Home Halloween Hokkaidosuppe

Hokkaidosuppe

by Maria
Hokkaidosuppe

Hokkaidosuppe.

En skøn cremet hokkaidosuppe, fyldt med en masse god smag.

Suppen er let krydret med spidskommen, koriander og chiliflager. Den er ikke stærk men både krydderier og chili kan godt fornemmes i suppen.

På toppen er der drysset med æbletern, saltbagte græskarkerner, lidt chiliflager og friske koriander. En klat cremefraiche vil også være super lækkert.

Her kan du jo selv vælge hvad du vil komme på toppen men kombinationen som på billedet, smager rigtig godt!

Suppen er ret nem at lave og du kan altid skrue og op ned for styrken på smagen. Vil du have en mindre tyk/cremet suppe så tilsæt lidt ekstra vand.

Hokkaidosuppe

Hokkaidosuppe

Hokkaidosuppe. En skøn cremet hokkaidosuppe, fyldt med en masse god smag. Suppen er let krydret med spidskommen, koriander og chiliflager. Den er ikke stærk men både krydderier og chili kan godt fornemmes i suppen. På toppen er der drysset med… Halloween Hokkaidosuppe European print
portioner: 2-3 portioner forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 400 g hokkaido
  • 150 g gulerødder
  • 2 løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk salt og lidt peber
  • 3 spsk olie
  • 1 dl madlavningsfløde
  • 4 dl vand
  • ½ bouillonterning
  • Saft fra ½ citron

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Skyl hokkaido græskarret godt, halver det og skrab kernerne ud. Skær det i grove stykker med skræl og kom det på en bageplade med bagepapir
  • Pil løg og hvidløg og læg det på bagepladen sammen med gulerødder i grove stykker. Vend det hele med olie, salt og peber
  • Bag grøntsagerne i 25 minutter
  • Opløs bouillonterningen i kogende vand
  • Når grøntsagerne er bagt kommes de i en blender sammen med bouillonvandet og krydderierne. Blend det til det har en ensartet konsistens og kom suppen i en lille gryde
  • Lad det småsimre imens fløden vendes i sammen med citronsaft. Smag suppen til og server. Velbekomme!

Hokkaidosuppe

Hjemme hos os foretrækker vi den her suppe cremet. Gerne med llidt smag fra de varme krydderier men heller ikke for meget. Mest fordi at min datter spiser med. Men det bedste man kan gøre er, at smage til når suppen er blendet. Så man får den smag man ønsker.

Prøv også at bruge lidt frisk chili i stedet. Man kan også rive et par centimeter frisk ingefær i. Det giver en virkelig lækker og frisk smag til retten.

Hokkaidosuppe

Hokkaido græskar

Hokkaido er en råvare som kan bruges til utrolig retter i køkkenet. Bl.a. i kager og bagværk er den rigtig god, fordi græskarret har en let sød smag og er en grøntsag som hurtig bliver blød når den tilberedes.

Fx i denne græskarkage hvor græskarret gør at kagen bliver fantastisk svampet.

Derudover er hokkaido også virkelig god i gryderetter og i salater.

Græskarret får som sagt en smule sødme når det tilberedes. Så er det ikke i kager og bagværk at det bruges, så er det godt at bruge salte kombinationer.

Det fine græskar er i sæson fra august til december.

Leave a Comment