Græskarkage

Græskarkage med frosting.

Her får du opskriften på en virkelig lækker græskarkage med frosting på toppen. Det er en let krydret græskarkage med revet hokkaido, kanel og kardemomme.

Der er næsten ingen fedtstof i kagen og det er slet ikke nødvendigt. Det er en lækker svampet kage.

Prøv også min lækre opskrift på gulerodskage med ostecreme på toppen.

Kagen kan sagtens holde sig frisk i nogle dage i køleskabet. Den er nemlig så svampet at den virker nybagt i flere dage. Den kan også sagtens fryses ned, også med ostecremen på toppen.

Ostecremen på toppen er en neutral flødeost som er vendt med citronskal og flormelis. Den får en god sødme sammen med syrligheden fra citronen, som er en god kombi.

Græskarkage

En skøn svampet kage med græskar og hasselnødder, med flødeostcreme på toppen.
Forberedelses tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
1 kage
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage

Ingredienser

Kage

  • 3 æg
  • 170 g brun farin
  • tsk vaniljesukker
  • 210 g hvedemel
  • tsk bagepulver
  • tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 knsp salt
  • 3 spsk olie
  • 250 g hokkaido græskar
  • 50 g hasselnødder

Ostecreme

  • 200 g neutral flødeost
  • 40 g flormelis
  • Skal fra 1 citron

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Pisk æg, brun farin og vaniljesukker lyst og luftigt.
  • Sigt de tørre ingredienser i æggeblaningen og vend det sammen med en dejskraber.
  • Riv græskarret med skræl og hak hasselnødderne.
  • Vend nødder, græskar, olie og salt i dejen.
  • Kom et stykke bagepapir i bunden af en springform (på ca. 24 cm.) og luk siden om bunden så bagepapiret kun er i bunden af formen.
  • Smør lidt fedtstof rundt i kanten og hæld dejen i formen.
  • Bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter.
    Stik evt. et spyd i kagen og tjek om den er færdigbagt. Der må ikke hænge noget på spydet.
  • Lad kagen afkøle helt inden ostecremen smøres på.
  • Rør flødeost, flormelis og revet citronskal sammen. Smør det på toppen.
    Pynt evt. med lidt revet græskar, hasselnødder og citronskal. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til saftig græskarkage.
  • I denne opskrift har jeg brugt philidelphia light til ostecremen på toppen. Det er en lidt lettere udgave og du kan vælge lige den du har lyst til. Så længe den er neutral i smagen.
  • Hokkaido græskar er fantastisk i madlavningen. Udover at det en virkelig lækkert i kage, så kan den smukke orange grøntsag bruges til bl.a. suppe, mos, i tærter og i salater. En god og let krydret hokkaidosuppe er nok velkendt blandt mange. Det er også en fantastisk spise, når de koldere måneder banker på.
  • Græskarret kræver ikke så lang tilberedningstid som fx ovnbagte rodfrugter. Det har en lidt sødlig smag, som er velegnet i kombination med en god saltet ret.
  • Hokkaido græskar er i sæson fra august måned til december. Så der er god tid til en masse skønne efterårs- og vinterretter.

 

Græskarkage

Krydret græskarkage.

Her får du en ret simpel men lækker kage. Hokkaido græskaret rives og vendes i dejen, det gør at man får en skøn saftig kage. Det giver lidt dét ekstra, at der så kommer en lækker ostecreme eller frosting på toppen. Det giver en dejlig mild smag, og de to ting kombineret giver en virkelig lækker kage.

Kagen er også oplagt at bruge til halloween. Du kan følge opskriften på kagen og så pynte den i halloween stil. Eddekopper, et spindelvæv eller hvad du kan finde på. Her er det kun fantastsien der sætter grænser.

Du kan sagtens tilsætte ekstra nødder til din græskarkage eller bytte hasselnødderne ud med valnødder, hvis du foretrækker det i stedet.

Har du spørgsmål eller har du prøvet denne opskrift? Fortæl mig hvordan det gik!

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..