Home bagværk Pizzasnegle

Pizzasnegle

by Maria
Pizzasnegle

Pizzasnegle med fuldkorn.

Lækre pizzasnegle som er helt perfekt til madpakkerne. De er luftige og bløde indeni og sprøde i kanten.

Pizzasnegle

Pizzasnegle

Pizzasnegle med fuldkorn. Lækre pizzasnegle som er helt perfekt til madpakkerne. De er luftige og bløde indeni og sprøde i kanten. Laver du indimellem pizzasnegle til madpakkerne? Det gør vi herhjemme og glæden er stor når der kommer hjemmebagte sager… bagværk Pizzasnegle European print
portioner: 18 stykker forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.1/5
( 7 voted )

ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl lunt vand
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk olie
  • 310 g hvedemel
  • 150 g fuldkornshvedemel fx grahamsmel eller fuldkorns speltmel
  • ½ dåse hakkede tomater
  • 4 spsk tomatpuré
  • 2 tsk oregano
  • 1 nip salt og lidt peber
  • 1 tsk sukker
  • 250 g revet ost
  • 200 g skinke- eller kylling strimler
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du:

  • Gæren opløses i den lune vand. Kom æg og olie i
  • Tilsæt mel og salt og ælt dejen godt sammen i 4-5 minutter (jeg bruger røremaskine)
  • Lad dejen hæve tildækket og lunt i 45 minutter
  • Kør tomater, tomatpuré, oregano, sukker, salt og peber i en minihakker
  • Rul dejen ud på et meldrysset køkkenbord med en kagerulle, frys også mel på toppen inden du ruller. Dejen skal være længere vandret end lodret, ca. 40 x 60 cm.
  • Smør tomatblandingen ud på dejen og drys revet ost og skinkestrimler
  • Derefter rulles dejen fra kanten tættest på egen mave og hen til anden ende
  • Brug en god skarp brødkniv til at skære “pølsen” i 1½ cm. tykke snegle
  • Fordel sneglene på 2 bageplader med bagepapir. Hvis det er muligt så vip enden af dejen på sneglen ind under selve sneglen, inden den ligges på bagepladen. Så undgår du at de går op under bagningen
  • Lad sneglene efterhæve i 20 minutter unde et klæde
  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  • Pensel med sammenpisket æg og drys med lidt tørret oregano
  • Sneglene bages i 18 minutter og køles derefter af på en bagerist. Velbekomme!

Laver du indimellem pizzasnegle til madpakkerne? Det gør vi herhjemme og glæden er stor når der kommer hjemmebagte sager med i Josefines madpakke. Nogle gange hygger vi os sammen om det i køkkenet og det her er klart en af favoritterne. Det er så skønt når hun er med og det gør kun bageglæden større.

Opskriften her er en stor omgang til os herhjemme, da jeg kun har et barn. Derfor fryser jeg de fleste ned. Så tager jeg en eller 2 op af gangen – det er altså bare super smart!

Jeg har før delt dejen op i to. Lavet en pizza til aftensmad og brugt resten af dejen til pizzasnegle. Mulighederne er mange med denne opskrift – er det ikke skønt.

Vil du prøve noget lidt andet – så kan du se opskrift og fremgangsmåde på disse pestosnurrer.

Frysetip!

Frys dit bagværk ned lige så snart det er afkølet, få får du nemlig allermest friskhed frem når det optøes igen. Optø det på køkkenbordet eller prøv og give det 20 sekunder i mikroovnen. Du kan også give det er hurtigt skud i ovnen når det er tøet op men pas på med ikke at give det for længe. Så bliver brødet tørt.

Leave a Comment