Hindbærparfait

by Maria

Hindbærparfait.

Her finder du opskriften på en virkelig lækker hindbærparfait. Parfait med hindbær er en meget nem hjemmelavet is. Server din isparfait til en god brownie, eller spis den som den er.

Hvis du elsker hindbær og is, skal du også prøve de her yoghurt is med hindbær.

Det er en virkelig nem is at lave, og den laves helt uden en ismaskine. Så her kan alle være med.

Hindbærparfait

Super nem is med hindbær.
Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 4 timer 30 minutter
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: ca. 3 uger

Ingredienser

Bærkompot

  • 300 g frosne hindbær
  • 120 g sukker
  • ½ dl vand
  • 1 spsk citronsaft

Flødeis

  • 4 æggeblommer
  • 120 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • dl piskefløde

Fremgangsmåde
 

Hindbærkompot

  • Kog bær, vand, sukker og citronsaft i en gryde.
    Lad det simre 5-10 minutter indtil bærrene er kogt ud.
    Kom blandingen på køl.

Flødeis

  • Pisk sukker, vanilje og æggeblommer lyst og luftigt.
  • Pisk fløden i en anden skål til en let skum.
  • Vend forsigtigt fløde og æggeblandingen sammen.
  • Til sidst vendes den afkølede hindbærkompot i.
  • Hæld blandingen i en aflang rugbrødsform.
    Formen kommes på frost i minimum 4 timer, meget gerne natten over.
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • De frosne hindbær kan også sagtens erstattes med en omgang friske hindbær. Du skal dog være opmærksom på, at der er en del mere væske i de frosne hindbær, så  tilsæt en smule mere vand i kompotten hvis du koger de friske.
  • Jeg putter den færdige masse i en stor isform, som ligner en rugbrødsform. Du kan putte den i lige, hvad du vil, men jeg foretrækker en form som den, du kan se lige herunder. Den er nem at rulle de færdige iskugler af.

 

Hindbærparfait

 

Opskrift på nem hjemmelavet is.

Denne opskrift er en virkelig nem måde at lave is på. Her kan du altså lave en lækker hjemmelavet is uden ismaskine.

Hvis du ikke lige er til hindbær, så kan du sagtens skifte dem ud med nogle andre bær. Det kan være blåbær eller jordbær, der også ville være gode som parfait.

Men prøv endelig med hindbær, det smager virkelig godt!

Parfait med hindbær er virkelig lækkert, og så tager den altså ikke lang tid at lave. Det som der tager mest tid er, at isen skal nå at fryse helt ned, inden at man kan spise den.

Jeg plejer typisk at lave min isparfait med hindbær dagen før, at jeg skal bruge den. Så skal jeg ikke stå og lave den på dagen og frygte, at den ikke når at fryse ned.

 

Hvad betyder parfait is?

Kort fortalt er parfait en is, der er lavet på en base af æggeblommer, sukker og fløde. Når man laver en parfait med hindbær, så er det vigtigt, at man pisker fløden og æggeblandingen for sig.

Herefter vendes de to elementer sammen ganske forsigtigt. På den både får man en virkelig luftig isparfait med hindbær. Den luftige masse er desuden kendetegnet for en god parfait is.

 

Leave a Comment

Opskrift Vurdering