Hytteost sommersalat med radiser og dild
Her får du en rigtig skøn hytteost sommersalat som kan bruges til mange lækre sommermadder. Smagen er frisk fra de skønne grøntsager, citronsaften og den hakkede dild.
Som det kan ses på billedet er den her serveret til varmrøget laks på et stykke ristet rugbrød.
Du kan også servere salaten til en røget sild. Måske en røget makrel. Eller en mad med kold røget laks. Hytteostsalaten er perfekt til alle slags røget fisk.
Hvis du slet ikke er til fisk, så kan jeg klart anbefale dig at spise den sammen med en moden avocado. Både med og uden rugbrød smager det skønt.
Hytteost sommersalat
Ingredienser
- 150 g hytteost
- 1 stykke agurk ca. 4 cm.
- 4 radiser i små tern
- 2 forårsløg fintsinttet i ringe
- 1 spsk hakket dild
- 1 spsk citronsaft
- 1 knsp salt og lidt peber
Fremgangsmåde
- Halver agurken og skrab det miderste våde stykke ud med en ske.
- Vend alle ingredienserne i en skål. Smag til om du vil have lidt ekstra citronsaft, salt eller peber i og hytteostsalaten er klar til servering. Velbekomme!
Jeg kan også anbefale dig at lave sommersalaten til frokostbordet. Hvis I fx skal holde pinse- eller påskefrokost så er det et skønt og friskt indslag. Du kan fx have den som tilbehør til skiver af koldrøget laks.
Mange gange har man i familien helt faste retter til de traditionsrige årlige frokoster. Men nogle gange er det også lækkert, at have et enkelt og to nye indslag med til bordet.
Andre lækre indslag til frokostbordet kan være skaldyrssalat og en lækker, nem krabbesalat.
Du kan finde flere opskrifter på tilbehør og skønne salater lige her.