Pizzasnegle

Pizzasnegle.

Her finder du opskriften på nogle lækre pizzasnegle med skinke. Det er den bedste sunde pizzasnegle opskrift, som jeg har.

Lidt af hvedemelet er udskiftet med en fuldkorns meltype, for at få lidt fibre og fuldkorn i sneglene. De er luftige og bløde indeni og sprøde i kanten også selvom der er fuldkornsmel i!

Prøv også disse pizzahorn med ost og skinke!

Pizzasnegle er helt perfekt til madpakkerne. Lav en stor portion og frys ned, så bliver det ikke nemmere i hverdagen.

Nogle gange hygger Josefine og jeg os sammen om det i køkkenet og denne opskrift er klart en af favoritterne. Det er så skønt, når hun er med, og det gør kun bageglæden større.

Pizzasnegle

Luftige pizzasnegle, bløde indeni og sprøde i kanten.
Forberedelses tid: 20 minutter
Samlet tid: 2 timer
18 snegle
Frysegnet: Ja
Holdbarhed: 2-3 dage
Kalorier: 160

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • 3 dl lunt vand
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk olie
  • 310 g hvedemel
  • 150 g fuldkornshvedemel fx grahamsmel eller fuldkorns speltmel

Tomatsauce

  • ½ dåse hakkede tomater
  • 4 spsk tomatpuré
  • 2 tsk oregano
  • 1 nip salt og lidt peber
  • 1 tsk sukker

Derudover

  • 250 g revet ost
  • 200 g skinke- eller kylling strimler
  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde

Dej

  • Gæren opløses i den lune vand. Kom æg og olie i.
  • Tilsæt mel og salt og ælt dejen godt sammen i 4-5 minutter, gerne røremaskine.
  • Lad dejen hæve tildækket og lunt i 45 minutter.

Pizzasnegle

  • Kør tomater, tomatpuré, oregano, sukker, salt og peber i en minihakker.
  • Rul dejen ud på et meldrysset køkkenbord med en kagerulle.
    Drys også mel på toppen inden du ruller.
    Dejen skal være længere vandret end lodret, ca. 40 x 60 cm.
  • Smør tomatblandingen ud på dejen. Drys revet ost og skinkestrimler på.
  • Derefter rulles dejen fra kanten tættest på egen mave og hen til anden ende.
  • Brug en god skarp brødkniv til at skære “pølsen” i 1½ cm. tykke snegle.
  • Fordel sneglene på 2 bageplader med bagepapir.
    Hvis det er muligt så vip enden af dejen på sneglen ind under selve sneglen inden den ligges på bagepladen.
    Så undgår du at de går op under bagningen.
  • Lad sneglene efterhæve i 20 minutter unde et klæde.
  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
  • Pensel med sammenpisket æg og drys med lidt tørret oregano.
  • Sneglene bages i 18 minutter og køles derefter af på en bagerist. Velbekomme!
Udskriv
Del din mad med mig på InstagramBrug @madogkaerlighed eller #madogkærlighed
Mere inspiration til opskriften.
  • Laver du indimellem pizzasnegle til madpakkerne? Det gør vi herhjemme med jævne mellemrum. Glæden er stor når der kommer nogle hjemmebagte sager med i Josefines madpakke i stedet for det altid er rugbrødsmadderne.
  • Mit bedste tip er at bage en god stor portion, eventuelt dobbelt. Så kan du fryse dem ned i små portioner, så er der hurtigt lidt lækkert til madpakken.
  • Jeg har lavet de her pizzasnegle med skinke, men du kan sagtens lave pizzasnegle med oksekød i stedet for. Der kan du tage noget helt almindelig hakket oksekød, krydre det og fylde det i i stedet for skinke og ost.
Hvad er en pizzasnegl? 

En pizzasnegl er inspireret af en helt almindelig flad pizza, som du kender den. I denne her udgave af pizzasnegle ruller man faktisk bare pizzaen på led, så du får en lang rulle pizza så og sige. Den rulle skærer du ud i 1,5 cm tykke skiver, og sådan får du en lækker sund pizzasnegl.

 

Hvor mange kalorier er der i en pizzasnegl?

Det kan være lidt forskelligt, hvor mange kalorier der er i en pizzasnegl, men i denne her opskrift er der cirka 190 kalorier pr. pizzasnegl.

Der kan enten være lidt flere eller lidt færre alt efter hvor meget eller lidt fyld, du kommer i. Dette tal skal derfor kun ses som vejledende.

 

Hvordan opbevarer man pizzasnegle?

Pizzasneglene kan sagtens fryses ned, men de kan også bare opbevares på køl. Opskriften her er en stor omgang til os herhjemme, da jeg kun har et barn. Derfor fryser jeg altid de fleste ned. Så tager jeg en eller 2 op af gangen. Det er altså bare super smart.

Frys pizzasnegle ned lige så snart de er afkølet. Så får du nemlig allermest friskhed frem når det optøes igen. Optø dem på køkkenbordet eller prøv og give det 20 sekunder i mikroovnen.

Du kan også give det er hurtigt skud i ovnen når det er tøet op men pas på med ikke at give det for længe. Så bliver brødet tørt.

 

Hvor lang tid kan pizzasnegle holde sig i køleskabet?

Når dine pizzasnegle er bagt, skal de helst komme på køl, når de er kølet ned. Her kan de godt holde sig i en 2-3 dages tid.

 

Hjemmelavet pizza til aftensmad og pizzasnegle på samme tid.

Du kan sagtens bruge dejen til at lave en hjemmelavet pizza til aftensmaden også. Så kan du lave aftensmad og pizzasnegle til madpakkerne samtidig.

Jeg har før delt dejen op i to. Lavet en pizza og brugt resten af dejen til snegle. Er I flere derhjemme så er det måske bedst at lave en dobbelt portion af dejen. Så der både er nok til pizza og pizzasnegle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Du vil måske også kigge på..