Pizzasnegle

by Maria
Pizzasnegle

Pizzasnegle med fuldkorn.

Her finder du opskriften på nogle lækre pizzasnegle med tomat, ost og skinke.

Lidt af hvedemelet er udskiftet med en fuldkorns meltype, for at få lidt fibre og fuldkorn i sneglene. De er luftige og bløde indeni og sprøde i kanten. Rigtig gode!

Prøv også disse pizzahorn med ost og skinke!

Pizzasnegle er helt perfekt til madpakkerne. Lav en stor portion og frys ned, så bliver det ikke nemmere i hverdagen!

Pizzasnegle

Luftige pizzasnegle, bløde indeni og sprøde i kanten.
Forberedelses tid: 1 time 40 minutter
Samlet tid: 2 timer
18 snegle
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage
Kalorier: 160

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • 3 dl lunt vand
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk olie
  • 310 g hvedemel
  • 150 g fuldkornshvedemel fx grahamsmel eller fuldkorns speltmel

Tomatsauce

  • ½ dåse hakkede tomater
  • 4 spsk tomatpuré
  • 2 tsk oregano
  • 1 nip salt og lidt peber
  • 1 tsk sukker

Derudover

  • 250 g revet ost
  • 200 g skinke- eller kylling strimler
  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde
 

Dej

  • Gæren opløses i den lune vand. Kom æg og olie i.
  • Tilsæt mel og salt og ælt dejen godt sammen i 4-5 minutter (jeg bruger røremaskine).
  • Lad dejen hæve tildækket og lunt i 45 minutter.

Pizzasnegle

  • Kør tomater, tomatpuré, oregano, sukker, salt og peber i en minihakker.
  • Rul dejen ud på et meldrysset køkkenbord med en kagerulle, frys også mel på toppen inden du ruller. Dejen skal være længere vandret end lodret, ca. 40 x 60 cm.
  • Smør tomatblandingen ud på dejen og drys revet ost og skinkestrimler.
  • Derefter rulles dejen fra kanten tættest på egen mave og hen til anden ende.
  • Brug en god skarp brødkniv til at skære “pølsen” i 1½ cm. tykke snegle.
  • Fordel sneglene på 2 bageplader med bagepapir. Hvis det er muligt så vip enden af dejen på sneglen ind under selve sneglen, inden den ligges på bagepladen. Så undgår du at de går op under bagningen.
  • Lad sneglene efterhæve i 20 minutter unde et klæde.
  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
  • Pensel med sammenpisket æg og drys med lidt tørret oregano.
  • Sneglene bages i 18 minutter og køles derefter af på en bagerist. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed

Laver du indimellem pizzasnegle til madpakkerne? Det gør vi herhjemme med jævne mellemrum. Glæden er stor når der kommer nogle hjemmebagte sager med i Josefines madpakke i stedet for det altid er rugbrødsmadderne.

Nogle gange hygger vi os sammen om det i køkkenet og denne opskrift er klart en af favoritterne. Det er så skønt når hun er med og det gør kun bageglæden større.

Slå to fluer med en smæk og lav en pizza til aftensmad.

Du kan sagtens bruge dejen til at lave en hjemmelavet pizza til aftensmaden også. Så kan du lave aftensmad og pizzasnegle til madpakkerne samtidig.

Jeg har før delt dejen op i to. Lavet en pizza og brugt resten af dejen til snegle. Er I flere derhjemme så er det måske bedst at lave en dobbeltportion af dejen. Så der både er npk til pizza og pizzasnegle.

Frysetip.

Opskriften her er en stor omgang til os herhjemme, da jeg kun har et barn. Derfor fryser jeg altid de fleste ned. Så tager jeg en eller 2 op af gangen. Det er altså bare super smart.

Frys pizzasnegle ned lige så snart de er afkølet. Så får du nemlig allermest friskhed frem når det optøes igen. Optø dem på køkkenbordet eller prøv og give det 20 sekunder i mikroovnen. Du kan også give det er hurtigt skud i ovnen når det er tøet op men pas på med ikke at give det for længe. Så bliver brødet tørt.

Leave a Comment

Opskrift Vurdering