nemmeste at lave denne mos med svesker. Og ved at lave denne størrelse portion har du til mange gange. Det gør det endnu nemmere når man ikke skal have gang i gryden flere gange om ugen for at lave en hopping til grøden.

Nogen mener at svesker er godt for maven. Så hvis den lille babymave er gået en smule i stå, så kan lidt mos af svesker ovenpå grøden hjælpe lidt på vej. Det har vi også haft succes med herhjemme flere gange.

Det er ikke altid til at navigere i, hvordan man laver mad til små børn, hvad de må spise, og hvad de ikke må spise. Eller hvor meget de må få af det forskellige. Der er som sådan ikke nogle begrænsninger på svesker.

Det er mere vigtigt, at man er opmærksom på rosinerne når de små børn begynder at spise det. Børn må nemlig ikke få for mange rosiner. Det anbefales, at små børn under 3 år ikke får mere end 50 gram rosiner om ugen. Grunden til det er, at rosiner har en svampegift i sig, som de små ikke må få for meget af.

Leave a Comment

Opskrift Vurdering