Home bagværk Kanelsnegle

Kanelsnegle

by Maria
Kanelsnegle

Kanelsnegle.

Her får du opskriften på de lækreste kanelsnegle. De har rigeligt med kanelfyld, får en dejlig blød midte og samtidig en lækker sprød skorpe.

De smager SÅ skønt og der er ikke så meget andet at sige end; dem må du prøve at bage!

Du kan sagtens fryse dem ned. Gør de efter de er bagt og afkølet, så vil kanelsneglene være (næsten) som nybagte når de tages ud af fryseren igen.

Kanelsnegle

Kanelsnegle

Kanelsnegle. Her får du opskriften på de lækreste kanelsnegle. De har rigeligt med kanelfyld, får en dejlig blød midte og samtidig en lækker sprød skorpe. De smager SÅ skønt og der er ikke så meget andet at sige end; dem… bagværk Kanelsnegle European print
portioner: 20 snegle forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 1½ dl mælk
  • 40 g gær
  • 80 g smør
  • 2 æg
  • ½ tsk kardemomme
  • 50 g sukker
  • ½ tsk salt
  • 470 g hvedemel
  • FYLD:
  • 150 g blødt smør
  • 100 g rørsukker
  • 50 g brun farin
  • 15 g kanel
  • Evt. flormelis og en smule vand (til glasur)

Sådan gør du:

  • Smelt smørret sammen med mælken i en lille gryde (det må kun være “finger”varmt)
  • Smørblandingen kommes i en skål, gæret opløses deri og de 2 æg blandes i
  • Alle de tørre ingredienser kommes i skålen og det hele æltes sammen. Både håndkræft og røremaskine går fint an men brug gerne 5 minutter på det
  • Kom dejen ud på bordet og ælt den en ekstra gang og form den til en stor rund bolle
  • Kom dejen tilbage i skålen, tildæk skålen med husholdningsfilm og et klæde og lad dejen hæve lunt til dobbelt størrelse – ca. 45 minutter
  • Fyldet laves imens. Det bløde smør blandes sammen med kanel, rørsukker og brun farin
  • Kom dejen ud på et mel drysset bord og rul dejen til en stor kvadrat, større end en bageplade
  • Smør fyldet på, det fungerer altid godt med en dejskraber
  • Rul dejen sammen og skær den ud i 20 lige store stykker
  • Fordel sneglene på to stykker bagepapir, tag endestykket på sneglen og buk den ned under sig selv og giv så sneglen et tryk med håndfladen
  • Lad sneglene efterhæve under et klæde i 20 minutter
  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  • Sneglene pensles med sammenpisket æg
  • Bag en plade i ovnen af gangen i ca. 15 minutter
  • Du kan evt. pynte med glasur når kagen er afkølet. Velbekomme!

Kanelsnegle har en helt speciel plads i mit hjerte. I det hele taget skønne kager og desserter med kanel i. Den skønne smag er bare noget helt særligt og derfor laver jeg også en del opskrifter med kanel.

Du kan så opskriften på disse kanelsnurre og denne kanelsneglekage.

Ens for begge disse opskrifter og denne på de lækre snegle er, at de minder lidt om hinanden i ingredienslisten. men alligevel er de meget forskellige i det færdige resultat.

Kanelsnegle er noget jeg mindes helt tilbage fra de første år på fritidshjem. Det var den der lækre eftermiddags-sag som vi måtte være med til i køkkenet. Og jeg husker tydeligt hvor meget jeg elskede at være med. Køkkenet har altid været et favorit sted for mig.

Når jeg gerne vil lave kanelsnegle men også gerne vil spare lidt på smør og sukker, så laver jeg denne udgave af med dadelfyld. En lidt sundere version, netop uden tilsat sukker og smør, og som smager super godt.

Leave a Comment