Græskarkage

by Maria
Græskarkage

Græskarkage med ostecreme.

Her får du opskriften på en virkelig lækker græskarkage med ostecreme på toppen. Kagen bliver skøn svampet og har en virkelig dejlig smag fra det søde hokkaido græskar, kanel og kardemomme. Der er næsten ingen fedtstof i kagen og det er slet ikke nødvendigt.

Kagen kan sagtens holde sig frisk i nogle dage i køleskabet. Den er nemlig så svampet at den virker nybagt i flere dage. Den kan også sagtens fryses ned, også med ostecremen på toppen.

Ostecremen på toppen er en neutral flødeost som er vendt med citronskal og flormelis. Den får en god sødme sammen med syrligheden fra citronen, som er en virkelig god kombi.

Græskarkage

En skøn svampet kage med græskar og hassenædder, med flødeostcreme på toppen.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
1 kage
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

Kage

  • 3 æg
  • 170 g brun farin
  • tsk vaniljesukker
  • 210 g hvedemel
  • tsk bagepulver
  • tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 knsp salt
  • 3 spsk olie
  • 250 g hokkaido græskar
  • 50 g hasselnødder

Ostecreme

  • 200 g neutral flødeost
  • 40 g flormelis
  • Skal fra 1 citron

Fremgangsmåde
 

  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Pisk æg, brun farin og vaniljesukker lyst og luftigt.
  • Sigt de tørre ingredienser i æggeblaningen og vend det sammen med en dejskraber.
  • Riv græskarret med skræl og hak hasselnødderne.
  • Vend nødder, græskkar, olie og salt i dejen.
  • Kom et stykke bagepapir i bunden af en springform (på ca. 24 cm.) og luk siden om bunden så bagepapiret kun er i bunden af formen.
  • Smør lidt fedtstof rundt i kanten og hæld dejen i formen.
  • Bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter. Stik evt. i kagen med et træspyd og tjek om kagen er færdigbagt. Der må ikke hænge noget på spydet.
  • Lad kagen afkøle helt inden ostecremen smøres på.
  • Rør flødeost, flormelis og revet citronskal sammen. Smør det på toppen og pynt evt. med lidt revet græskar, hasselnødder og citronskal. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration.
  • I denne opskrift har jeg brugt philidelphia light til ostecremen på toppen. Det er en lidt lettere udgave og du kan vælge lige den du har lyst til. Så længe den er neutral i smagen.
  • Hokkaido græskar er fantastisk i madlavningen. Udover at det en virkelig lækkert i kage, så kan den smukke orange grøntsag bruges til bl.a. supper, mos, i tærter og i salater.
  • En god og let krydret hokkaidosuppe er nok velkendt blandt mange. Det er også en fantastisk spise, når de koldere måneder banker på.
  • Græskarret kræver ikke så lang tilberedningstid som fx ovnbagte rodfrugter. Det har en lidt sødlig smag, som er velegnet i kombination med en god saltet ret.
  • Hokkaido græskar er i sæson fra august måned til december. Så der er god tid til en masse skønne efterårs- og vinterretter.

Græskarkage

Leave a Comment

Opskrift Vurdering