Home bagværk Pizzahorn

Pizzahorn

by Maria
Pizzahorn

Pizzahorn med skinke og ost

Her får du opskriften på nogle virkelig lækre pizzahorn der er proppet med fyld som gør dem bløde og utrolig smagfulde. Et super indslag i madpakken. Bag dem til dine børn, eller måske dig selv? Og endnu bedre – tag  dine børn med i køkkenet. Det er sjovt at lave og endnu sjovere at have noget med som de selv har været med til at lave.

Faktisk er grunddejen en som også brugers til pølsehornene her. Det gode ved det er, at du faktisk kan dele opskriften op og 12 pølsehorn og 12 pizzahorn. Men du kan selvfølgelig også nøjes med, at lave en stor omgang horn og fryse de overskydende ned, så snart de er afkølet. Det giver altså det bedste resultat hvis du fryser dit bagværk.

Pizzahorn

Pizzahorn

print
portioner: 24 stykker forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.3/5
( 3 voted )

ingredienser

  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 1½ dl mælk
  • 1½ dl vand
  • ½ dl olie
  • 1 tsk salt
  • 350 g hvedemel
  • 250 g hvid fuldkorns hvedemel (eller fx grahamsmel)
  • TIL FYLD:
  • ½ dåse hakkede tomater
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • ½ tsk salt og lidt peber
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1 pose revet ost
  • 200 g skinke strimler

Sådan gør du:

  • Kom væsken i en skål og opløs gæren deri. Tilsæt æg og olie
  • Melet røres i, salten kommes i og det æltes godt sammen
  • Lad dejen hæve under et klæde og gerne lunt i en time
  • Bland hakkede tomater, tomatpuré, salt, peber og oregano i en lille skål
  • Drys mel på bordet, dejen kan godt tåle det
  • Del dejen i to og rul dem med en kagerulle. så du får 2 cirkler der er ca. 2-3 millimeter tykke. Hænger dejen fast i kagerullen, kan der kommes lidt mel på rullen
  • Fordel tomat blandingen på de 2 ud rullede stykker dej
  • Drys derefter osten og skinkestrimlerne ud på bundende
  • Hver stykke skæres meget forsigtigt i gennem lodret og vandret
  • Du har nu 4 stykker som hver deles i 3 (ialt 12 stykker)
  • Fra den brede ende rulles stykket sammen ned til den spidse ende
  • Kom hornene på en bageplade med bagepapir og læg dem så spidsen ligger nedad. Så går dejen ikke op når den hæver eller bages
  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  • Lad hornene efterhæve i 20 minutter
  • Pensel med sammenpisket æg og bag dem i 20-22 minutter - til de er gyldne og sprøde i kanten
  • Når de er færdigbagt køles de af på en bagerist. Velbekomme!

Jeg er helt vild med opskriften på disse pizzahorn. Og fordi at der er fuldkornsmel i dejen. Det gær dem en smule mere nærende end de helt hvide boller.

Der er brugt hvid hvede som er en hel lys fulkornsmel. Det giver et super godt resultat uden at de bliver tørre og kedelige, selvom der er rigeligt med fuldkorn og kostfibre i. Jeg er helt sikkert på, at de vil være et hit hos både børn og voksne. Vi er i hvert fald vilde med opskriften.

Du kan finde flere opskrifter på hjemmebag under bagværk og boller.

Leave a Comment