Hokkaidosuppe

Hokkaidosuppe.

Her finder du opskriften på en skøn cremet hokkaidosuppe. I denne græskarsuppe er der foruden Hokkaido også gulerødder, løg og hvidløg i. Grøntsagerne bages i ovnen inden de blendes til den cremede suppe med hokkaido.

Når grøntsagerne bages først, fremhæver det deres smag som giver en endnu mere smagfuld suppe.

Prøv også disse saltbagte græskarkerner til at toppe på suppen!

Suppen er let krydret med spidskommen, stødt koriander og lidt chiliflager. Der er lidt kant i suppen og du kan sagtens skrue op og ned for krydderierne efter smag og lyst. Hvis suppen fx serveres for børn skal man nok holde lidt igen med chili.

På toppen er der drysset med æbletern og ristede græskarkerner. Der er også tilsat en klat cremefraiche som smager super godt på. Græskarkernerne er ristet på en tør pande som fremhæver deres smag.

Hokkaidosuppe

Cremet og let krydret suppe med Hokkaido.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 45 minutter
2 personer
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • 400 g hokkaido
  • 150 g gulerødder
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • ½-1 tsk chiliflager
  • ½ tsk salt og lidt peber
  • 3 spsk olie
  • 1 dl fløde eller flødeost, (ca. 90 g)
  • 5 dl vand
  • ½ bouillonterning
  • Saft fra ½ citron

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skyl hokkaido græskarret godt, halver det og skrab kernerne ud.
    Skær det i grove stykker med skræl og kom det på en bageplade med bagepapir.
  • Pil løg og hvidløg og læg det på bagepladen med de skrællede gulerødder i grove stykker.
    Vend det hele med krydderierne, olie, salt og peber.
  • Bag grøntsagerne i 25 minutter.
  • Når grøntsagerne er bagt kommes de i en blender sammen med vand.
    Blend til en ensartet konsistens og kom suppen i en lille gryde.
  • Lad suppen småsimre imens fløden vendes i sammen med citronsaft.
    I stedet for fløde kan du også vende ca. 90 g flødeost i. Det smager også virkelig godt.
    Smag suppen til og server. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til græskarsuppe.
  • Prøv også at bruge lidt frisk chili i stedet for chiliflager.
  • Man kan også rive et par centimeter frisk ingefær i. Det giver en virkelig lækker og frisk smag.
  • Synes du at suppen mangler lidt smag? Så kan en halv grøntsagsbouillon klare det. Du kan også tilsætte lidt ekstra chili i din suppe med hokkaido.
  • Kan man spise skrællen på en hokkaido? Du kan sagtens spise den skræl, der er på et hokkaido græsker. Derfor behøver du heller ikke at skrælle det, inden du laver suppe med hokkaido.
  • Er hokkaido sundt? Ja, det er ret sundt og indeholder en masse gode vitaminer. Derudover indeholder Hokkaido kun 18 kcal pr. 100 gram.
  • Kan man skære hokkaido? Ja, det kan du sagtens. Det kan være en god ide at bruge en lidt stor og ret skarp kniv. Pas endelig på, når du skærer den.
  • Hvor lang tid kan et hokkaido græskar holde sig? Det kan holde sig i ret lang tid. Du vil kunne se når det begynder at blive lidt blødt og få mørke pletter. Opbevar græskarret i køleskabet, det forlænger holdbarheden. Det vil sagtens kunne holde sig en måned.

 

Hokkaidosuppe

Hvad kan Hokkaido græskar bruges til?

Hokkaido er en råvare som kan bruges til utrolig retter i køkkenet. Bl.a. i kager og bagværk er den rigtig god, fordi græskarret har en let sød smag og er en grøntsag som hurtig bliver blød når den tilberedes. Fx i denne græskarkage hvor græskarret gør at kagen bliver fantastisk svampet.

Foruden i græskarsuppe er hokkaido også god i gryderetter og i salater. Bag stykker af Hokkaido og kom det koldt i forskellige salater. Det smager fantastisk godt. Græskarret får som sagt en smule sødme når det tilberedes og det er meget lækkert til de salte kombinationer.

Det fine Hokkaido græskar er i sæson fra august til december.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..