Kakaokugler.
Her får du opskriften på nogle lækre kakaokugler. De er uden tilsat sukker men er i stedet sødet med friske dadler som giver den skønneste søde smag. Derudover er der mandler og havregryn i. Er du ikke til dadler så vil jeg anbefale dig at prøve dem alligevel. Man smager ikke dadlerne og det er et super godt alternativ til “det søde køkken” hvis man prøver at begrænse brugen af det raffinerede sukker.
Prøv også disse snickers barer, hvor dadler er brugt som de søde element!
Sådan et par kakaokugler er idéelle som et lille sødt indslag i madpakken. Eller når den søde tand skriger på noget lækkert. Kuglerne kan nemlig sagtens holde dig noget ti di køleskabet. Opbevare dem i en bøtte med låg.
De kan også vendes i kokosmel i stedet for kakaopulver, det smager også rigtig lækkert.
Kakaokugler
Ingredienser
- 80 g havregryn
- 50 g mandler
- 150 g dadler, dem fra papæske
- 3-4 spsk kaffe
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 spsk kakaopulver
- Ekstra kakaopulver til at vende kuglerne i
Fremgangsmåde
- Kom alle ingredienserne i en minihakker eller foodprocessor og kør det til det har en ensartet konsistens.
- Massen stilles på køl i 20-30 minutter så det sætter sig og bedre kan formes til kugler.
- Tril små kuglerne mellem hænderne og vend dem i kakaopulver. Velbekomme!
Tag børnene med i køkkenet.
Har du børn så tag dem evt. med i køkkenet og lad dem trille deres egne kakaokugler. Det har vi altid stor succes med. Altså bare dét at være med, se hvad der er i maden og derudover være sammen om et lille madprojekt, det plejer aldrig at slå helt fejl.
Hvilke dadler bruges i opskriften?
Man kan finde forskellige slags dadler i supermarkedet. Der findes nogle soltørrede dadler og de er mere hårde i det. Istedet skal du bruge dem som findes i papæsken i grøntafdelingen. de er bløde og perfekt til det søde køkken. Husk altid af fjerne stenene.
De soltørrede dadler er lækre bare at spise som de er. Men nu kan for eksempel også bruge dem i salater. Skær dadlerne i små stykker og vend i salaten. Dem har jeg brugt i denne salat med grønkål og jordbær. Her er dadlerne et sødt element i salaten og der er godt med bid i dem.