Lækre og bløde kanelsnegle uden tilsat sukker.
Skønne sukkerfri kanelsnegle med dadelfyld. Sukkeret er udskiftet med dadler. UDEN at mangle sødme og blødhed som kanelsnegle skal have.
For nogen er dadler ikke ligefrem tiltalende, at skulle spise. Men det er slet ikke den samme smagsoplevelse som hvis man spiser en “rå” dadel. Så søger du en opskrift på kanelsnegle uden sukker så kan de her være et rigtig godt bud.
Sneglene holder sig fint i nogle dage. De vil stadig være bløde og lækre. Og ellers kan du sagtens fryse resterne ned. Gør du det, vil jeg anbefale dig at gøre det kort efter den er blevet bagt. Så er sneglene nemlig mest friske når du tager dem ud fra frost.
Leder du efter en klassisk lækker kanelsnegl, så kan disse anbefales!
Da der ikke er tilføjet sukker vil kanelsneglene selvfølgelig være lidt mindre søde end en klassisk opskrift. Har du mod på at afprøve opskriften og ønsker dem meget søde, kan der sagtens tilsættes et par spsk. honning til daddel blandingen.
Hvis du gerne vil have lidt fuldkorn i dejen, så kan du godt udskifte 150 g. af hvedemelet med for eksempel grahamsmel.
Kanelsnegle med dadelfyld
Ingredienser
Dej
- 40 g gær
- ½ dl olie
- 1½ dl mælk
- 1 dl vand
- 1 æg
- 470 g hvedemel
- 4 spsk flydene honning
- ½ tsk kardemomme
- 1 knsp salt
Fyld
- 150 g dadler, dem fra papæske
- ½ dl vand
- 50 g smør
- 3 tsk kanel
Fremgangsmåde
Dej
- Start med at fjerne sten fra dadlerne og læg dem i blød i en skål med ½ dl vand.
- Lun mælk og vand i en lille kasserolle til det er “fingervarmt”.
- Kom væsken i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt æg, honning og olie og bland det godt sammen.
- Mel, kardemomme og salt kommes i og æltes godt sammen. Har du en røremaskine skal dejen have mindst 5 minutter på mellemhastighed.
- Dejen skal slippe kanterne så er den rigtig god og får en blød og lidt “te-bolle” agtig konsistens.
- Kom husholdningsfilm på skålen og et klæde og lad dejen hæve i en time
- Kom dadler med vandet, smør og kanel i en minihakker eller brug en stavblender og blend det til en ensartet masse.
Kanelsnegle kage
- Drys mel på bordpladen og dejen. Brug en kagerulle til at rulle dejen ud.
- Dejen skal skal være ca. ½ cm. tyk og ca. så stor som en bageplade. Når den rulles ud må den gerne blive lidt bredere vandret og lidt kortere lodret.
- Dadelblandingen smøres ud på hele overfladen og derefter rulles dejen fra kanten tættest på dig og hen til anden ende.
- Brug en god skarp kniv til at skære “pølsen” i 15 stykker og om sneglene i en bageform med bagepapir.
- Husk at vippe enden af dejen på sneglen ind under selve sneglen, inden den lægges i formen. Så undgår du at de går op under bagningen.
- Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
- Sneglene efterhæver 30 minutter. De pensles med mælk og bages i 30 minutter. Velbekomme!
Har du eller en du kender sukkersyge og som elsker søde sager. Så er denne opskrift oplagt at anvende. Ofte kan det helt lyse brød lavet på 100% hvedemel også godt påvirke blodsukkeret mere end når der er fuldkorn i brødet.
Her kan du, som beskrevet længere oppe, udskifte noget af hvedemelet med fuldkornsmel. Når man bruger fuldkornsmel skal man bare altid være opmærksom på at ens bagværk hurtigere kan blive tørt.
Så frys endelig resterne ned, hvis du ved at det hele ikke bliver spist i løbet af dagen eller dagen efter!
4 Responses
Hvor meget er 1 1/2 dl dadler?
Det er nok en 10-12 stykker.
Men hvad der kan være i 1 ½ lille dl. form/mål 🙂
De bedste hilsner Maria
Hej.
Kan jeg bruge speltmel isf. hvedemel?
Hilsner fra Ginne
Hej Ginne 🙂
Jeg har ikke prøvet opskriften med speltmel i stedet for hvedemel.
Så det er lidt svært for mig at svare 100% ja. Jeg ville dog give det et forsøg, hvis det var mig 🙂
Kh Maria