Home salater Jordbærsalat med grønkål

Jordbærsalat med grønkål

by Maria
Jordbærsalat med grønkål

Jordbærsalat med grønkål

Jordbærsalat med grønkål, soltørrede dadler og hakkede hasselnødder. En skøn, sommerlig og let salat. På toppen er en simpel og smagfuld dressing lavet af honning, olie, sennep og citronsaft.

Salaten er perfekt til de lune sommeraftener hvor man gerne vil servere noget let tilbehør til maden. Server fx salaten til et stykke kylling og noget brød. Mere avanceret behøves det ikke at være.

Jordbærsalat med grønkål

Jordbærsalat med grønkål

Jordbærsalat med grønkål Jordbærsalat med grønkål, soltørrede dadler og hakkede hasselnødder. En skøn, sommerlig og let salat. På toppen er en simpel og smagfuld dressing lavet af honning, olie, sennep og citronsaft. Salaten er perfekt til de lune sommeraftener hvor… salater Jordbærsalat med grønkål European print
portioner: Ca. 3 personer som tilbehør forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 50 g grønkål
  • 100 g jordbær, i skiver
  • 40 g soltørrede dadler, i skiver
  • 15 g hasselnødder, hakket
  • 1 spsk honning
  • ½ spsk dijonsennep
  • 1 spsk olie
  • ½ spsk citronsaft
  • ½ tsk salt og lidt peber

Sådan gør du:

  • Skyl og hak grønkålen. Det skal helst ikke være for groft
  • Anret så grønkål, jordbær og dadlerne på et lille fad
  • I en lille skål piskes honning, sennep, olie og citronsaft sammen med en gaffel. Dressingen hældes over salaten og på toppen drysses lidt salt, peber og de hakkede hasselnødder på. Velbekomme!

 

Jeg kan også anbefale dig at drysse noget god feta på toppen. Det smager virkelig godt til de sprøde grønkåls blade og de søde jordbær. I det hele taget så bruger jeg ofte lidt god feta på mange salater. Det er en helt fantastisk ingrediens hvis du spørger mig.

Denne jordbærsalat med grønkål skal spises samme dag. Når der er kommet dressing over bliver jordbærene hurtigt lidt triste og bløde. Så forbereder du salaten lidt tidligere på dagen, så vil jeg klart anbefale dig, at vente med at komme dressingen på til sidst.

Når du bruger grønkål i salater, så skal det helst ikke skæres i for grove stykker. Det er ikke så lækkert at gnaske på store stykker af grønkål. Du kan også klemme lidt dressing i grønkålen inden den vendes med resten af ingredienserne. Den sprøde og lidt grove kål får en skøn smag, struktur og konsistens af det.

Du kan finde flere skønne salater og tilbehør til aftensmaden lige her.

Leave a Comment