Home Halloween Græskarkage

Græskarkage

by Maria
Græskarkage

Græskarkage med ostecreme.

Her får du opskriften på en virkelig lækker græskarkage med ostecreme på toppen.

Kagen er skøn svampet og har en virkelig dejlig smag fra det søde hokkaido græskar, kanel og kardemomme. Der er næsten ingen fedtstof i kagen og det er slet ikke nødvendigt.

Kagen kan sagtens holde sig frisk i nogle dage i køleskabet. Den er nemlig så svampet at den virker nybagt i flere dage. Den kan også sagtens fryses med ostecremen på.

Ostecremen på toppen er en neutral flødeost som er vendt med citronskal og flormelis.

Græskarkage

Græskarkage med ostecreme

Græskarkage med ostecreme. Her får du opskriften på en virkelig lækker græskarkage med ostecreme på toppen. Kagen er skøn svampet og har en virkelig dejlig smag fra det søde hokkaido græskar, kanel og kardemomme. Der er næsten ingen fedtstof i… Kager Græskarkage European print
portioner: 1 kage forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 3 æg
  • 170 g brun farin
  • 1½ tsk vaniljesukker
  • 3 spsk olie
  • 250 g revet hokaido græskar
  • 210 g hvedemel
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1½ tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 knsp salt
  • 50 g hakket hasselnødder
  • OSTECREME:
  • 200 g neutral flødeost
  • Skal fra 1 citron
  • 40 g flormelis

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 175 grader
  • Pisk æg, brun farin og vaniljesukker lyst og luftigt
  • Riv græskarret med skræl og vend det i æggeblandingen sammen med resten af de tørre ingredienser
  • Kom et stykke bagepapir i bunden af en springform (på ca. 24 cm.) og luk siden om bunden så bagepapiret kun er i bunden af formen
  • Smør rundt i kanten med lidt fedtstof fx olie og hæld dejen i formen
  • Bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter. Stik evt. i kagen med et træspyd og tjek om kagen er færdigbagt, der må ikke hænge noget på spydet
  • Lad kagen afkøle helt inden ostecremen kommes på
  • Rør flødeost, flormelis og revet citronskal sammen og smør det på toppen. Pynt evt. med lidt revet græskar, hasselnødder og citronskal. Velbekomme!

Græskarkage

I denne opskrift har jeg brugt philidelphia light til ostecremen på toppen. Det er en lidt lettere udgave og du kan vælge lige den du har lyst til. Så længe den er neutral i smagen.

Hokkaido græskar er fantastisk i madlavningen. Udover at det en virkelig lækkert i kage, så kan den smukke orange grøntsag bruges til bl.a. supper, mos, i tærter og i salater.

En god og let krydret hokkaidosuppe er nok velkendt blandt mange. Det er også en fantastisk spise, når de koldere måneder banker på.

Græskarret kræver ikke så lang tilberedningstid som fx ovnbagte rodfrugter. Det har en lidt sødlig smag, som er velegnet i kombination med en god saltet ret.

Hokkaido græskar er i sæson fra august måned til december. Så der er god tid til en masse skønne efterårs- og vinterretter.

Leave a Comment