Hokkaidosuppe

by Maria
Hokkaidosuppe

Hokkaidosuppe.

Her finder du opskriften på en skøn cremet hokkaidosuppe. Foruden græskar er der gulerødder, løg og hvidløg i suppen. Grøntsagerne bages i ovnen inden de blendes til den cremede suppe. Når grøntsagerne bages først, fremhæver det deres smag som giver en endnu mere smagfuld suppe.

Suppen er let krydret med spidskommen, stødt koriander og lidt chiliflager. Der er lidt kant på suppen og du kan sagtens skrue op og ned for krydderierne efter smag og lyst. Hvis suppen fx serveres for børn skal man nok holde lidt igen med chili.

På toppen er der drysset med æbletern og ristede græskarkerner. Der er også tilsat en klat cremefraiche som smager super godt på.

Græskarkernerne er ristet på en tør pande som fremhæver deres smag.

Prøv også disse saltbagte græskarkerner til suppen!

Hokkaidosuppe

Cremet og krydret suppe med Hokkaido.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 45 minutter
2 personer
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

  • 400 g hokkaido
  • 150 g gulerødder
  • 2 løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • ½ tsk spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk chiliflager
  • ½ tsk salt og lidt peber
  • 3 spsk olie
  • 1 dl fløde eller flødeost (ca. 90 g)
  • 5 dl vand
  • ½ bouillonterning
  • Saft fra ½ citron

Fremgangsmåde
 

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skyl hokkaido græskarret godt, halver det og skrab kernerne ud. Skær det i grove stykker med skræl og kom det på en bageplade med bagepapir.
  • Pil løg og hvidløg og læg det på bagepladen sammen med skrællede gulerødder i grove stykker. Vend det hele med krydderierne, olie, salt og peber.
  • Bag grøntsagerne i 25 minutter.
  • Når grøntsagerne er bagt kommes de i en blender sammen med vand.
    Blend til en ensartet konsistens og kom suppen i en lille gryde.
  • Lad suppen småsimre imens fløden vendes i sammen med citronsaft.
    I stedet for fløde kan du også vende ca. 90 g flødeost i. Det smager også virkelig godt.
    Smag suppen til og server. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Prøv også at bruge lidt frisk chili i stedet for chiliflager.
  • Man kan også rive et par centimeter frisk ingefær i. Det giver en virkelig lækker og frisk smag til retten.
  • Synes du at suppen mangler lidt smag? Så kan en halv grøntsagsbouillon klare det!
Hvad kan Hokkaido græskar bruges til?

Hokkaido er en råvare som kan bruges til utrolig retter i køkkenet. Bl.a. i kager og bagværk er den rigtig god, fordi græskarret har en let sød smag og er en grøntsag som hurtig bliver blød når den tilberedes.

Fx i denne græskarkage hvor græskarret gør at kagen bliver fantastisk svampet.

Derudover er hokkaido også virkelig god i gryderetter og i salater.

Græskarret får som sagt en smule sødme når det tilberedes. Så er det ikke i kager og bagværk at det bruges, så er det godt at bruge til salte kombinationer.

Det fine Hokkaido græskar er i sæson fra august til december.

Hokkaidosuppe

Leave a Comment

Opskrift Vurdering