Home bagværk Kanelsnegle kage

Kanelsnegle kage

by Maria
Kanelsnegle kage

Blød og lækker kanelsnegle kage

Her får du opskriften på den lækreste og blødeste kanelsnegle kage. Den smager helt fantastisk.

Når du laver en kanelsnegle kage istedet for at bage sneglene enkeltvis, bliver de meget mere bløde og det bliver en helt anden oplevelse. De hæver sammen i formen og får ikke de store velkendte bageskorper fra en kanelsnegl. Når kagen er afkølet kan du evt. komme glasur på toppen.

Jeg kan kun anbefale dig at prøve dem – de smager himmelsk. Og jeg er sikker på, at det også vil være en super god idé til både de store og små.

Kanelsnegle kage

Kanelsnegle kage

Blød og lækker kanelsnegle kage Her får du opskriften på den lækreste og blødeste kanelsnegle kage. Den smager helt fantastisk. Når du laver en kanelsnegle kage istedet for at bage sneglene enkeltvis, bliver de meget mere bløde og det bliver… Kager Kanelsnegle kage European print
portioner: 14 stykker forberedelse: tilberedning:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

ingredienser

  • 1½ dl mælk
  • 40 g gær
  • 80 g smør
  • 2 æg
  • ½ tsk kardemomme
  • 50 g sukker
  • ½ tsk salt
  • 470 g hvedemel
  • FYLD:
  • 100 g rørsukker
  • 3 tsk kanel
  • 150 g blødt smør
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du:

  • Smelt smørret sammen med mælken i en lille gryde (det må kun være "finger"varmt)
  • Mælken kommes i en skål og gæret opløses deri
  • De 2 æg blandes i og det røres godt sammen
  • Alle de tørre ingredienser kommes i skålen og det hele æltes sammen. Både håndkræft og røremaskine går fint an
  • Kom dejen ud på bordet og ælt den en ekstra gang og form den til en stor rund bolle
  • Kom dejen tilbage i skålen, tildæk den og lad dejen hæve til dobbelt størrelse - ca. 1 time
  • Fyldet laves imens. Det bløde smør blandes sammen med kanel og rørsukker
  • Kom så dejen ud på bordet, gerne med en lille smule mel på og rul dejen til en stor kvadrat på størrelse med en bageplade
  • Smør fyldet på, det fungerer altid godt med en dejskraber
  • Rul dejen sammen og skær ca. 3 cm. brede stykker (ca. 13-14 stykker)
  • Kom et stykke bagepapir i en stor springform og læg kanelsneglene i med en lille smule mellemrum
  • Lad sneglene efterhæve i 20 minutter
  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  • Sneglene kan pensles med mælk, men det er ikke en nødvendighed
  • Kagen bages i ovnen i ca. 25 minutter
  • Du kan evt. pynte med glasur når kagen er afkølet. Velbekomme!

Faktisk er det jo bare en helt almindelig kanelsnegl, der er lagt i en springform og bagt deri. Men alligevel et helt andet resultat. Ved at lave en kanelsnegle kage bliver lidt mere som en almindelig kage når sneglene bliver bagt sammen.

Kanelsnegle kage

Når jeg gerne vil lave kanelsnegle men også gerne vil spare lidt på smør og sukker, så laver jeg denne udgave af kanelsnegle med dadelfyld.

En lidt sundere version, netop uden tilsat sukker og smør, og som smager super godt.

1 comment

Lakshmi 23. oktober 2017 - 19:40

Glæder mig mega meget til at prøve denne opskrift på snegle
De ser hammer lækre ud

Reply

Leave a Comment