Hurtig tomatsuppe

Hurtig tomatsuppe med basilikum.

Her får du opskriften på en lyn hurtig tomatsuppe med basilikum og fløde.

Alt kommes i blenderen og derefter en tur i gryden for at blive varmet op. Nogle blendere har en smart suppe funktion som gør at man kan opvarme direkte i den og så slipper du endda også for at lune suppen i gryden.

Det smager virkelig godt, med masser af smag fra friske tomater, basilikum og så en god fløde. Suppen bliver dejlig cremet uden at blive for tyk.

Server tomatsuppen med suppehorn eller friskbagt brød. Ja begge dele vil også være lækkert til. Og med begge dele til suppen får du også en simpelt men mættende måltid.

Prøv også at servere disse pizzasnegle til. Mmmmm de er gode!

Hurtig tomatsuppe

Forberedelses tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
2 portioner

Ingredienser

  • 500 g solmodne tomater
  • 1 skalotteløg
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk tørret basilikum
  • dl vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvidvins eddike
  • ½ tsk sukker
  • 1 knsp salt og lidt peber
  • 1 dl fløde vælg selv hvilken fedtprocent
  • ½ grøntsagsbouillonterning

Fremgangsmåde

  • Med en kniv laves et kryds i toppen af tomaterne og overhæld dem med kogende vand.
  • Lad dem ligge i vandet i nogle minutter og så kan du nemt pille skindet af med en urtekniv.
  • Kom tomaterne og resten af ingredienserne i blenderen og blend de godt sammen.
  • Kom suppen i en lille gryde, varm den op og server evt. med suppehorn eller brød og friske basilikumsblade. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Det er virkelig en skøn opskrift på en meget hurtig tomatsuppe, hvor der ikke er gået på kompromis med smagen. Og hele familien kan sagtens spise med!

2 Responses

  1. Undskyld mig
    Med hvilken fornuftig argumentation skulle jeg få indfløjet solmodne tomater på denne tid af året – ikke at den opskrift nogensinde vil blive med tomater fra andre steder en min have og det bliver så ikke lige på dette tidpunkt af året.

  2. Hej Inge,
    Så vil jeg blot anbefale dig at vente med at lave opskriften 🙂
    Når danske solmodne tomater ikke er i sæson, så plejer jeg at lade dem ligge ude og gerne i køkkenvinduet.
    For så bliver de trods alt mere modne og trækker lidt mere smag til sig.
    God dag,
    Kh Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..